PLUTUS - náhrada crypto.com?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mareka 11. 12. 2022 22:54

Menší část PLU držím v propojené Metamask, většinu na propojeném Ledgeru.

Poplatek jsem platil za storno platby (zrušení objednávky) a za nedostatek financí na kartě (neprovedená platba). Poplatkem za směnu (platbu v CZK) si nejsem jistý a musel bych projít celou svou historii (od začátku se snažím vše platit přes Curve).
mareka
Nadšenec

Odeslat příspěvekod SamerLP 11. 12. 2022 23:00

Poplatok za zamietnutú transakciu už zrušili. A keď bol aj zaúčtovaný dávnejšie tak po napísaní podpore ho vrátili v PLU.

Čo sa týka top up-u karty tak to tiež, v 2023 príchodom nového bankového partnera bude 24/7 top up, aktuálne je 24/7 len pre ľudí z UK. Zároveň by sa mali účty zjednotiť a nie ako teraz sú dva a jeden z nich zvlášť pre kartu.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ard3ne 12. 12. 2022 08:44

Ja používam plutus asi pol roka, zatiaľ je všetko absolútne v poriadku, všetky odmeny chodia tak ako majú. Mám everyday, čiže za 4,99 sa mi vráti mesačne plus mínus 15€ podľa kurzu. Dodnes som "zarobil" 32,48 PLU, čo vôbec nie je zlé. Ja si však tie PLU hneď, ako je to možné, posielam na kartu, predsa len, ešte k tomu projektu nemám úplnú dôveru. Tiež som premýšľal nad stakingom 250 PLU, len na crypto som sa poučil (kúpil som za cenu 0,07, až to vyletelo na 0,82-myslel som si, že to pôjde ešte vyššie, nepredal som a tak som "stratil" cca 10.000 €). Čiže plutus aktuálne neberiem ako nejakú investíciu, ale využívam len na platby a zbieram výhody. A tiež si nemyslím, že tieto výhody zanič budú nejako extra dlho...
ard3ne
Nadšenec

Odeslat příspěvekod SamerLP 12. 12. 2022 10:48

Everyday sa oplatí najviac, keďže ako píšeš si v pluse aj po zaplatení predplatného. A ešte aj viac dostaneš z cashbacku. Keďže pri Free pláne je možné dostať 3% len do 250€ čo je mesačne 7,50€ + 10€ jeden perk. Ale pri Everyday predsa 2 000€ limit je omnoho väčší a lepší.

S tým vyberaním hneď máš pravdu... ja čo som dostal hneď ten bonus 10€ za odporúčanie tak ľutujem, že som ho nevybral hneď. Po pár dňoch klesala cena PLU a z tých 10€ mám aktuálne 8,56€ aj to ich nemôžem vybrať lebo minimum je 10€ na výber. Ale zase čo sledujem cenu PLU tak do tých 9€ je skoro vždy. Ešte taká vec, že je šanca, že po novom roku cena stúpne keďže sa rozširujú na US trh.

"A tiež si nemyslím, že tieto výhody zanič budú nejako extra dlho..." - ťažko povedať, ale niekde som čítal, keď sa niekto pýtal ako je možné, že dávajú toľko PLU len tak zadarmo, a odpoveď bola lebo ich majú neobmedzené množstvo. Tu na reddite sa niekto pýtal: https://www.reddit.com/r/plutus/comment ... ess_model/ a v komentároch je množstvo odpovedí.

Ešte možno by nebolo na škodu ak by neskôr znížili čakaciu dobu na PLU z 45 dní aspoň na 30 dní. Tých 45 dní je celkom dosť... ale aj tak to stojí za ten cashback.

Inak je aj taký menší trik na instatné dobitie karty pre EEA.
Dobitie karty vykonané medzi 9:00 a 11:00 má vysokú šancu na okamžité dobitie, dokonca môže byť okamžité v čase, keď ste dobitie iniciovali, avšak popoludní v neskoršom čase sa šanca na okamžité dobitie znižuje.

Ak dobijete kartu medzi 9:00 a 13:00, je vysoká šanca na úspešné okamžité dobitie.

