PLUTUS - náhrada crypto.com?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod George_76 22. 10. 2024 20:29

Napsal jsem na podporu a tohle je odpoved:

"Regarding the email you received, I want to reassure you that your account is in good standing, so there's nothing to worry about."

Takze to jen potvrzuje co jsem psal...
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dvorik 23. 10. 2024 13:17

Ja jsem udelal downgrade z Premium na Free a dostal jsem take nabidku:
+1% za platby a Perk Curve az na 20 EUR (ve Free uctu neni jinak nic).
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 24. 10. 2024 18:29

https://x.com/plutus/status/1849494681815499100

"Pre tisíce ľudí je PlutusSwap dostupný"

Ako vždy, klamstvo. Ja osobne nič nemám ešte, niekto má?

Toto inak nechápem, ako to, že to nie je dostupné hneď pre všetkých. To je čistý nezmysel aby to postupne dostávali ľudia prístup k tejto funkcii.

Aj tak to zjavne bude oničom keď čo som počul by mal byť 30% - 50% poplatok :D To ak naozaj bude, to nech sa nikto na mňa nehnevá, ale to je okrádanie. Ja mám napríklad teraz PLU v hodnote 290€, pri 30% poplatku by som o 87€ prišiel. Aj to neviem ak to tak je, že kto a pripadne pri akom predplatnom má aké percentá. Lebo pri 50% z 290€ je to 145€. Toto snáď nemôžu myslieť vážne.

//EDIT:
Takže našiel som takýto screenshot na Discorde Plutus:
Obrázek

To je choré. Ževraj táto verzia PlutusSwap je web2 a má vysoké poplatky, ktoré sa môžu znížiť na 5%, avšak to nevidím reálne. Teda až neskôr príde web3 DEX, kde sú nižšie poplatky. A podľa všetkého starý DEX kde sme neplatili nič bol tiež web2, ale poplatky platil Plutus a platili milóny.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 12. 11. 2024 09:41

Plutus teď nabízí možnost získat plastovou kartu jakoby zdarma. Kdo si ji objedná do 19.11.2024 za 9,99EUR, tak tomu následně vrátí 10EUR ve formě PLU. Více zde https://www.plutus.it/help/get-your-plu ... -10-in-plu
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod George_76 12. 11. 2024 18:48

Taky mi ta nabídka přišla, ale dokud budou poplatky za platby v menach mimo EUR,GBP tak ta karta nema smysl ani "zdarma"...

Mimochodem už spustili další reward level Adventurer, jen u nej zmenili limit z původních 300 PLU na 500 PLU, ja ho mám a přibyl mi jeden perk a 500 Eur k reward capu...
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 12. 11. 2024 21:14

Mne príde, že celkovo tým ako zákázali poslať si PLU na burzu to nemá zmysel. Aj zavedením Plutus Swap s 50% poplatkom. Ani nič nevedia dodržať. Pre príklad ako píšeš. malo byť Adventurer od 300 PLU a zrazu si to zmenia na 500 PLU?

Tiež objednáš si tu ich kartu a dostaneš tie peniaze späť v PLU a čo z toho keď ich nemáš ako vybrať. Hej môžeš, cez PlutusSwap, a budeš mať z toho 5€.

Ja už som úprimne to s Plutus vzdal. Aj keď ľutujem trochu, kvôli tomu, že som do toho "investoval" kúpou ročného Everyday a navýšenia reward cup na rok o 1000€.

Prešiel som síce aj na nižší cashback a to u Gnosis Pay na 2%. Stačilo zastakovať ich kryptomenu aspoň 1 GNO, čo vtedy keď som ja kupoval cena bola 150€, a teraz už je 245€. Takže už teraz som v pluse. Taktiež aj ked´je cashback nižší skrz to, že cena stúpa tak je to stále viacej ako u Plutus 3%. Výhodou je tiež, že cashack vyplácajú každý štvrtok za predošlé obdobie, ktoré trvá od nedele do soboty.

Vidím to tiež tak, že u Plutus len teraz dokedy mi skončí predplatné budem využívať len perky a potom všetko vyberiem a asi aj zruším účet.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 12. 11. 2024 21:24

Já furt doufám, že do konce roku opravdu spustí ty avizované dárkové karty viewtopic.php?p=13772116#p13772116 a pomocí nich vyberu nastřádané PLU.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 12. 11. 2024 21:29

Len aby to stihli, času moc nezostáva. Taktiež poznáme až moc dobre ako to má Plutus s termínmi. Dodržať ich nedokáže.

A ja úprimne neverím, že tie darčekové karty budú nejaké využiteľné tu na CZ/SK, taktiež či naozaj bude to stáť, 1 PLU = 10€. Nechce sa mi veriť, že len tak bude dávať dačekové karty v hodnote 10€ pri cene PLU aktuálne 1,77€.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod SamerLP 22. 11. 2024 20:05

https://www.plutus.it/help/plutusgift-fees-back-in-plu

Pri upgrade Reward Levelu do 28.11. je možnosť získať na mesiac vrátenie poplatkov za gift karty.

