Nexo Card

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Rupizhnjaak 4. 3. 2025 19:34

Jednou se mi stalo totéž, transakce zmizely samy, ale trvalo to tuším dva-tři týdny. Úroky si za to nepočítali, takže v klidu počkej, asi to byla nějaká chyba komunikace. Support ti nepomůže, oni nemůžou vědět, že se nejedná o reálnou platbu, kterou si obchodník ještě nevyzvedl.
Rupizhnjaak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 13. 3. 2025 17:55

https://nexo.com/blog/stablecoin-servic ... ea-clients

USDT síce na NEXO nekončí, ale keďže nebude USDT využiteľné či už na úvery, earn tak sa dá povedať ako keby ho vyradili.

Taktiež je výhoda, že sa dá aktuálne zmeniť v rôznych pároch zdarma za market price.

Ale tiež osobne po včerajšej skúsenosti nemám chuť NEXO využívať...

Presnejšie mám vytvorený trvalý príkaz na NEXO IBAN v hodnote 80€ mesačne. Včera mi tie peniaze prišli, večer sa pozriem na e-mail o top-upe čo prišiel a zistím, že si zaúčovali poplatok za vklad 25€.

Potom mi síce došlo, že moja chyba, že som úplne zabudol, že zmenili podmienku na minimálny top-up až na 100€.

Avšak mi to príde dosť extrém, že až 25€ pýtať. To ak človek naozaj spraví chybu, zaplatí za to dosť peňazí. Taktiež prípad kedy náhodou poslal by som len tých 25€ tak vlastne ti nič nepripíšu, zoberú si to ako poplatok a nič ti nepríšu. Jedine čo som čítal, že ak pošleš pod 25€ tak daná platba nebude spracovaná, keďže nemajú z čoho strhnúť ten poplatok.

Normálne by bolo logickejšie keby to fungovalo tak, že ak pošleš aj pod 100€ tak automaticky pri hocijakej sume pod túto čiastku to nespracuje. Takto mi to príde ako čistý biznis.
Samozrejme mi je inak jasné, že pri nízkych posielaných čiastkach na IBAN, sú určite nejaké poplatky zo strany ich poskytovateľa služieb, ale pochybujem, že budú tak vysoké aby si pýtali až 25€. Takých 5-10€ by bolo ešte v poriadku.

Pre príklad taktiež taká väčšia burza ako NEXO je Binance a tí si pýtajú za prevod SEPA len 1€. Prípadne Coinbase ten nemá žiadny poplatok ani minimálnu čiastku na vklad. Čiže úprimne neviem na čo sa tu NEXO hrá, že chce aby si posielal minimálne 100€, inak ten poplatok 25€.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 13. 3. 2025 19:47

diky za pripominku a usetreni 25€, normalne jsem na to zapomel a zitra by mne zkasli :roll:
jinak jo, to je normalne lichva
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 13. 3. 2025 21:54

Ale inak na NEXO sú to už iba samé poplatky musím povedať.

V podstate aj keď som tie nasporené peniaze chcel vybrať, tak v podstate zdarma sa to ani nedá. Aj za výber na IBAN si pýtajú po novom až 5€.

Vyriešil som to jedine výberom z bankomatu NEXO kartou, ale aj to keďže nemám žiadny tier tak mám limit len 200€ mesačne, a potom tiež poplatok nad tento limit je 2% minimálne však 1,99€.

Aj to je inak otázne, že keďže mám kartu za starých podmienok kedy stačilo mať 500$ a poslali ti ju zdarma, či mi pošlú znova obnovenú keď mi skončí platnosť. Lebo teraz je podmienka na to aby ti poslali kartu mať tých 5 000$.

Uvidíme teda ako sa im bude dariť, keď určite prišli o mnoho ľudí minimálne kvôli zavedeniu tej podmienky 5 000$ tvojho portfólia aby si mohol mať výhody čo si mal predtým len s podmienkou držaž NEXO token. Predsalen si povedzme pravdu, určite bolo veľa ľudí včetne mňa čo nemali také čiastky v portfóliu.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 14. 3. 2025 09:59

No tak bohuzel ta doba kdy davaly tyhle firmy benefity prakticky za nic uz je pryc. Ja musim rict, ze jsem v tuto chvili spokojeny, je to transparentni, poplatky jsou jasne dane, jak se rika nevedomost neomlouva... Samozrejme je to diky tomu ze tam tech 5000 mam a neposilam nikdy mene nez 100e. Proste je to pro lidi, kteri tu platformu vyuzivaji... Narozdil od Plutus, kde se kazdou chvili menili pravidla, ktera byla velmi netransparentni...
Naposledy upravil George_76 dne 14. 3. 2025 18:17, celkově upraveno 2
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 14. 3. 2025 10:12

Peníze vybírám dle potřeby přes T212, virtuální kartou lze nabít cfd účet zdarma.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod George_76 18. 3. 2025 20:15

Rupizhnjaak píše:Jednou se mi stalo totéž, transakce zmizely samy, ale trvalo to tuším dva-tři týdny. Úroky si za to nepočítali, takže v klidu počkej, asi to byla nějaká chyba komunikace. Support ti nepomůže, oni nemůžou vědět, že se nejedná o reálnou platbu, kterou si obchodník ještě nevyzvedl.

Tak už je to 3 týdny a stále tam ty transakce mám blokovaný, tak nevím...

Edit: Dnes uz se jedna konecne stornovala. Tak ok :D
Jinak za první měsíc používání mám vyděláno v Savings 63 Euro, což je pěkný :)
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod George_76 2. 4. 2025 10:35

Hmm tak jsem zjistil ze posilat penize na Nexo z Revolutu v 6 rano asi nebyl dobry napad. Jindy jsou pripsany behem chvilky a ted uz cekam vic nez 4 hodiny a stale nic :/
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 2. 4. 2025 13:18

Ja uz revolut kompletne vynechavam, jak zacalo FIO s instat. SEPA, vse valim pres ne.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod George_76 2. 4. 2025 16:31

No ale to neni problem revolutu, od nich platba v poradku odesla... a hlavne to posilam pres revolut kvuli vyhodne smene CZK/EUR, popravde se mi to asi stalo poprvy, vsechny ostatni platby se provedly hned...

edit: Odpoledne jsem si poslal jeste dalsi penize a ty prisly hned. Ty z rana doted stale nic... z podpory Nexo mi napsali, ze to muze trvat az tri dny...
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod George_76 7. 4. 2025 14:37

Tak bohužel ani po třech dnech stále nemám ty peníze v Nexo, mezitim jsem udelal dalsi dva vklady a ty byly hned. nemate nekdo s timhle zkusenost jak to resit? :/
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 11. 4. 2025 18:42

Stále nič? Ak nie tak určite napíš podpore Nexo nech to preveria.

Ono určite peniaze sa len niekde "zasekli" :D pamätám si prípad hi.com kedy som tiež poslal peniaze okamžitou platbou, ale vtedy im akosi nefungoval IBAN, a peniaze vtedy prišli aj po viac ako mesiaci.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod TommyB188 16. 4. 2025 16:22

Ahoj. počítal jste někdo kolik realně dostanu % cashbacku místo 2% i přes všechny směny?
Příklad:

- platba Nexo credit kartou transakci v CZK = 1. směna CZK/USDx
- CZK na EUR v Revolut = 2. směna -> poslání peněz na Nexo (min. 100EUR bez poplatku)
- hned další den splátka USDx kredit = 3. směna EURx USDx

Bude to aspoň to procento? :D
TommyB188
Kolemjdoucí

Předchozí stránka