PLUTUS - náhrada crypto.com?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod George_76 2. 8. 2024 14:30

Nevite jak dlouho realně trvá než Plutus odesle PLU do metamask? Pisou tam ze to delaji jednou za tyden. Je to nejaky konkretni den nebo je to nahodne ale opravdu to do toho tydne odejde?

A mimochodem, nevim jestli jste si toho vsimli, ale kdyz koukam na zalozku rewards level, tak me tam zarazila jedna vec. Reward level se stale pocita s celkovych PLU, tedy vcetne tech co ma clovek na externi penezence. ovsem ten jejich novy Stacking Rewards (CRY) se asi pocita jen z tech co clovek drzi interne :D coz si nejsem jisty ze by nekde zminovali nebo jsem to prehledl? :D

Dneska navíc Curve zmenili plany a zvysili limity, takze asi prejdu z Black na X protoze mi bude uz stačit a jediny rozdil je tech 6 obchodniku s tim 1% kde stejne nakupuju jen u jednoho pravidelne a u ostatnich jen nekdy a navic zadny velky objemy takze mi to dava nula nula nic takze to vic usetrim ty 4 libry za ten plan :D a vykaslu se na ten perk, ktery podpora PLU tvrdi ze resi... no nechce se mi verit, ze se jim uplnou nahodou ztratil zrovna tento jeden perk a je to chyba :D
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 2. 8. 2024 21:38

https://www.plutus.it/help/requesting-a ... rds-payout - tu píšu, že do 5 dní. Avšak viem, že boli dávnejšie prípady kedy aj do 24 hodín. Ale zároveň záleží, že či náhodou niečo si nenájdu kde ti odmenu zrušia alebo budú chcieť doklad o tej platbe. Celkovo tohto by som sa bál pri výbere PLU, že ak by boli schopný vypýtať si doklad o kúpe či platbe za transakciu čo bola aj rok dozadu.

Tu som našiel: https://www.plutus.it/help/whitepaper-general-faq bod č. 10. Píše sa tam, že sa ráta celková stakovaná čiastka, čiže aj interné PLU aj tie externé. Len nedivil by som sa keby to zmenili len na externé ako to spravili pri kupovaní reward cupu, kedy sa nedá použiť svoje interné PLU, ale iba tie externé. Uvidíme teda ako to bude, keďže aktuálne nový systém CRY aktuálne ešte neimplementovali.

Na Reddite Plutus som našiel príspevok kde niekto písal, že Curve perk je už späť. Je to pravda, vrátili ho, podarilo sa mi ho aj zvoliť ešte na tento mesiac.

Zaujímavé, že navýšili limity. Pozerám, čo prišiel e-mail ešte jedna zásadná zmena. Zrušili 1% víkendový poplatok pre všetky meny. To je super, konečne :D To zvýšenie pri Black mi príde až moc extrémne, ja keby som mal aj tých 2000€ ani to nevyužijem, nie to 50 000€ :D

X veľmi dobre zvýšili z 1000€ na 3333€ (WTF? prečo také číslo? :D), avšak aj tak ja by som asi stále potreboval Black minimálne. Už len kvôli tomu, že by mi 5 kariet pridaných nestačilo. A asi ani ten GBIT limit na max. 60 dní. Tých 90 dní by som prežil, ale aj tak mi vyhovuje viac 120 dní pri Metal :D cashback by som nepotreboval, je to u mňa ako píšeš, aj keď mám aktuálne na výber 12 predajcov, keďže tam nie je až taký výber pre CZ/SK a u takých čo by som často nakupoval, moc toho cashbacku nedostanem. Dokopy len ak to zrátam mám Metal od 20.1. 2023, a dokopy som cashback získal okolo 20-30€. Čo je nič moc, keďže to mám tak na skoro dva mesiace Metal zdarma, inak nič naviac.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 2. 8. 2024 23:32

No z podpory mi napsali ze z duvodu kontroly proti podvodum se vyber muze par dni zpozdit, bohuzel par dni nespecifikovala, takze jsem je zprazil protoze maji napsano do tydne a me jejich umělé zdržování nezajímá...

