https://nexo.com/blog/stablecoin-servic ... ea-clientsUSDT síce na NEXO nekončí, ale keďže nebude USDT využiteľné či už na úvery, earn tak sa dá povedať ako keby ho vyradili.
Taktiež je výhoda, že sa dá aktuálne zmeniť v rôznych pároch zdarma za market price.
Ale tiež osobne po včerajšej skúsenosti nemám chuť NEXO využívať...
Presnejšie mám vytvorený trvalý príkaz na NEXO IBAN v hodnote 80€ mesačne. Včera mi tie peniaze prišli, večer sa pozriem na e-mail o top-upe čo prišiel a zistím, že si zaúčovali poplatok za vklad 25€.
Potom mi síce došlo, že moja chyba, že som úplne zabudol, že zmenili podmienku na minimálny top-up až na 100€.
Avšak mi to príde dosť extrém, že až 25€ pýtať. To ak človek naozaj spraví chybu, zaplatí za to dosť peňazí. Taktiež prípad kedy náhodou poslal by som len tých 25€ tak vlastne ti nič nepripíšu, zoberú si to ako poplatok a nič ti nepríšu. Jedine čo som čítal, že ak pošleš pod 25€ tak daná platba nebude spracovaná, keďže nemajú z čoho strhnúť ten poplatok.
Normálne by bolo logickejšie keby to fungovalo tak, že ak pošleš aj pod 100€ tak automaticky pri hocijakej sume pod túto čiastku to nespracuje. Takto mi to príde ako čistý biznis.
Samozrejme mi je inak jasné, že pri nízkych posielaných čiastkach na IBAN, sú určite nejaké poplatky zo strany ich poskytovateľa služieb, ale pochybujem, že budú tak vysoké aby si pýtali až 25€. Takých 5-10€ by bolo ešte v poriadku.
Pre príklad taktiež taká väčšia burza ako NEXO je Binance a tí si pýtajú za prevod SEPA len 1€. Prípadne Coinbase ten nemá žiadny poplatok ani minimálnu čiastku na vklad. Čiže úprimne neviem na čo sa tu NEXO hrá, že chce aby si posielal minimálne 100€, inak ten poplatok 25€.