Ja si myslím, že aj pri Českom Alberte to bude fungovať.
Minimálne je isté, že ten systém funguje podľa názvu transakcie. Čo je zároveň nevýhoda ako popisuje vyššie milanBrno.
Presnejšie ja som napríklad chcel využiť Starbucks, ale nevyužijem lebo v našom meste Starbucks je franšíza, a v názve transakcie nie je Starbucs, ale SBX. Takže smola, jedine, že by som vždy napísal podpore o manuálne pripísanie a doložil doklad, ale to sa mi nechce a zároveň kto si už len odkladá bločky od kávy
Ale ani mi to moc nevadí, perky môžem využiť len dva pri Everyday keďže nestakujem. Využívam Curve a Netflix, čiže výhoda, že je to predplatné takže nič neriešim, platby odídu automaticky a tým pádom perk tiež využijem

Mimochodom, za mesiac a niečo, tuším teda do 30.7. je vlastne tá zľava na predplatné. Už aby som koncom tohto mesiaca alebo začiatkom budúceho kúpil ešte výhodne ročné predplatné. Ale stále váham... aj skrz to, že keďže som si kúpil vyšší cashback limit o 1000€ na rok, ktorý mi vyprší 2.2.2025, a ak si zaplatím predplatné to mi bude platiť do Júla, a tým pádom by som 6 mesiacov už mal limit len 500€ a nie 1500€.
Tá cena PLU je stále horšia a horšia. aktuálne cca 3,63€ to je čistá tragédia. Zároveň nehovorím, že odkedy nefunguje DEX som teda PLU nevyberal čo už je viac ako rok. Aktuálne mám 85,3 PLU čo je cca 309€, a aj keď stále sa mi pripočítavajú po uplynutí doby 45 dní PLU, tak nči z toho keď cena PLU klesá.
S DEX to tiež nevyzerá dobre. Ževraj asi ani tento rok ho nespustia... asi až 2025.
Inak ešte, úprimne si neviem predstaviť, že by som vôbec stakoval. Pri tejto klesujúcej cene, musia tí čo stakujú poriadne strácať peniaze. Sám to vidím, keby pred rokom odmeny v PLU boli vypočítané keď bola hodnota PLU 8-9€, dnes pri cene 3,63€ mi to kleslo o viac ako 50%.
Ako pri menších sumách to možno nie je veľa, ale ak si vypočítam, že ak by som stakoval minulý rok pri cene 1 PLU = 8€ a kúpim 250PLU za 2000€, a o rok pri cene 3,63€ moja investícia má hodnotu len 907,5€, tak to je pekne nanič.