Čiže ako sa dalo čakať, nebude to žiadne 1 PLU = 10€ gift karta, ešte poplatky. Čo je na tom najsmiešnejšie? Absolútne nikde neviem nájsť aké vôbec tie poplatky budú.

Celé gift karty budú úprimne za mňa čistý prepadák, ak budú poplatky vysoké, čomu by som sa nedivil keď pri PlutusSwap je 50%.

Inak len aby vôbec PlutusGift spustili ako sľubujú 30.11. pre všetkých. Lebo aj PlutusSwap spustili 24.10. a nie pre všetkých a zároveň dodnes majú ho všetci, včetne mňa. Tiež písali na Discorde, že ku dňu 17.11. má PlutusSwap 50% ľudí čo mi príde ako klamstvo.

Zároveň to celé nechápem prečo by niekto niečo robil takýmto spôsobom, že pridá funkciu, ale nesprístupní ju ihneď všetkým, ale postupne. Aj keď pravda je mi to jedno, keďže ja úprimne nie som ochotný platiť ich nekresťanský 50% poplatok, ale aj tak to neviem pochopiť.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Dvorik 22. 11. 2024 20:18

Taky mi to prislo. To je zase sracka.
Nikde nevidis nic o tom, jake budou podminky, jake poplatky vlastne ziskas zpet.
Jen musis zaplatit prachy za dalsi upgrade do 28.11.
Ja cekam jeste 2-3 dny na dobeh pending PLU, vybiram a koncim.
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 22. 11. 2024 21:13

Ako inak sa dalo čakať... predsalen kto by čakal, že dostane za 1 PLU = 10€ gift kartu len tak bez poplatku je blázon. Hlavne ak je dnes cena PLU 1,80€. Keby to tak spravili je janné, že by prerobili ako zarobili na tom.

Ono je inak ešte otázne, či poplatky budeš platiť priamo v PLU alebo v EUR. Lebo ak v EUR a oni ti vrátia poplatok v PLU, tak to je dosť nanič :D

Celý Plutus je len o jednom. Vytiahnu z teba peniaze a to je všetko. Lebo keď osobne zrátam čo som dal do Plutus peňazí a čo som získal, tak som asi aj v mínuse. A to mi naozaj nestojí za to. Preto radšej ako som písal teraz mám cashback kartu s 2% v kryptomene, ktorá viac stúpa na cene ako klesá.

Uvidíme teda s čím prídu 30.11., ale vidím to tak, že sa poriadne zasmejem.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 23. 11. 2024 08:37

Uz tu asitak rok nadavate na Plutus a stejne jste z letadla stale nevyskocili. Cekate na zlate padaky?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Dvorik 23. 11. 2024 08:49

Musis cekat 45 dni nez se ti potvrdi pending transakce.
Ja jsem clenem relativne kratce. Vybiral jsem jen jednou na Metamask.
Tedka cekam na dobehnuti (uz mam jen Free plan) a vybiram (bohuzel na vyber zase musis zaplatit lepsi plan).
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 23. 11. 2024 08:51

Nebylo lepsi zustat u crypto.com ?

Obrázek
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod SamerLP 25. 11. 2024 21:17

Konečne viac informácií aj o samotnom poplatku: https://www.plutus.it/blog/the-10-min-a ... lu-rewards

Podľa všetkého by malo byť na výber z 300+ predajcov... čomu stále nechcem veriť. Tu: https://x.com/plutus/status/1861095765923291180/photo/1 je na obrázku asi možný predajcovia.

Poplatok bude 30%, aj to dočasne. Ževraj pôvodne chceli až 50%, ale kvôli "odporúčaniu komunity" dali nižší.

Tiež píšu, že nebude limit na gift karty, ale zároveň píšu, že bude limit na 2 swapy pri jednom predajcovi :D logika.

A ako sa dalo čakať, nebude to prístupne ihneď pre všetkých,ale zase postupne. Kvôli auditu PLU, tí čo ho absolvovali by teda mali mať skôr túto funkciu k dispozícii. Čo som úprimne zvedavý keďže ja som asi nemal ešte žiadnu kontrolu PLU, takže uvidíme koľko PLU mi svine ešte zoberú.

Ja si, avšak inak stále neviem predstaviť ako to bude celé fungovať. Či vôbec tie gift karty budú zaujímavé, lebo ten poplatok 30% je celkom dosť predsalen. Aj keď pravda, s poplatkom získať gift kartu za 1 PLU v hodnote 7€ teda je výhodnejšie ako keď normálne swapnem PLU za cenu 2,10€.

Avšak keď rátam pri svojich aktuálnych 183 PLU, kde pri 10€ gift kartách to je dokopy 1830€, avšak po odpočítaní poplatku 30% čo je z tej sumy hrozných 549€ by to bolo 1 281€. Čo je avšak omnoho viac ako keby som si nechal teraz vyplatiť svoje PLU pri cene 2,10€, to by to bolo len 381€. Ale nesťažoval by som si aj tak by to bolo o 900€ viac :D

Len stále je tá otázka, ako to vôbec má fungovať.
SamerLP
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka