od SamerLP 23. 1. 2025 21:19
Tak riešiť to, že sa to spláca v USD už pre mňa minimálne nebude mať význam.
Dnes prišiel e-mail z názvom: "Updates to Nexo’s terms of service and products", už len z názvu som tušil, že to nebude znamenať nič dobré.
V podstate v tieroch (napr. Platinum) sa nič nemení, avšak je tu nová podmienka. Je nutné mať svoje potfólio v minimálnej hodnote 5 000$.
Ďalšia zmena je, že služby ako Nexo Swap, Target Price Swap, Recurring Buy pod 250$ budú podliehať poplatkom následovne:
- od $10 do $100 -> Poplatok: $0.99
- od $100.01 do $250 -> Poplatok: $1.99
- nad $250.01 -> Bez poplatku
Taktiež sa mení minimálna čiastka na prevod peňazí cez IBAN, teraz bol 10€, po novom minimum je až 100€, a ak teda náhodou si pošleš peniaze pod túto čiastku tak poplatok je až 25€.
Všetky zmeny pre existujúcich ľudí budú platné od 22.2.2025.
Čo na to celé hovoríte? Za mňa veľmi zlé, až tak, že pre mňa bude NEXO nepoužiteľné.
Aj keď osobne som NEXO v poslednej dobe využíval skôr na pár GBIT-ov z kreditky na NEXO kvôli 2% cashbacku v credit mode, a ešte Nexo Earn, kedy som mal pri Platinum pri EUR úrok 7%, a keď som na 3 mesiace alebo 1 rok tie peniaze "zamkol" tak až 9%.
Lenže keďže nemám 5 000$ aby som mohol naďalej všetko využívať tak mám smolu.
Taktiež aj keby som mal také portfólio a toľko peňazí, nepríde mi to už vôbec výhodné. Lebo zoberme si, že teraz stačilo mať 10% v NEXO a portfólio aj v pár stovkách EUR. Lenže teraz pri 5 000$ treba mať aj tých 10% v NEXO čo je 500$.
Celá táto zmena mi inak príde, že čo sa týka aj poplatkov či nutnosti mať nejakú čiastku v portfóliu, že to robia už pre "bohatších" ľudí.
Síce pravda z jednej strany, že pri aktuálnom stave je to neudržateľné keďže získať 2% cashback a množstvo výhod je jednoduché. Avšak podmienka mať 5 000$ aby si také isté výhody ako doteraz mohol využívať si myslím, že pre viacerých bežne pracujúcich ľudí je nereálna.