Ak ho vykonáte aj každých XX:19 a XX:49, šanca na úspešné okamžité dobitie sa ešte zvýši. dobitie karty vykonané medzi 9:00 - 11:00 má vysokú šancu na okamžité dobitie, dokonca môže byť okamžité v čase, keď ste dobitie iniciovali, avšak popoludní v neskoršom čase sa šanca na okamžité dobitie znižuje.

Ak dobijete kartu medzi 9:00 a 13:00, je vysoká šanca na úspešné okamžité dobitie.

Ak to urobíte aj každých XX:19 a XX:49, šanca na úspešné okamžité dobitie sa ešte zvýši.

Osobne som to skúšal dosťkrát takto ráno a fungovalo to ako je popísané, jedine asi raz sa mi stalo, že o 9:45 som dobil a peniaze prišli až o 2 dni neskôr inak to bolo instatné.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ard3ne 13. 12. 2022 10:40

... a mne to nezafungovalo. Peniaze z tatrabanky pripísané okamžite, nabitie karty už nie. Už aby mali toho nového sprostredkovateľa, lebo toto je vysoká škola šaškovania...
ard3ne
Nadšenec

Odeslat příspěvekod SamerLP 13. 12. 2022 10:50

Divné, mne bez problémov teraz o 9:20 nabitie karty instantne. Ale tým novým bankovým partnerom to bude všetko jendoduchšie. Lenže to si ešte počkáme... píše sa o roku 2023, ale nevedia kedy a približne, že skôr v máj - jún tak nejak... čiže ešte ďaleko. Lebo toto čo majú je sprostosť aby bol separátne účet kde sú tie peniaze celkom nanič a potom karta, ktorú si treba dobíjať a komplikovať to celé.

Inak ono je stále riešenie Curve a GBIT... lenže tam je problém, že človek musí mať peniaze navyše a ešte dokým Curve refunduje pôvodnú platbu tiež +- 3 dni.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ard3ne 14. 12. 2022 13:44

Potvrdzujem instantné platby na PLUTUS aj z účtu WISE (predtým transferwise).
Pre ľudí z CZ - nakoľko platby musíte pred zaslaním meniť na eurá cez rôzne revoluty a vividy a curvy :-), či by toto nebola pre Vás schodnejšia cesta (myslím skrz poplatkov za konverziu, kadejaké víkendové prirážky a pod). Keďže je toto vlákno o plutus, nebudem tu riešiť wise, viete si to nájsť, ale skúsil som "cvične" zadať, že si zasielam 1000 eur za české koruny a píše mi: wise fee - 114,14 CZK, fixed exchange rate: 0,0411785, amount you pay : 24398,66 CZK.
Tak neviem, či je to dobré, či horšie ako máte doteraz, to si skúste pozrieť v prípade záujmu sami. Len detail - wise je zdarma vrátane platobnej karty, plus 3 virtuálne (možné je ich niekoľko krát v mesiaci meniť za nové)
ard3ne
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Prologer 14. 12. 2022 14:28

Wise má obvykle poplatek kolem 0,4-0,5%.
Devizovky mají obvykle kolem 0,25% a Revolut ještě o chlup lepší.
Rád vás doporučím do Crypto.com, Revolut, Plutus apod. Napiště PM
Prologer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lafayette16 14. 12. 2022 15:38

Revolut teď: za 1000€ musím zaplatit 24.309,12 Kč
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod ard3ne 14. 12. 2022 17:47

Tak potom sa to asi neoplatí. Možno cez víkend - snáď...
ard3ne
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 14. 12. 2022 17:57

No otázka je, jestli je nekde vyhodnejsi converze pokud clovek meni vice nez 25tis mesicne, protoze pak uz Revolut pridava poplatek 0,5% , ovsem kdyz jsem to treba porovnal s Monetou, tak i s timto poplatkem to vychazi stale podobne...
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lafayette16 15. 12. 2022 17:27

Plutus nabízí do 25.12. vánoční akci - vrátí předplatné za první měsíc. Zkusím asi Premium a pak uvidím.
Dá se hned po měsíci přejít na jiný plán?
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod freedomofspeech 15. 12. 2022 20:02

přechody nahoru i dolů jsou neomezené
freedomofspeech
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka