Nexo Card

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod TomW 15. 1. 2025 09:15

@slavo963 - To máte fyzickou kartu? Zkoušel jsem přidat virtuální kartu Nexo do Curve, ale nedaří se mi to :oops:
TomW
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slavo963 15. 1. 2025 10:48

virtualni...ale abychom predesli nedorozumieni, do CRV pridano davneji, mozna to uz nexo(mene pravdepodobne CRV) zatrhl(jak napr. dobijeni revolutu, dobijeni T212 je stale funkcni)
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 15. 1. 2025 15:55

Mne minulý rok tiež nešla pridať. Napísal som avšak na ich online chat (mal by byť na hlavnej stránke v dolnom pravom rohu) a popísal som im, že mi to nejde pridať do Curve, a že urobili nejaké úpravy a následne mi išlo kartu pridať bez problémov.

Zároveň cashback pri credit mode pripisuje aj cez Curve, čo je celkom výhoda.

Avšak za mňa NEXO sa pri credit mode nedá využívať na každodenné nákupy, keďže vlastne ten dlh sa spláca iba v USD. A aj keď osobne vždy som splácal vždy na druhý deň od spracovania danej platby tak kvôli spreadu EUR>USD niekedy sa to neoplatilo a kvôli tomu som musel splatiť niekedy aj o 1% naviac a to už teda cashback som nemal 2%, ale teda percento.

Síce boli prípady kedy som splatil menej, ale viac je prípadov kedy viac.

Zároveň mi to celkom nedáva logiku, že vlastne ty kartou platíš v EUR, ale dlh sa vypočíta v USD. Síce viem, že splatiť sa dá aj v EUR, ale stále kvôli spreadu pri konverzii dochádza k tomu, že zaplatím viacej ako som popisoval vyššie.

Ešte som síce skúšal možnosť kedy ihneď po platbe kartou, zamením EUR na USD v NEXO aplikácii, a tam je za zmenu 0,50% cashback, čo avšak nepomôže moc keďže spread je tam aj tak.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rupizhnjaak 16. 1. 2025 19:24

Podle mých zkušeností probíhá směna EUR-USD při platbě kartou i při splacení dluhu za aktuální středový kurz, tzn. žádný spread. Při ruční směně tam už spread je, a docela vysoký.
Pár EUR-USD šel teď několik měsíců dolů (v září 1.11, teď 1.02), takže se při splácení dluhu i hned druhý den spíše prodělávalo. A byly tam i výkyvy kolem 1% během dne, takže někdy se prodělalo i výrazně. Ale není to kvůli spreadu, nýbrž kvůli klesajícímu kurzu. Až to půjde nahoru, budeme zase soustavně vydělávat ;-)
Rupizhnjaak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 17. 1. 2025 08:10

ja radsi eura taham pres T212
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 23. 1. 2025 21:19

Tak riešiť to, že sa to spláca v USD už pre mňa minimálne nebude mať význam.

Dnes prišiel e-mail z názvom: "Updates to Nexo’s terms of service and products", už len z názvu som tušil, že to nebude znamenať nič dobré.

V podstate v tieroch (napr. Platinum) sa nič nemení, avšak je tu nová podmienka. Je nutné mať svoje potfólio v minimálnej hodnote 5 000$.

Ďalšia zmena je, že služby ako Nexo Swap, Target Price Swap, Recurring Buy pod 250$ budú podliehať poplatkom následovne:
- od $10 do $100 -> Poplatok: $0.99
- od $100.01 do $250 -> Poplatok: $1.99
- nad $250.01 -> Bez poplatku

Taktiež sa mení minimálna čiastka na prevod peňazí cez IBAN, teraz bol 10€, po novom minimum je až 100€, a ak teda náhodou si pošleš peniaze pod túto čiastku tak poplatok je až 25€.

Všetky zmeny pre existujúcich ľudí budú platné od 22.2.2025.

Čo na to celé hovoríte? Za mňa veľmi zlé, až tak, že pre mňa bude NEXO nepoužiteľné.

Aj keď osobne som NEXO v poslednej dobe využíval skôr na pár GBIT-ov z kreditky na NEXO kvôli 2% cashbacku v credit mode, a ešte Nexo Earn, kedy som mal pri Platinum pri EUR úrok 7%, a keď som na 3 mesiace alebo 1 rok tie peniaze "zamkol" tak až 9%.

Lenže keďže nemám 5 000$ aby som mohol naďalej všetko využívať tak mám smolu.

Taktiež aj keby som mal také portfólio a toľko peňazí, nepríde mi to už vôbec výhodné. Lebo zoberme si, že teraz stačilo mať 10% v NEXO a portfólio aj v pár stovkách EUR. Lenže teraz pri 5 000$ treba mať aj tých 10% v NEXO čo je 500$.

Celá táto zmena mi inak príde, že čo sa týka aj poplatkov či nutnosti mať nejakú čiastku v portfóliu, že to robia už pre "bohatších" ľudí.

Síce pravda z jednej strany, že pri aktuálnom stave je to neudržateľné keďže získať 2% cashback a množstvo výhod je jednoduché. Avšak podmienka mať 5 000$ aby si také isté výhody ako doteraz mohol využívať si myslím, že pre viacerých bežne pracujúcich ľudí je nereálna.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 24. 1. 2025 09:55

Pro mne se nic nemeni. Jednak tam mam vice nez $5000, ale hlavne jsem nemel zadny extra tier, protoze investovat neco do Nexo tokenu byly/jsou vyhozene penize, ktere casem neuprosne straceji na hodnote a nepomuze tomu zadne navyseni CB v nexo nebo vyssi uroceni o 2%, ktere jsou podmineny prave vyplatou v Nexo.
grafy mluvi za vse(NEXO/BTC) :-)
-80%
NEXO_BTC.png

Jinak € fix na rok ma 11%
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Rupizhnjaak 24. 1. 2025 14:31

V tomhle je ten selský rozum zrádný ;-)
Zhodnocení BTC v Base Tier je 3%, za 4 roky bude zůstatek 1.03^4 = 1.125 krát vyšší.
Zhodnocení BTC v Platinum Tier a při výplatě v NEXO je 6%, při odpočtu počáteční investice 10% bude zůstatek 0.9 * (1.06^4) = 1.136 krát vyšší (i bez započítání zbytkové hodnoty počáteční investice).
Samozřejmě velmi zjednodušený příklad, jen na demonstraci toho, že zavrhovat investici do NEXO, protože vůči BTC klesá, nemusí být výhodné.
Rupizhnjaak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 24. 1. 2025 16:52

Ted to zkus prepocist na FIAT(a BTC) k dnesnimu dni :-)
Mozna to bude plichta, ale naco zbytecne komplikovat zivot
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 24. 1. 2025 17:37

@slavo963 - súhlasím investovať do NEXO tokenu je blbosť. Ja osobne som však mal minimum, vlastne ja som kúpil možno za tak 20€ a ostatné cashback keďže som vychytal akciu keď som sa registroval tak bol 6% pri credit mode.

A áno máš pravdu 11% je fix na rok pri EUR, avšak keď si dáš vyplácať to v NEXO, čo ja som si nedal takže preto o 2% menej a teda 9% priamo v EUR vyplácané.

Taktiež som zistil, že som napísal blbosť. Písal som, že teda ak nebudem mať 5k tak budem dostávať úrok pri eur 6%, čo som zle napísal. Zistil som, že ten kto nemá tých 5k tak nedostane už žiadny úrok keďže vlastne nemá nárok ani len na Base tier.

Celkovo som, ale zvedavý ako to bude presne vyzerať a ako bude NEXO fungovať po tejto zmene pre tých čo nespĺňajú podmienku 5k, lebo všade píšu len o tom ako to bude ak máš tie peniaze, ale nie o tom čo sa dá využívať bez nich.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 24. 1. 2025 18:02

Ano, v minulosti, kdyz meli cisty MC kurz + CB, bylo to fajn na bezne pouziti jejich karty, i kdyz stale jsou konkurenceschopni - priplatek jenom 0,2%, co bych za to dal u bezne banky.

Kdyz se splni podminky, vzdy to bude fajn platforma, bez fixu maji 5% na €, okamzite platby(i kdyz ven nove s poplatkem, ale lze obejit pres dobiti T212 prinajhorsim), obstojna burza s dostatecnou likviditou(pouzivaji Kraken) a 0,2% poplatkem(Nexo pro), shitcoiny maji celkem dobre uroceni( kolem 4%).

Podminky jsem preletl zbezne(pro stavajici zacinaji platit az 22.2), jsem myslel, ze hranice 5k se tyka jenom vyhod u vyssich tiers...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 26. 1. 2025 14:28

Možno keby pridali niečo naviac ako napríklad už aj cashback v debit mode (čo síce ako pozerám je v pláne tento rok) tak by to celé viac dávalo zmysel táto zmena. Keďže teraz v podstate vo výhodách a v tieroch sa nič nezmenilo len sa teda zaviedla podmienka mať v portfóliu aspoň tých 5 000$ a zaviedli sa naviac aj nové poplatky.

Až tak mi to síce úprimne nevadí, keďže NEXO už dlhšiu dobu využívam jedine na GBIT cez Curve na pár platieb. Keďže na každodenné platenie credit mode s cashbackom mi až tak nevyhovovalo lebo niekedy aj ako som písal na druhý deň som splatil a niekedy viac. Napríklad, ale naposledy som mal splatiť 53,33€ a splatil som len 53€, ale niekedy sa to nepodarí a splatiť musím viac.

Jedine čo mi bude chýbať sú tie dobré úroky na EUR či samotné crypto, keďže v tomto sú bezkonkurenčný. Je teda škoda, že keď už zaviedli túto zmenu, že skôr nedali tým, čo majú portfólio menej ako 5k tak by aspoň mali základné sporenie pri EUR teda napríklad 5%. Ale nespravili to tak bohužiaľ, zrušili to úplne pre tých čo túto podmienku nespĺňajú, čo je škoda.

Inak čo som aj hľadal nejakú prípadne schopnú náhradu za NEXO pre moje potreby, kde by som len pár platieb raz za čas spravil GBIT cez Curve a aspoň s 2% cashbackom, nič som ani nenašiel.

Jedine také crypto.com som našiel, ale aj to dobré ohlasy som na nich nepočul. Síce tiež majú aktuálne podmienku pre 2% cashback uzamknúť CRO v hodnote 450€ na 1 rok. Čo nie je také zlé, avšak neviem či funguje cashback cez Curve. Prípadne je otázne, že akú hodnotu budú mať tie peniaze za rok. Ak by mali mať nižšiu tak to potom ešte by som prerobil keďže za ten rok by som určite dostal z cashbacku menej ako tých 450€.
SamerLP
Nadšenec

Předchozí stránka