PLUTUS - náhrada crypto.com?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod SamerLP 31. 12. 2022 23:22

ard3ne píše:Neviete mi niekto poradiť, či existuje podobná služba ako curve (kvôli platbám plutusom v inej mene ako euro)? z istých dôvodov si nemôžem curve založiť a nenašiel som žiadnu podobnú službu ako je curve (všetky karty v jednej)

Bohužiaľ asi nie. Jedine fakt len Curve..

Inak k Plutusu ešte, celkom nanič, že dlho už nepridali žiadny perk. Naposledy Curve a odvtedy nič. Zároveň ono dosť perkov sa ani nedá využiť na Slovensku/Česku. Síce budúci rok majú prísť akési "Regional Perks", no som zvedavý čo budú zač a teda či budú pre jednotlivé krajiny rôzne či ako to vôbec chcú spraviť :D

Ešte jednu skúsenosť napíšem. Vracal som tovar v Alze, v ten istý deň čo som ho vrátil tak mi vrátili aj peniaze a keďže som platil kartu (Plutus) tak mi vrátili peniaze späť na kartu. Písali, že do 3 dni to bude vrátené, a prekvapivo to prišlo už späť v ten istý deň poobede. No a skôr tá horšia vec, že Plutus to zaznamenal ako keby tie peniaze odišli z účtu, ale pritom sa vrátili normálne. Čo som sa informoval na Discorde Plutusu tak je to akýsi vizuálny bug, ktorý sa po niekoľkých dňoch zmení a bude to ako vrátená platba.
Čiže ešte Plutus dosť toho má čo opraviť aby to fungovalo správne.

Aj čo sa týka aplikácie v mobile dá sa povedať, že oproti iným bankovým aplikáciam je úplne nanič, väčšinu vecí sa dá robiť len cez webovú stránku. Toto tiež hádam niekedy sa zlepší keďže dnes fakt v aplikácii bánk sa dá vybaviť skoro všetko.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 1. 1. 2023 15:58

Podobné funkce jako má Curve měl poskytovat i startup VitraCash, nicméně ten nějak skončil/zkrachoval https://www.mesec.cz/aktuality/vitracas ... blokovane/
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vzdálený 3. 1. 2023 13:26

Účet jsem zřizoval 18. prosince a karta včera dorazila. V 16:40 (taktéž včera) jsem převáděl 20 EUR na kartu a prostředky se okamžitě připsaly. Dnes v 10:40 jsem zadal převod na 80 EUR a doteď čekám.

PL kartu jsem přidal do Curve. Předpokládám, že na ní musí být nastavena měna EUR aby při platbě v CZK přepočet do EUR dělala Curve. Potoma ale nejdou starší platby v Curve přehodit pomocí GBIT na PL kartu kvůli rozdílní měně. Lze to nějak obejít anebo musím PL kartu s Curve používat jen na nové platby bez GBIT?

Ve Spotify (země nastavená na Czech Republic) jsem chtěl změnit platbu na PL kartu. To ale skončilo chybou Your payment method and country don't match. Máte někdo PL kartu ve Spotify zadanou? Případně jak to řešíte?
vzdálený
Návštěvník

Odeslat příspěvekod .void 3. 1. 2023 13:31

vzdálený píše:Lze to nějak obejít anebo musím PL kartu s Curve používat jen na nové platby bez GBIT?

Lze jenom na nové platby bez GBiT (s konverzí ze strany Curve), nebo na jiné platby v eurech (i ty, které měnily z jiné měny na eura). Jinak za přímou konverzi náleží poplatek, který nebude vidět nikde v aplikaci Plutus, jenom se náhodou částka na kartě sníží a po vyžádání výpisu se ten poplatek najednou objeví.

vzdálený píše:Ve Spotify (země nastavená na Czech Republic) jsem chtěl změnit platbu na PL kartu. To ale skončilo chybou Your payment method and country don't match. Máte někdo PL kartu ve Spotify zadanou? Případně jak to řešíte?

Přes PayPal nebo Curve. Karta Plutus má nastavenou zemi karty na Litvu.
.void
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wurk 3. 1. 2023 14:08

to dobijeni je fakt zvlastni, dnesni z cca 10h jeste nedobehlo, ale dalsi v cca 13h bylo okamzite
wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod freedomofspeech 3. 1. 2023 17:33

na Discordu doporučují nabíjet přes Revolut, dělám to tak a obvykle je to v řádu desítek minut
freedomofspeech
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod George_76 3. 1. 2023 17:46

Problém není převod na Plutus účet, ten je rychlý, např. z Revolutu je to behem pár minut vždy... problem je převod z Plutus účtu na Plutus kartu, kde se človek musi trefit do urciteho casu pak je to hned, pokud se netrefi pak je to v hodinach i dnech...
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 3. 1. 2023 19:09

A to ešte ak človek pošle väčšiu sumu tak ani v tých určitých hodinách sa to nepodarí instatne. Som takto posielal 900€ a rozdelil som to síce na veľké čiastky, ale ani takých 100€ neprišlo instatne. Aj teraz medzi sviatkami minulý týždeň napríklad, vo väčšine prípadoch čo dobíjam vždy ráno o 9:18 tak ani sumy do 20€ neprišli instantne, ale našťastie aspoň v ten istý deň poobede/navečer.

Hlavný problém všetkého je ako sa viavkrát asi písalo, Plutus account - jeden účet, Plutus card - ďalší účet (Contis), ale zároveň pre UK užívateľov sú 24/7 aj na kartu, ale pre EEA bohužiaľ len v určitých hodinách.

Všetko toto vyrieši ževraj nový bankový partner, kedy bude už len jeden účet a 24/7 dobíjanie aj pre EEA. Zároveň, že budú aj neskôr SEPA platby, čiže budú sa dať aj konečne s Plutusu poslať peniaze na hocijaký účet. Ževraj toto by malo byť v tomto roku, ale nie je určený žiadny presný termín no, ale približne skôr v máji/júni. A keďže nevedia špecifikovať kedy presne to nastane, tak zjavne asi ešte ani vôbec žiadne rokovania s "novým" partnerom neprebiehajú.

Keď sa toto tento rok zmení tak určite bude na 100% lepšia použiteľnosť Plutusu a aj jednoduchšia. Len to chce počkať a zatiaľ pretrpieť aj tento spôsob. Furt je to lepšie ako keď sa čakalo na karty keď neboli dostupné, a bolo potreba depozitnúť 20€ len tak a čakať dokým budú kary, keďže virutálne karty síce sľubovali, že budú, ale tie akosi tiež nie sú doteraz, ale sú v pláne.

Aj to tento rok by konečne mala pribudnúť podpora Apple Pay, čím odpadne nutnosť ísť cez Curve.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod freedomofspeech 3. 1. 2023 20:18

dobíjení sice není jako Revolut, ale dá se na to zvyknout a pokud nemám "nepředvídatelné" nákupy, jako že nemám, tak s nabíjením ca 1 den není problém
ApplePay na Slovensku "vyřadí" Curve, ale u nás z důvodu směny CZK/EUR stejně bude potřeba :)
freedomofspeech
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka