PLUTUS - náhrada crypto.com?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod aaaa 8. 12. 2024 04:36

Ti vas tedy dobre utahuji na spagat. :D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod mawal 9. 12. 2024 16:45

Plutus opět nezklamal. Gift karty dnes za 40% servisní poplatek (4E), do včera 30% (ale čekal jsem 2 dny na vytvoření karty). Mám to kousek do Německa, některé jejich podniky (Kaufland, Rewe, Aral) jsou docela použitelné. Poplatky se strhávají z účtu v EUR, slibují že je vrátí (tedy vrátí ekvivalent v PLU, takže znovu problém, jak PLU vybrat). Dárkové karty jsou pak už nezávislé na PLutusu, takže snad budou fungovat, vyzkouším.
mawal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dvorik 9. 12. 2024 19:20

:D to snad neeee.
Ty dostanes gift kartu 10EUR a jeste musis zaplatit dalsi 4 EUR z balance jo?
Pokud ti to vrati v PLU (ktere neustale klesa), tak zase musis zaplatit dalsich 40% tedy dalsi 1.6 EUR, abys to dostal ven :D
Dobre to vymysleli, jak na tom budou triskat neustale dokola.
Ja si musel zaplatit 7 EUR, abych mohl pozadat o vyplatu, kterou zamitli, takze dalsi ojeb.
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mawal 10. 12. 2024 08:08

Jj, přesně jak píšeš, za gift kartu zaplatíš 1 PLU + 3-4 EUR z balance (stihl jsem to ještě za 3), které vrátí(???) v PLU, na jejichž použití ale budeš ještě 6 týdnů čekat. To kdyby někoho napadlo od nich utéct. Já jsem chtěl taky od nich utýct pryč, zrušil jsem předplatné Evereday a chtěl jenom počkat než mi doběhnou nějaké vratky za perky, abych nějak vybral a utekl. Přišli ale se speciální nabídkou Starter za 1 EUR, tak jsem ještě zůstal a zkusím pár PLU vybrat přes ty gift karty. Swap ještě nemám aktivní
mawal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pork_anymore 11. 12. 2024 15:47

Aky mate aktualne "dynamic fee" ked chcete vybrat PLU do metamask?

Ked chcem vybrat 200PLU mam tam 33% poplatok t.j. cca 140€ + 30 dnovy audit.

Ako ste na tom vy?
pork_anymore
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dvorik 11. 12. 2024 21:58

Nevim, co je dynamic fee, ale ja platil normalne 15 EUR (jako drive).
Ktere pote vrati, ptze ti to stejne zamitnou.
Ale treba ti pak zapnou SWAP.
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rupizhnjaak 13. 12. 2024 12:51

pork_anymore píše:Aky mate aktualne "dynamic fee" ked chcete vybrat PLU do metamask?

Ked chcem vybrat 200PLU mam tam 33% poplatok t.j. cca 140€ + 30 dnovy audit.

Ako ste na tom vy?

Mám to stejně. Je to pár dní stará novinka, kvůli neustálému prodejnímu tlaku chtějí co nejvíce zamezit vybírání a prodeji PLU, viz. https://www.plutus.it/help/faq-plu-payouts-access-account-usage. Po uplynutí 12 měsíců stakování by měl být poplatek nižší.
Rupizhnjaak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod George_76 13. 12. 2024 15:24

Divný je ale toto:

7) Will I be penalised for requesting PLU Rewards payouts to my Metamask?
Absolutely not! We encourage self-custody stacking, a concept we pioneered in 2015 and remain committed to as a core USP that we won’t compromise on. You are free to request payouts and hold PLU in your MetaMask wallet connected to the Plutus app.

Podle toho by měl mít možnost bez problému vybrat PLU do pripojene Metamask...
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rupizhnjaak 13. 12. 2024 15:38

Ano, přesně toto mi taky vrtá hlavou. Asi 33% poplatek člověk nemá chápat jako pokutu :D
Rupizhnjaak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 13. 12. 2024 21:19

Nedáva tiež zmysel keď teda si môžeš PLU vybrať na MetaMask prečo to potom Dvorikovi zamiestli.

Taktiež tých 33% je absolútny nezmysel pri aktuálnych poplatkoch v ETH sieti. Taktiež to musíš zaplatiť v EUR, nestrhne to v PLU.

Zároveň tiež pýtať 33% za výber, ktorý trvá do 30 dní je už úplný nezmysel.

Rupizhnjaak - žiadna pokuta, len chcú aby si si svoje PLU nevyberal a asi sa len pozeral aké máš vysoké číslo. Alebo chcú aby si využil PlutusSwap (50% okrádačský poplatok) alebo PlutusGift.

V mojom prípade nevyužijem ani jedno. PlutusSwap aj keby som naozaj chcel tak stále ho nemám do dnešného dňa dostupný. PlutusGift tiež tam pre Slovensko sú iba ako som spomínal príspevky na zasadenie stromov, záchrana korytnačky. To je všetko.

Čiže v podstate Plutus ma okradol aktuálne o peniaze. Dva roky som im platil predplatné za perky, reward cup, síce som stihol nejaké odmeny vybrať keď fungoval starý DEX. Ale aktuálne mám skoro 200 PLU k vyplateniu, ale nemám ich ako využiť ani vybrať. Teda možno vybrať na MetaMask, ale tu je otázne či to schvália, ale zároveň nechcem im platiť poplatok 33% čo mi príde ako ďalšie okrádanie.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 14. 12. 2024 11:02

Vy mate ale vydrz. :D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod mawal 14. 12. 2024 14:46

Mě už trpělivost došla. Včera mi spustili Swap, půl dne jsem čekal na lepší kurz a pak jsem vybral, co šlo (PLU:EUR=1:1). Zruším předplatné a ve freeplanu počkám, až mi doběhnou poslední vratky za perky a pak adios plutus. Přes gift karty cesta taky nevede, využil jsem 4 karty v Německu (2x Aral, 2x Kaufland), jenže během jednoho týdne u dárkových karet stoupnul servisní poplatek z 30 na 40 a pak na 60%!!!, který tedy snad za prosinec budou vracet v PLU. Jestli ho budou vracet i v budoucnu, o tom jsem nic nenašel, pokud ne, bylo by to ještě větší sviňárna než 50% swap poplatek. Ani by mě nepřekvapilo, kdyby i tento poplatek za swap ještě zvedli.
A když už si myslíte, že se vám podařilo pár EUR vybrat, ještě nemáte vyhráno. Nepodařilo se mi dostat eura z Plutus balance přes Plutus virtuální kartu ani na Revolut ani na Zen (ani přímo, ani přes Curve). Co mi prošlo, bylo dobití Orlen tankovací karty přes Curve.
mawal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod opat (novy) 14. 12. 2024 19:25

Jo jsou to mrtky , měl jsme tam ( a dělám to tak pravidelně po cca dvou měsících , co naspořím nad. 50E tak vytahuji furt na stejný MetaMask ) 60 PLU/118€, a hned si stáhli 39€ , žádná kontrola, takže taky končím, nebudu zas čekat na sliby které nedodrží … to bylo kecu že sice 15€ withdrawl , ale do druhého dne , a teď 33% z vybírané částky a do kdy až skončí bull run nebo až opadá listi z dubu �
opat (novy)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vzdálený 16. 12. 2024 22:11

Když odhlédnu od brutálního poplatku 33% - vybíral jste někdo v poslední době z Plutus PLU přes Rabby na Coinbase? Je to stále funkční nebo je nutné používat MetaMask?
Nemám s výběrem PLU žádnou zkušenost. Dnes se mě snad podařilo propojit Plutus přes Rabby na CB. Inspiroval jsem se návodem https://www.youtube.com/watch?v=Q3-7SgHElsk
Předpokládám, že výběr z Plutus se dělá přes záložku Pluton, tlačítko Payout. Zde je upozornění:
Third-Party Payouts
Transferring in-app rewards from connected to non-connected wallets may result in restrictions or account closures.

Co je tím přesně myšleno? Vlastní výběr jsem zatím neprovedl.
vzdálený
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dr.D 18. 12. 2024 23:04

Máte nějaké nápady, jak dostat EUR z balance ven? Orlen TK nemám.
Dr.D
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka