PLUTUS - náhrada crypto.com?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 20. 3. 2024 13:49

Nojo, virtuální Plutus karta už jde skutečně přidat do GP :tleskani
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod George_76 20. 3. 2024 16:57

Jde i kdyz me teda neskutecne blbo overovani pres SMS a podarilo se mi to az na ponekolikate a moznost pres email je zvlastni a hlavne zadny nikdy neprisel :D kazdopadne stejne to ted moc nevyuziju, jedine ze bych mel platby primo v eur :) je jeste jina mena za kterou si neberou poplatky nebo jen EUR?
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 20. 3. 2024 22:48

A niekto už aj tou kartou zaplatil? Lebo jedma vec je, že sa dá pridať, druhá či vôbec funguje.

Ja mám skúsenosť, že do ApplePay mi išla pridať aj som ju na prvýkrát hneď overil cez SMS. Idem skúsiť platiť, zamietnutá platba. Skúšam na druhý deň, zamietnutá znova. V Plutus aplikácii mi zároveň píše, že tie platby boli zamietnuté, ale nič viac.

Zjavne je to ešte v testovacej fáze, keďže Plutus zatiaľ oficiálne neoznámil, že už to je funkčné. Ja som sa napríklad k tejto informácii dostal na Reditte.

George_76 - dá sa ešte platiť v GBP, ale aj to ak sa nemýlim musíš byť z UK aby si mal predvolenú túto menu, ale aj tak by ti to asi nepomohlo to už je asi zajedno či platíš v EUR alebo GBP.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 20. 3. 2024 23:05

Já zkusil online platbu pomocí GooglePay a platba proběhla bez problému. Platbu na terminálu (v obchodě) pomocí GooglePay jsem nezkoušel.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod ard3ne 21. 3. 2024 11:14

SamerLP píše:A niekto už aj tou kartou zaplatil? Lebo jedma vec je, že sa dá pridať, druhá či vôbec funguje.

No ešte že si taký prezieravý. Bol som teraz v obchode (na krok z práce) a pre istotu som si vzal aj plast so sebou... a čo sa nestalo? Platba odmietnutá s poznámkou ---technický problém---
:D
GP online fungujú od začiatku.
ard3ne
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ard3ne 21. 3. 2024 18:51

Update :teraz platba kaufland (síce hodinkami, ale to by nemal byť rozdiel), všetko v poriadku prešlo
ard3ne
Nadšenec

Odeslat příspěvekod SamerLP 24. 3. 2024 13:10

Ja som preistotu už ďalej neskúšal platiť cez ApplePay, asi radšej počkám na oficiálne stanovisko od Plutus, že to funguje na 100%. Aj tak úprimne to nemám v pláne používať keďže mám Curve, ale taká záloha keby Curve nešlo je to dobrá vec.

Ono aj tak pre takých z Českej Republiky využitie Plutus bez Curve snáď nemá zmysel keďže Plutus pýta 2,5% za platbu v inej mene, čo je extrémne veľa, keď zoberiem, že následne pri 3% cashbacku je cashback potom len 0,5%, reálne však po 45 dňoch ako bude dostupný to nemusí byť ani nič.

A to ešte nehovorím o nutnosti, že si treba Plutus dobiť eurami, s čím súvisí ďalší poplatok.

Toto je zároveň moja otázka na ľudí z Česka, že ako to robia, že sa im vôbec nejakým spôosobom oplatí využívať Plutus.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mareka 24. 3. 2024 13:46

Zda se platba přes Plutus (v CZ nebo i eurozóné) vyplatí, je otázka: Dostat odměnu za 45 dní, v PLU jehož kurz kolísá a navíc je poplatek za výběr a směnu....

Každopádně asi nejlevnější cesta v CZ bude: koruny z CZ účtu na Revolut, směna CZK-EUR (v pracovnich dnech) a SEPA na Plutus (dnes už naštěstí instant).
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ard3ne 26. 3. 2024 08:10

takže update2: je to stále nejaký zmätok ten GP, včera skúška platby mobilom v kaufland, neprešlo s hláškou - chyba terminálu (alebo niečo v tom duchu), takže plast mi nie je zatiaľ až tak zbytočný
ard3ne
Nadšenec

Odeslat příspěvekod wurk 5. 4. 2024 09:35

hlidate si zustatek?

dnes jsem zjistil, ze mi opetovne strhli 30EUR za tri transakce z 3.4.
wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mareka 5. 4. 2024 10:25

Také mi dnes opakovaně zaúčtovali dvě platby, u kterých jsem dělal GBIT 3.4. (a peníze mi na původní kartu vrátili taky 2x).

EDIT
Tak Curve už to řeší https://twitter.com/Plutus_Support/stat ... 64211?s=20
Naposledy upravil mareka dne 5. 4. 2024 10:49, celkově upraveno 2
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ard3ne 5. 4. 2024 10:34

áno, hlásim dvojitú platbu, zaujímavé, že jedna pred dvomi dňami a dnes tá istá skoro ráno.
ard3ne
Nadšenec

Odeslat příspěvekod wurk 5. 4. 2024 12:24

Plutus support
Upon further investigation, it seems that several Curve users have reported experiencing similar double charge issues with various cards, not limited to Plutus.

This suggests that the issue might be related to Curve's system and not Plutus.
Please, you contact Curve's support team directly about this issue, they will be able to investigate further and provide you with the necessary assistance to resolve the double charge. Once you've contacted Curve's support team and received a resolution, we would appreciate it if you could update us on how it went, as it would be useful to know for other users.
wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pafes 5. 4. 2024 15:06

Zrovna jsem kontaktoval support. 30. dubna platba v Kauflandu přes Curve, dnes znovu zaúčtovaná v totožné výši včetně sníženého zůstatku. V mobilní aplikaci je Transaction ID, které se u obou plateb liší jen posledním písmenem. Skutečná platba je v Curve vidět, ta dnešní neexistující v Curve není. Po dosavadních zkušenostech bych viděl na vině Plutus. Loni v srpnu a září jsem objevil zmatky ve výpisech, kdy bylo množství neexistujících plateb, i když zůstatek byl správně. Po mé reklamaci to v listopadu opravili a v únoru se ten zmatek ve výpisech za srpen a září 2023 objevil znovu. Poslal jsem jim správné výpisy, poděkovali a předali kompetentnímu oddělení, které to řeší doteď.
pafes
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pafes 6. 4. 2024 10:34

Tak prej se mám obrátit na Curve, vzkázal Plutus. Ráno se mi objevila ve výpisu vratka neexistující transakce, na zůstatku se to ale neprojevilo. Tam je stále o zdvojenou platbu míň.
pafes
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka