Nexo Card

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod peter23p 21. 4. 2022 09:57

Na trhu se objevila nová platební karta Nexo Card a myslím že pro některé zdejší uživatele může být zajímavá hlavně co se týká odměn. https://nexo.io/nexo-card

Více informací je v článku asi nemá cenu ho sem celý kopírovat. https://finparada.cz/7278-Prvni-platebni-karta-s-krypto-kreditem-na-trhu.aspx
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 21. 4. 2022 10:20

V tom článku, při vší účtě, vůbec nic není.

Podstatné věci jsou například:
1) Fyzickou kartu dostanete jen při nejvyšší úrovni platinum. Ta vyžaduje mít 10 % portfolia v tokenu nexo. Pokud mu klesne hodnota, spadne vám úroveň. Karta se samozřejmě nezničí, ale najednou máte nižší cashback a hlavně vyšší úroky.
2) Karta nemá zjevně žádné bezúročné období. Ano, můžete mít úrok 0 %, ale to pouze v případě úrovně účtu platinum a při čerpání do maximální výše LTV 20.
3) Karta samozřejmě není v korunách, ale v eurech, takže pro jakoukoliv platbu v korunách se použije kurz MasterCard.
4) Splácet tedy zjevně musíte také v eurech, což znamená další náklady na směnu.
5) Karta nemá žádné benefity.

Suma sumárum, třeba u crypto.com sice používáte vlastní peníze, ale tím pádem neplatíte žádné úroky. Cashback i u L2 karty jsou 2 %, navíc plný cashback na Spotify, a vyžaduje zamčení jen 350 EUR do vlastního tokenu. Kurz asociace a nutnost splacení/dobíjení eury je shodná.
U Nexo byste při vložení 350 EUR do "interního" tokenu museli mít alespoň 3150 EUR v "běžných" kryptoměnách, pro získání platinum levelu, kde dostanete fyzickou kartu a 2 % cashback (a žádné Spotify). Zároveň byste ale měli kreditní limit bez úroků jen 700 EUR. Pro limit cca 50000 Kč, tj. 2100 EUR, už musíte mít cca 25000 Kč v interním tokenu nexo a 250000 Kč v kryptoměnách, které se však oproti "krypto spořákům" nijak neúročí.

Za mě to nedává smysl...
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod jjrr 21. 4. 2022 11:19

Ty 2 % rozhodně smysl nedávají, když máme jinou měnu než karta. Utopí se to v nákladech na směnu měny.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod slavo963 21. 4. 2022 11:42

Clanek jsem necetl, tak nevim, jak tam jsou info...

Fyzicka karta neni potrebna, ani zadne tokeny, virtualni je zdarma a mam ji navazanou na CRV a samostatne i v GPay.
Je mene vyhodna nez Binance, kde je cisty VISA kurz proti NEXO, kde je priplatek + 0,5%. Ale kdo mina jenom EUR je to jedno.

Binance je vyhodnejsi i v 2% cashbacku, staci mit 1BNB, zdarma vybery v ATM(290€/d), Nexo 600€/transakci/2000/d, ale zakladne fee je 79c pri jakemkoliv tarifu, dalsich 1,99€ pri nadlimitnim vyberu dle tarifu(zakladni ma "zdarma"=79c jenom 1 vyber mesicne).

Obecne, tyhle karty jsou vhodne na bezne nakupy, kdyz ma clovek hodne krypta koupenych pred lety a takhle je muze jednoduse upotrebit bez smeny na burzach a posilani FIATu na bezny ucet...a kurzove ztraty a nejake drobne feecka neresi, kdyz je v plusu napr. 100%
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod jjrr 21. 4. 2022 12:58

A hlavně tak skryje svůj zisk z crypta před finančním úřadem?
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod slavo963 21. 4. 2022 13:31

Tezko rict, kdo ma jake umysly. Bez KYC kartu nedostanes. Jestli posilaji reporty na bernak nevim.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod jjrr 21. 4. 2022 13:41

Těžko, to by nestačili na FÚ ani číst.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Lafayette16 22. 4. 2022 09:45

Karta bohužel zatím není pro jihoameričany... :-(
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rupizhnjaak 30. 10. 2023 22:15

Využívám občas NEXO kartu, zmínka je i tady na fóru, ale informace tam nejsou přesné. Je zdarma, používá Mastercard kurz bez přirážky. Pro dosažení 2% CB je nutný Platinum level, tzn. držet min. 10% vložené částky v NEXO tokenech, ve kterých se zároveň CB vyplácí. V Platinum levelu je 10 výběrů z bankomatu zdarma. Vklady EUR převodem z účtu jsou okamžité a zdarma. Karta se chová jako kreditka, tzn. utracenou částku kartou nestrhne, ale půjčí, jako zástava slouží uložené kryptoměny. Půjčená částka se úročí (podle výše jistiny 0-7.9% p.a.), ale když se dluh splatí do jednoho pracovního dne, úrok je 0. Splácí se eury, nebo kryptem. Lze používat i jako debetku a platit přímo EUR, ale v tom případě to je bez CB. Na druhou stranu, uložené prostředky se úročí, např. USDT aktuálně až 13% bez fixace, 16% s fixací na tři měsíce.
Nexo funguje už pár let a i loňské turbulence na kryptotrhu a různé krachy burz přežili, takže se to myslím dá považovat za seriózní projekt.
Hlavně využívám Plutus kartu, ta už ale zdarma není (resp. brzo nebude), ale benefity jsou z ní větší. Rozsáhlá diskuse je i zde na fóru.
Uvítám, když mi napíšete o referall, dostaneme oba odměnu $25 resp. $10 ;-)
Rupizhnjaak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wit.cz 30. 10. 2023 22:18

Já měl Celsius také za roky seriózní projekt ;-)
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rupizhnjaak 30. 10. 2023 22:22

Já také :D Ale Celsius loňský rok nepřežil, Nexo ano.
Rupizhnjaak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wit.cz 30. 10. 2023 22:27

Ještě nepřišel čas a nebo tam chybí Mashinsky :-D
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod SamerLP 31. 10. 2023 21:52

Rupizhnjaak píše:Půjčená částka se úročí (podle výše jistiny 0-7.9% p.a.), ale když se dluh splatí do jednoho pracovního dne, úrok je 0. Splácí se eury, nebo kryptem.

Ako je presne možné, že ak splatíš do jedného pracovného dňa, tak úrok máš 0? Pretože čo som ja študoval si o NEXO a aj počul, tak sa to má takto:
- pri 0% úroku môžeš využiť maximálne 20% LTV z tvojho cprypta. Čiže napr. ak máš 100€ v crypte, tak 20% je 20€ s ktorými môžeš zaplatiť aby si neplatil úroky.
A zároveň pokiaľ sa nemýlim splatiť to vieš najskôr až keď platba bude spracovaná, skôr nie. Čiže aj preto mi nedáva zmysel ako môžeš do 1 pracovného dňa splatiť aby si neplatil úroky, keď je otázne či do toho jedného dňa budeš mať spracovanú platbu.

Taktiež ako píšeš, že sa spláca v eurách tiež nie je úplná pravda. Áno, vieš to splatiť v eurách prípadne crypte, ale čiastku, ktorú ti vygeneruje na splatenie je v USD. Čo je celkom nevýhoda, keďže ty zaplatíš v EUR, ale nakoniec suma, ktorú musíš splatiť už je v USD.

NEXO za mňa bohužiaľ nie je pre každého vhodné na bežné každodenné platby. Keďže aj ten spôsob ako funguej karta ako kreditná moc nie je taký ako keď máš kreditnú kartu, kde máš kredit, ktorý môžeš čerpať a následne vrátiť. Pri NEXO v podstate aby si mal aký kredit čerpať musíš vložiť do toho svoje peniaze, ktoré potom aj tak nemôžeš čerpať s 0% úrokom všetky, len tých 20%. Ale má to zase jedinú výhodu, že pokiaľ som dobre čítal, nie je podmienka do kedy treba tie peniaze splatiť, je úplne jedno kedy ich splatíš, je to na tebe. Potom vlastne ešte výhoda je 2% cashback.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rupizhnjaak 1. 11. 2023 01:16

První úrok (za první den půjčky) se započítá až další den po zaúčtování. Takže když splatím hned následující pracovní den po nákupu ráno (zaúčtování proběhne někdy v noci), žádný úrok neplatím, mám to mnohokrát vyzkoušeno. Pravda, je to trochu nepohodlné, každé ráno myslet na to, že se musí splatit karta, ale dá se to.
Pokud použiješ max 20% LTV, máš nula procent na libovolnou dobu.
Splátka dluhu se přepočítává na USD, ale co jsem počítal, tak mi tam nevycházel žádný poplatek navíc (kurz USD-EUR je středový). Kurz se samozřejmě může pohnout, někdy se pár centů prodělá, jindy vydělá. Opět mnohokrát vyzkoušeno, např. 19.10. jsem platil 14.99 EUR (15.79 USD) za Plutus subscription, druhý den splátka pouze 14.93 EUR, plus jsem získal 2% CB. Pokud ale ty přepočty vadí, dá se splácet 1:1 v USDT ;-)
Kartu jsem používal několik měsíců v kuse, když skončily výhody na Crypto.com, a byl jsem spokojený. Ovšem samozřejmě každému to nemusí vyhovovat.
Rupizhnjaak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 1. 11. 2023 09:26

Mas placenou fyzickou kartu(za doruceni), nebo virtualni? 2% CB je v Nexo? To neni moc deal, kdyz proti BTC neustale klesa...
Jaky je CB v BTC, kdybych nestakoval zadne NEXO? Mam v pameti, ze 0,1%?
Jinak uroky mne odrazovaly od pouzivani, diky za info, ze splacenim druhy den je bez uroku.
slavo963
Inventář

Další stránka