No ja tam ted vidim Stacking Reward a tam u toho sviti jen 0,9 PLU, coz je to co mi zbylo v interni penezence, z toho usuzuju ze CRY je jen z tech internich, coz je podle me dalsi svinarna :D vedle je reward level ktery ukazuje ze mam celkem 548 z 1000 do dalsiho levelu, takze tam to stale pocita ze vsech :)

jj prave ten limit 50 tisic eur je pro me zbytecny, vikendovy zruseny poplatek je u obou a Gbit ja prakticky nepouzivam takze mi je jedno jestli budu mit 60 nebo 90, tim padem je pro me v tuto chvili Black zbytecny, mel jsme ho jen kvuli tomu limitu... jen nechapu ten stupidni system, ze kdyz chces downgrade tak to musi clovek pres podporu :D Perk sice vratili ale ja uz srpnovy perky upravovat nemuzu... a ty dva perky co mi zbyly pouziju na neco jineho...
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PlesnivyKun 3. 8. 2024 08:07

20.7. jsem vybíral a až 2.8. přišlo, očekával jsem, že budou chtít nějaké účtenky, ale nic, bylo tam pár velkých nákupů a dohromady 310 PLU.
PlesnivyKun
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dvorik 3. 8. 2024 15:48

Zkousim vybrat PLU pres Rabby dle nize uvedeneho navodu a pise mi to poplatek 15 EUR.
To je staly poplatek nebo se meni v case? Mam tam jen 20 PLU, takze takovouhle nehoraznost se mi platit nechce.
Diky moc.

EDIT: Navic mi prijde dost nebezpecny zadavat pres nejakou desktop appku login udaje primo do sveho uctu Plutus.

https://medium.com/@0xTigerLionFox/with ... 36b48b32e5
Odmena 3000 Kc u Raifky, 1200 Kc u Ceske sporitelny, SkipPay 500 Kč, Plutus 45$. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SamerLP 3. 8. 2024 16:49

Podľa všetkého je dynamický, ale štýlom, že zmenia ho kedy oni chcú a podľa situácie na ETH sieti, ale aj to nerobia keďže aktuálne sú extrémne nízke poplatky a Plutus nič neznižuje. Avšak je to nanič. Naposledy bol dokonca poplatok 25€, čo už je čisté okrádanie. Aj keď ho znížili "len" na 15€, stále je to moc oproti tomu keď bol kedysi len 3€.

Inak stačí sa pozrieť sem: https://etherscan.io/token/0xd8912c1068 ... be89ce1fcd mala by to byť peňaženka odkiaľ Plutus posiela PLU, aktuálne skoro pri každej platbe je poplatok za daný prevod smiešnych 0,20$ aj menej. Takže v podstate Plutus si zoberie len tak 25€. Ale podľa všetkého takto vysokým poplatkom vyrovnájaú stratu, ktorú dosiahli keď mali fixný poplatok 3€, keďže v podstate ak boli vysoké poplatky to platili zo svojich peňazí a tak sa dostali do straty, ktorú ako inak teraz musia zákazníci doplácať.

Zároveň 20 PLU ani nevieš vybrať. Minimum na výber je 50€ v PLU, čiže aktuálne pri cene 1 PLU = 2,14€, takže cca 24 PLU potrebuješ aby si si ich mohol vybrať.

Prečo ti to inak príde nebezpečné? Tá stránka ťa len presmeruje, zadávaš údaje normálne na Plutus stránke ako keby si bol. A tak či tak, aj keby boli zneužité tvoje údaje aj tak do tvojho Plutus účtu sa nemôže nikto dostať keď máš aktivované 2FA.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod SamerLP 4. 8. 2024 14:32

Dnešný príspevok na X od CEO: https://twitter.com/DDhopn/status/1819866110931489249

Jeho slovám sa, ale nedá veriť. Ževraj "čoskoro" budú už konečne dostupné okamžité výbery PLU, a taktiež by sa doba kedy PLU bude k vybratiu zníži z 45 dní na 35 dní. To len aby ešte tento krok nezhoršil aktuálnu situáciu.

Hlavne slovu "čoskoro" sa nedá veriť keďže také ApplePay (aj GooglePay) už malo byť v čase vydania virtuálnych kariet. Čo mimochodom ako pozerám v e-maili som našiel, že 9.8. 2023 som mohol si vytvoriť virtuálnu kartu. Dnes je 4.8.2024 a ApplePay stále nefunguje. Za 4 dni to bude presne rok, to je čistý amatérizmus.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 5. 8. 2024 10:06

Dneska mi prisel mail ze mi vyprsela KYC verifikace, co to je zase za provokace?
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 5. 8. 2024 21:06

Neskončila ti platnosť občianskeho preukazu napríklad?

Ale čo si spomínam, pred 2 rokmi som riešil, že som zmenil OP a spýtal som sa ich na podpore, že či to treba zmeniť u nich. Napísali mi vtedy, že to nie je potrebné, že niekedy mi aj tak príde žiadosť o to aby som znovu urobil KYC, a vtedy si ho aktualizujem. Avšak doteraz mi neprišla táto žiadosť a stále evidujú môj starý OP :D Možno teda mi pošlú žiadosť o KYC až keď mi vyprší ten pôvodný OP aj keď už neexistuje :D

Je inak ešte možné, že oni majú takto nárok ťa požiadať o to aby si znova spravil KYC, kvôli bezpečnosti. Lebo čo viem tak napríklad také banky tu na Slovensku majú na to nárok. Naposledy po mne Unicredit chceli aby som im zavolal alebo prišiel osobne aby overili platnosť údajov. Čo som rátal tak po 3 rokoch to chceli.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 5. 8. 2024 21:47

Ne žádná platnost OP mi neskončila a najednou prostě přišli s tím, že skončila platnost KYC a mám znovu nahrát OP a udělat selfie... prostě zase nějaká jejich obstrukce, nedivil bych se kdyby to mělo souvislost s tim ,že jsem požadal o vyber vsech PLU...
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dvorik 9. 8. 2024 18:46

Plutus ma aktualne akci pro doporucujiciho i doporuceneho.
Nevim, zda to je obecna akce nebo jen pro ty, komu prisel email.
Odmenu dostanou oba.
20$ za registraci pod nekoho.
25$ za aktivaci perku Curve.
Celkem odmena 90$.
Kdyby mel nekdo zajem, at se ozve.
Odmena 3000 Kc u Raifky, 1200 Kc u Ceske sporitelny, SkipPay 500 Kč, Plutus 45$. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aaaa 9. 8. 2024 18:53

Odmema je opravdu v dolarech nebo jen v PLU?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Dvorik 9. 8. 2024 18:55

Je to v PLU, takze plati aktualni kurz v den pripsani.
Dvorik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SamerLP 9. 8. 2024 19:00

Bohužiaľ jedine v PLU. Celkovo Plutus dáva odmeny za promo len v PLU. Takže aj keby si chcel následne si vybrať tie PLU za promo, tak bude to o 15€ menej kvôli poplatku za výber.

Inak @George_76 typujem správne, že toto si ty na Reddite písal? https://www.reddit.com/r/plutus/comment ... st_august/ :D

Lebo podľa dátumov ako si tu spomínal a aj podľa nutnosti spravi KYC ma hneď napadlo, že si to asi ty písal :D
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 9. 8. 2024 21:11

Ne to jsem nepsal já, takových lidi, kteri maji stejny problém je ted spousta...
George_76
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka