George_76 píše:Ne to jsem nepsal já, takových lidi, kteri maji stejny problém je ted spousta...
Aha, tak to potom je dosť zle, že viacerým sa toto deje, že pri výbere PLU chce Plutus znova urobiť KYC.
Inak ako aj ja už ľutujem, že som tento rok si kúpil vyšší Reward cup, a prednedávnom aj ročné predplatné.
Možno keby existovala nejaká náhrada by som uvažoval o odchode... teoreticky možno jedna existuje. Služba sa volá NagaPay, ktorú som testoval dávnejšie. Najvyšší cashback ponúka 3%, avšak podobne ako Plutus s predplatným. Predplatné stojí 12,50€ mesačne avšak pri ročnej platbe za 150€, inak pri mesačnej 14,99€. Cashback limit je 2000€, cashback je vyplácaný v BTC, samozrejme okamžite tuším po spracovaní platby, žiadne čakanie ako u Plutus (45 dní). Taktiež cashback sa dá jednoducho v aplikácii buď swapnúť na iné crypto a to poslať hocikam, alebo priamo BTC, ale s veľkým poplatkom. Prípadne dá sa aj priamo v aplikácii swapnúť BTC na EUR, minimum je celkom nízko okolo 10€, a zdarma, aj keď možno je menej výhodný kurz ako majú iné burzy.
Lenže mnoho nevýhod oproti Plutus. Žiadne instantné platby, využívajú Solaris čo mal Plutus. Zároveň síce ponúkajú top-up kartou ako má Revolut, ale čo som skúšal boli s tým problémy, čo blokovali dočasne účet. Taktiež nevýhoda, že ak chceš cashback musíš použiť priamo ich kartu. Dávnejšie dávalo cashback aj cez Curve, ale zakázali to. Problém je v tom, že v prípade niekoho kto platí v inej mene ako EUR účtujú si za takéto platby fixný poplatok 0,57€ + naviac 1% z tej platby.
Možno nevýhoda ešte by bola, že cashback je v BTC, neviem osobne posúdiť či je to dobré/zlé. Ešte vlastne nevýhoda môže byť, že neponúkajú žiadne perky, takže pre niekoho kto mesačne nedokáže minúť tých 2000€, tak tá návratnosť čo si zaplatil za predplatné nebude taká dobrá.
Skúšal som ten NagaPay chvíľu, dokonca ešte vlastne podpora je celkom v pohode. Dokonca som mal problém s vykonaním KYC po registrácii a na druhý deň mi normálne z podpory volali, a ponúkli mi dokonca ich stredný plán s 1,5% cashbackom na rok zdarma. Inak majú aj v aplikácii online chat, kde odpovedajú celkom rýchlo.
Stileth píše:Potom budu jen prodavat, protoze to vypada, ze to asi dopadne jako Hi.
Ja to nevidím moc reálne. Aktuálne keďže nefunguje stále DEX (PlutusSwap) tak ak by si chcel často vyberať, tak pokiaľ neznížia ten vysoký poplatok 15€ za výber nevidím to moc reálne. Zároveň ešte existuje to minimum 50€ na výber, čo pri aktuálnej cene napríklad by si potreboval minimálne 23 PLU aby si mohol vybrať.
Ja napríklad stále nechápem, že prečo vôbec vypli DEX. Ak ho chceli upraviť a zlepšiť, mohli to radšej spraviť tak, že naďalej bude fungovať a popri tom ho vylepšia. Lenže nie, oni ho vypnú bez hocijakej náhrady, len možnosť ako vybrať PLU je zložito a draho. Taktiež ako keby im skôr išlo o to vypnutím DEX dosiahnuť, aby PLU len nakupovali sme a nepredávali. Avšak ak to bol ich plán, nemalo to žiaden efekt.
Ja som odkedy vypli DEX nevybral ani 1 PLU, a len strácam. Ja by som inak možno aj tie PLU kvôli stakovaniu či podpore projektu aj kúpil, ale nemám v Plutus dôveru. Stačí aktuálna situácia. Aj keby som kúpil 250 PLU na Hero, dnes by som o to prišiel a aj o výhody. Podobne aj ako to spravili s predplatným, Everyday za 4,99€ s 2 perkami a 2000€ cashback limitom po novom v "akcii" za 9,99€, avšak o 1500€ menej cashback limit. Čomu reálne pomohla táto zmena? Ničomu. Plutus zarobí na mne o 5€ viac a ja prišiel som o 1500€ cashback limitu čo pri 3% by som získal 45€. Takže ak to zoberiem reálne Plutus zarobil 50€.