PLUTUS - náhrada crypto.com?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod milanBrno 27. 6. 2024 10:05

Prechod na vyssi plan je az k datu aktivace toho nizsiho (jak pise Milos).
Prechod na rocni placeni je ihned a clovek si tak muze toto datum (cas) posunout.
Cena rocniho predplatneho je snizena o nevycerpane mesicni predplatne (tedy o zadne penize neprijdete)

Jak funguje snizovani netusim a hlavne je blbost to delat...

Pro bezneho uzivatele je nejvyhodnejsi Everydey (1 perk zdarma)
Premium se vyplati jen pri rocnim placeni. (nebo tem co si zaplatili navyseni odmen)
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Nadšenec

Odeslat příspěvekod SamerLP 29. 6. 2024 21:47

Tak to museli zmeniť. Lebo kedysi to bolo tak, že normálne ak si prešiel s nižšieho plánu na vyšší tak to bolo ihneď.

Cena rocniho predplatneho je snizena o nevycerpane mesicni predplatne

To je divné, lebo mne teraz keď pozerám na Plutus stránke, tak mi píše, že ročné predplatné Everyday stojí 99,99€, čo je aj s tým, že dva mesiace sú zdarma.

Čiže ak správne chápem, ak by som dnes si predplatil ročné Everyday, tak ešte z tej plnej sumy 99,99€, mi odpočítajú nevyčerpané mesačné predplatné? Respektívne som teraz 20.6. platil mesačné Everyday za 9,99€, ak si teda predplatím ročné, tak mi ešte odpočítajú sumu za 21 dní, ktoré mám zaplatené?

Znižovať predplatné je samozrejme blbosť, hlavne pri ročnom predplatnom.

Ešte ťa tršoku opravím Everyday má 2 perky.

Inak pre zaujímavosť, v aplikácii už ukazuje aj informáciu, koľko peňazí som minul za celý čas čo používam Plutus. Plutus používam asi od októbra 2022, a aktuálne mi ukazuje, že som už minul 10 324€. Zároveň je tam informácia o PLU, ktoré som tým našetril, presne 124 PLU a v EUR to píše 398€, čo je typujem pri aktuálnej cene PLU. Ak vypočítam to reálne, že z tých minutých 10 324€ tie 3% cashbacku, tak to je 309€.

Zároveň ak to mám zobrať realicky, je to ešte omnoho viac. Keďže som zrátal, že ešte v dobe kedy DEX fungoval, som vybral dokopy 154,54€, a plus k tomu ak by som dokázal vybrať cez DEX bez poplatku (čo sa aktuálne však nedá) svojich presne 89.86 PLU čo mám na vypletenie, tie majú hodnotu 287.54€. Dokopy to je 439,08€. Takže vlastne ak porovnám 3% pri reálnej útrate (tých 10 324€) som ešte v pluse 130,08€ naviac.

Celkovo som, ale prekvapený, keďže v podstate pri aktuálne nízkej cene som v pluse, ale je mi trochu do plaču keď vidím, že pri poslednom výbere PLU cez DEX dňa 27.2.2023, viac ako pred rokom bolo 1 PLU = 9,23€. Takže to celkovo vidím tak, že zjavne PLU budem ešte nejakú dobu držať, a dúfať, že niekedy cena PLU bude na podobnej úrovni.

Ale vlastne som zabudol na dôležitú vec. Neodrátal som z celkovej získanej sumy to čo som zaplatil za predplatné, plus ešte čo som navyšoval cashback limit. Táto suma by to síce o dosť znížila celú odmenu :D Ale keďže typujem, že by to bolo tak okolo 200-250€ dokopy, tak stále musím osobne tvrdiť, že stále by som z toho celého mal asi 200€, čo je slušný peniaz, ak berieme do úvahy, že bežná banka ti za platby kartou nedá NIČ.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod milanBrno 30. 6. 2024 09:20

SamerLP... :oboze

Pisi, ze 1 Perk je zdarma! Ne, ze mas jen jeden perk.
Takze mas sice 2 perky, ale tim druhym v podstate zaplatis predplatne, takze jej vlastne nemas. Proto se nevyplati Premium, protoze mas sice 3 perky, ale dva padnou na predplatne a zase mas jen jeden perk zdarma.

Ale chapu, ze pro nektere jedince je toto nepochopitelne. (coz dokazuje i cely tvuj prispevek)

Co se ceny tyce, tak se mas naopak RADOVAT, protoze kazdou platbou mas dvojnasobek PLU oproti minulosti.
A to je prave rozdil v tom setreni a vydelavani. Ty jsi z nizke ceny smutny a proto nikdy v zivote nevydelas...
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
milanBrno
Nadšenec

Odeslat příspěvekod wurk 30. 6. 2024 09:36

ty "slevy" na predplatne plati do dneska nebo do 22.7.?
wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 30. 6. 2024 15:10

Slevy na předplatné by měly platit do 22.7.2024, stejný dotaz zde padl už v květnu viewtopic.php?p=13716202#p13716202
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod wurk 30. 6. 2024 16:01

jj, tak jsem to zprvu pochopil, akorat tady pisou do pulky roku https://www.plutus.it/plans
wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod opat (novy) 2. 7. 2024 19:09

No me by spis zajímalo, jestli když si to předplatné na rok koupím, jestli bude měsíční limit na útratu 1000€ nebo těch 500€ ..?
opat (novy)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wurk 2. 7. 2024 22:05

ten boost zustava
wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kaspo 11. 7. 2024 21:21

Snad nikoho nepohorším dotazem, ale už se chlapi dá dostat "jednoduše" k vydělaným PLU? Asi před rokem jsem to s nima vzdal, DEX pořád nespustili co?
kaspo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wurk 15. 7. 2024 08:01

mesicni fee se nebude zdrazovat
wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod maphiosso 15. 7. 2024 13:00

Ahoj všem. Přemýšlím o předplatném Everyday. Líbí se mi koncept Plutusu, když je teď Pluton dole, mohlo by to do budoucna něco hodit a když ne, vyberu snad jednou zpět aspoň peníze za předplatné. Jen bych potřeboval ještě objasnit pár věcí:

1) Je možnost ročního předplatného? V diskuzi zde se o něm píše, ale na stránkách je zmíněno jen měsíční předplatné

2) Mimo perky (např. předplatné Spotify a Netflixu), vyplatí se vůbec v ČR využívat 3% odměnu z každého nákupu, když je možnost posílat peníze na Plutus jen v EUR? Nejdřív tratím při směně na eura (např. na Revolut) a pak při konverzi na Kč při samotné platbě.

3) Někde jsem četl o výhodnosti kombinovat Plutus a Curve kartu. Momentálně mám plan Black na 3 měsíce za 2 eura, po skončení plánuji pokračovat v plánu X. V čem spočívá výhodnost této kombinace?

Předem díky za odpovědi
Naposledy upravil maphiosso dne 15. 7. 2024 13:12, celkově upraveno 1
maphiosso
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PlesnivyKun 15. 7. 2024 13:12

1) na stránce s předplatným lze přepnout na roční - everyday je za 99,99 eur

2) pokud právě využiješ curve, a nespadne cena PLU drasticky dolů, vyplatí se

3) v curve si nastavíš plutus jako eurovou kartu, a bude se používat mastercard kurz, pokud by si platil napřímo plutus kartou, je tam poplatek 2,5 % pokud je měna transakce jiná než euro
PlesnivyKun
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milanBrno 15. 7. 2024 14:23

Jeste doplnim:
Vyhoda zapojeni Curve je v tom, ze Plutus karta nejde pridat do nekterych (mozna vsech) mobilu. Curve jde dat vsude.
Dalsi vyhoda je, ze primo Plutus (zahranicni karta) nezaplatis nektera predplatna. Kdezto s Curve v pohode...
milanBrno
Nadšenec

Odeslat příspěvekod maphiosso 15. 7. 2024 14:32

Díky. Ještě doplňující dotaz. Jako správný Čech chci využít co nejvíce výhod :-), takže bych měl na Curve ideálně podkladovou kartu KK s cashbackem a následně prováděl GBIT na Plutus, bude to takhle fungovat? Je mi jasné, že u KK bych musel taky nastavit měnu EUR.
maphiosso
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 15. 7. 2024 15:49

Ty máš kreditku, která nemá Curve ve výjimkách z cashbacku a zároveň neodečítá cashback u vrácených plateb?
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka