PLUTUS - náhrada crypto.com?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod George_76 9. 8. 2024 22:51

Samozřejmě uplnou nahodou mi ted prisel email ohledne Reward Cup... Jak jsem to pochopil, ten kdo proda PLU tak prijde i o ten bonusovy reward cup, ktery mel byt na rok? No ja uz se nedivim vubec nicemu :D Oni uz nevi jakym dalsim podvodem zachranovat tenhle pruser, ze spousta lidi sve PLU prodava :D Hlavně že to zase krasne okecali jak je to vlastne pozitivni zprava :D
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Stileth 10. 8. 2024 22:55

Ja jsem to zabalil kdyz to padalo tyden zpet a prodal svuj stack. A pak prisel ten email o Reward cap akci. Mno mam "radost", ale kaslu na to.
Odepsal jsem ztratu a mozna ted nasetrim dalsich 100 na prvni reward level az mozna nekdy bude hotovy :D
Potom budu jen prodavat, protoze to vypada, ze to asi dopadne jako Hi.
Stileth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 11. 8. 2024 02:15

George_76 píše:Ne to jsem nepsal já, takových lidi, kteri maji stejny problém je ted spousta...

Aha, tak to potom je dosť zle, že viacerým sa toto deje, že pri výbere PLU chce Plutus znova urobiť KYC.

Inak ako aj ja už ľutujem, že som tento rok si kúpil vyšší Reward cup, a prednedávnom aj ročné predplatné.

Možno keby existovala nejaká náhrada by som uvažoval o odchode... teoreticky možno jedna existuje. Služba sa volá NagaPay, ktorú som testoval dávnejšie. Najvyšší cashback ponúka 3%, avšak podobne ako Plutus s predplatným. Predplatné stojí 12,50€ mesačne avšak pri ročnej platbe za 150€, inak pri mesačnej 14,99€. Cashback limit je 2000€, cashback je vyplácaný v BTC, samozrejme okamžite tuším po spracovaní platby, žiadne čakanie ako u Plutus (45 dní). Taktiež cashback sa dá jednoducho v aplikácii buď swapnúť na iné crypto a to poslať hocikam, alebo priamo BTC, ale s veľkým poplatkom. Prípadne dá sa aj priamo v aplikácii swapnúť BTC na EUR, minimum je celkom nízko okolo 10€, a zdarma, aj keď možno je menej výhodný kurz ako majú iné burzy.
Lenže mnoho nevýhod oproti Plutus. Žiadne instantné platby, využívajú Solaris čo mal Plutus. Zároveň síce ponúkajú top-up kartou ako má Revolut, ale čo som skúšal boli s tým problémy, čo blokovali dočasne účet. Taktiež nevýhoda, že ak chceš cashback musíš použiť priamo ich kartu. Dávnejšie dávalo cashback aj cez Curve, ale zakázali to. Problém je v tom, že v prípade niekoho kto platí v inej mene ako EUR účtujú si za takéto platby fixný poplatok 0,57€ + naviac 1% z tej platby.
Možno nevýhoda ešte by bola, že cashback je v BTC, neviem osobne posúdiť či je to dobré/zlé. Ešte vlastne nevýhoda môže byť, že neponúkajú žiadne perky, takže pre niekoho kto mesačne nedokáže minúť tých 2000€, tak tá návratnosť čo si zaplatil za predplatné nebude taká dobrá.

Skúšal som ten NagaPay chvíľu, dokonca ešte vlastne podpora je celkom v pohode. Dokonca som mal problém s vykonaním KYC po registrácii a na druhý deň mi normálne z podpory volali, a ponúkli mi dokonca ich stredný plán s 1,5% cashbackom na rok zdarma. Inak majú aj v aplikácii online chat, kde odpovedajú celkom rýchlo.

Stileth píše:Potom budu jen prodavat, protoze to vypada, ze to asi dopadne jako Hi.

Ja to nevidím moc reálne. Aktuálne keďže nefunguje stále DEX (PlutusSwap) tak ak by si chcel často vyberať, tak pokiaľ neznížia ten vysoký poplatok 15€ za výber nevidím to moc reálne. Zároveň ešte existuje to minimum 50€ na výber, čo pri aktuálnej cene napríklad by si potreboval minimálne 23 PLU aby si mohol vybrať.

Ja napríklad stále nechápem, že prečo vôbec vypli DEX. Ak ho chceli upraviť a zlepšiť, mohli to radšej spraviť tak, že naďalej bude fungovať a popri tom ho vylepšia. Lenže nie, oni ho vypnú bez hocijakej náhrady, len možnosť ako vybrať PLU je zložito a draho. Taktiež ako keby im skôr išlo o to vypnutím DEX dosiahnuť, aby PLU len nakupovali sme a nepredávali. Avšak ak to bol ich plán, nemalo to žiaden efekt.

Ja som odkedy vypli DEX nevybral ani 1 PLU, a len strácam. Ja by som inak možno aj tie PLU kvôli stakovaniu či podpore projektu aj kúpil, ale nemám v Plutus dôveru. Stačí aktuálna situácia. Aj keby som kúpil 250 PLU na Hero, dnes by som o to prišiel a aj o výhody. Podobne aj ako to spravili s predplatným, Everyday za 4,99€ s 2 perkami a 2000€ cashback limitom po novom v "akcii" za 9,99€, avšak o 1500€ menej cashback limit. Čomu reálne pomohla táto zmena? Ničomu. Plutus zarobí na mne o 5€ viac a ja prišiel som o 1500€ cashback limitu čo pri 3% by som získal 45€. Takže ak to zoberiem reálne Plutus zarobil 50€.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 13. 8. 2024 16:35

Nevíte někdo jaké byly původní podmínky tý akce na základě které člověk dostal na rok 1000 Euro reward cup? Bylo to podle mě pří změně levelu, ale už nevím z kterého na který a kolik PLU tedy aktuálně musí člověk držet aby o něj nepřišel?
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 13. 8. 2024 18:00

https://www.plutus.it/help/reward-cap-p ... -2k-5k-10k - toto by malo byť ono.

Je teda potrebné ak nechceš prísť o reward cup aby si si udržal rovnako PLU ako za starých podmienok stakovania.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 13. 8. 2024 22:03

No popravdě jako vše u Plutusu ani tohle neni moc prehledny, takze je to jak? Musel bych drzet 500 PLU?
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hasmenek 15. 8. 2024 11:18

Ahoj všem, tak i já se s Vámi podělím o zkušenost s Plutusem.
Jsem zákazník něco přes rok. Začínal jsem po staru jen s 3%, poté přecházel výš a výš .
Skončil jsem s 2000PLU a 8%+ 8 perku+ premium předplatné. Po novém WP mám 4%+4 perky+ 3perky z předplatného. Koupeno 300PLU na zvýšení limitu. Teď mám měsíční limit 8.000,- EURO.
Taky se mi přechod na nový WP nelíbil, ale předpokládám že v delším časovém horizontu to všichni kdo vydrží ocení. Dobře, cena lítá nahoru a dolů, ale když je člověk chytrý tak se s tím dá dost dobře vy...dat :D Nemusíte reálně ani utratit 8.000E, ale jen točíte peníze pořád dokola. Za mě spokojenost i po novu- za tenhle měsíc z cahsbacku cca 390E( samozřejmě musím počkat 45dnů). Používám curve metal a GBIT.
Za mě nic lepšího na trhu není;)
Hasmenek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod George_76 15. 8. 2024 16:37

Nemyslím si, ocení to jen ti, co byli na původních vyšších úrovních... Nové WP jsou záměrná likvidace nižších levelů Hero, Veteran atd.... protoze ti vsichni jsou ted najednou na nule a taky je mezi nimi největší skupina tech, kteri to díky tomuhle vzdala a to co celou dobu pracne skudlili tak ted prodali...
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 22. 8. 2024 18:51

Plutus avizuje novinku - dárkové karty, mají to v plánu pro rok 2024. Mohl by to být jednoduchý a levný způsob, jak čerpat nastřádané PLU.
Přílohy
Plutus-Gift Card.gif
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 22. 8. 2024 19:44

Aj na Curve predplatné je promo akcia: https://www.plutus.it/help/curve-upgrad ... ed-rewards

V podstate ak to správne chápem, kto upgradne na najvyšší Metal, dostane 3 mesiace 20€ za perk namiesto 10€. Taktiež aj keď Metal stojí 17,99€ aj tak 20€ je za perk.

Avšak táto akcia je len pre tých čo prejdú na Metal, tí ako napríklad ja, čo už teraz majú Metal tak majú smolui a nemôžu využiť túto akciu.

Ale aspoň jedna vec je pozitívna, že touto promo akciou dávajú najavo, že spolupráca z Curve naďalej pokračuje a predošlý výpadok perku bol zjavne len nejaký menší problém na strane Plutus.

Čo sa týka darčekových kariet, dobrý nápad, čo pri aktuálnej cene 2,09€ (uff, dosť nízko) je dobrá vec. Taktiež podľa všetkého Taktiež Plutus zjavne na tom asi tiež zarobí lebo podľa všetkého tie darčekové karty kúpia o niečo lacnejšie ako je ich hodnota. Čo, vlastne dáva zmysel, keby ich mali kúpiť za ich reálnu hodnotu a dať ich ľudom za 1 PLU čo je tých 2,09€, tak by boli v strate :D

Lenže ja vidím jedno negatívum. Či budú nejako využiteľné tu na CZ/SK. Lebo aj keď vyššie na obrázku sú zjavne príklady obchodníkov, čo minimálne ževraj Amazon bude asi realita. Lenže u nás by taký Amazon nemal využitie si myslím. Ja som napríklad nikdy nenašiel dôvod kúpiť na Amazone keď vidím tie ceny za doručenie na Slovensko. Taktiež čo som počul najviac to používajú v Amerike, čo taktiež mi nedáva zmysel, že to ide Plutus dávať, keď Plutus pôsobí len v EEA a UK.

To je taktiež otázne, že vlastne Plutus mal v pláne spustiť svoje služby v USA,už Q1 2023 to malo byť, ale doteraz stále nič. Ale asi lepšie, že to nespravili, keď nedokážu spraviť udržateľný projekt pre UK a EEA, čo je mnohonásobne menší trh ako USA :D
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 22. 8. 2024 20:05

Amazonů je několik (Amazon.com, Amazon.co.uk, Amazon.de, ...), objednávám přes německý Amazon a u objednávek nad 49EUR je doprava do ČR zdarma. Řekl bych, že podobné to bude i při dopravě na Slovensko.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 24. 8. 2024 17:52

Plutus osloveným klientům nabízí odměnu 25EUR ve formě PLU za úhradu předplatného Curve X, Black nebo Metal v období 24.-31.8.2024. Odměna 25EUR bude vyplacena 2.9.2024 a to pouze jednou, pro následující měsíce bude kdyžtak odměna jen standardních 10EUR. Podmínky jsou uvedeny zde https://www.plutus.it/help/curve-subscr ... -25-in-plu
Přílohy
Plutus-Curve reward 25EUR.gif
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 24. 8. 2024 21:17

Máš pravdu, zabudol som na ostatné Amazony. Ale ako som pozeral náhodne tak pri hocijakej veci nad 49€ mi tam ukazuje poštovné okolo 6-10€. Divné. Možno musím byť registrovaný alebo tak nejak :D

Super akcia na Curve, avšak dosť neférová. Respektívne môžu ju využiť len "štastlivci", ktorý buď si teraz založia Plutus a môžu si zvoliť perky, alebo tí, ktorý v tomto termíne budú platiť predplatné za tento mesiac. My ostatný ako ja čo platím predplatné Curve vždy 20. deň v mesiaci, čo už som zaplatil, máme proste smolu.

Zjavne inak e-mail ako keby príde len tým, čo buď nemajú perk Curve, alebo čo ešte nezaplatili predplatné za tento mesiac. Lebo mne napríklad e-mail o tejto akcii vôbec neprišiel doteraz :D
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 24. 8. 2024 21:40

S tím poštovným to bude tak, že pokud je prodejce přímo Amazon, platí informace uvedená níže, tedy nad 49€ doprava do ČR zdarma. Pokud je prodejce jiný a Amazon je jen v roli provozovatele tržiště, prodejce si může nastavit vlastní podmínky.
hyper9
Nadšenec

Odeslat příspěvekod SamerLP 25. 8. 2024 00:36

Aha, ďakujem za objasnenie. Keďže som Amazon naozaj nikdy nevyužil, tak som toto nevedel.

Som teda úprimne zvedavý aké presne tie gift karty budú. Keďže naozaj to bude ťažké spraviť tak aby boli vôbec využiteľné pre všetkých čo využívajú Plutus z rôznych krajín.

Avšak mi stále príde, ale otázne, že ako to chcú financovať. Aj keď gift kartu v hodnote 10€, kúpia pre príklad za 8€, tak stále je realita taká, že pri aktuálnej cene PLU 2,33€ by boli v strate.

Jedine ma napadá, že im ide o to aby ľudia nakupovali PLU. Keďže v podstate pri aktuálnej cene by to bolo veľmi výhodné ak zoberieme do úvahy len príklad, že pri nákupe 10 PLU za 23,3€ si kúpim 10 gift kariet v hodnote dokopy 100€. A som v pluse 76,7€.

Avšak ešte taká vec, že ak niekedy náhodou cena PLU sa vyšplhá nad 10€ tak aj tak musia zrušiťč tie gift karty lebo to bude už nanič. Ale pravda je taká, že to sa asi tak skoro nestane :D keďže cena je aká je a akosi sa nehýbe smerom nahor.
SamerLP
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka