Edit: Jj už to vidím pro nové to platí od 23.1 a pro stávající od 22.2 … no tak co se dá dělat , přisypu tam to vybrané PLU a zbytek z výplaty která přišla v pátek

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
George_76 píše:Hmm Nexo nevypada spatne. Vzhledem k tomu, ze mam asi 3,5 ETH na Crypto.com a pres 1000 PLU na Metamask, tak premyslim, ze bych to oboji hodil na Nexo. Jen premyslim, jak nejlevneji směnit ty PLU na ETH a poslat na Nexo, co jsem cetl tak menit to primo v metamask je drahy, takze to budu muset protahnout jeste pres Coinbase nebo Kucoin. Co je lepsi cesta?
Docetl jsem se ale, ze Revolut blokuje SEPA na Nexo, pokud tomu tak je, tak to pro me nedava smysl, protoze doted jsem pouzival na prevody na Eura vyhradne Revolut.
SamerLP píše:Ak ti nevadí splácať to každý deň, tak sa takto vyhneš úrokom. V podstate po platbe nevieš síce hneď splatiť úver, ale až keď sa daná platba spracuje, čo zvyčajne trvá jeden pracovný deň. Ak to na druhý deň splatíš tak neplatíš úroky.
Taktiež úroky sú počítanné na dennej báze. A ešte pozor, 2,9% ročne je ak využiješ len do 20% LTV. LTV je pri každej kryptomene iné, najlepšie je mať stablecoiny, kedy pri takom USDT máš 90% LTV, čiže máš z tvojho crypta 90% v credit line a tie vieš použiť na platenie či pôžičku. V tvojom prípade ak máš ETH tak LTV je len 50%. A teda ak by si chcel úrok 2,9%, tak ak zaplatíš kartou len do 20%, ak prekročíš túto hranicu tak už je úrok 10,9%.
Je tam ešte taká menšia nevýhoda pri splácaní. V podstate aj keď platíš kartou v eurách tak dlh na splatenie je v USD. Čiže sa môže stať, že na aj na druhý deň keď budeš splácať, že zaplatíš o niečo viac kvôli zmene kurzu, alebo kvôli spreadu. Ale z vlastnej skúsenosti viem, že väčšinou sa mi podarí splatiť dlh aj o niekoľko centov menej ako som kartou zaplatil.
Samozrejme ešte taká vec, že ak zaplatíš kartou v credit mode, tak tvoje crypto sa presunie zo Savings wallet do Credit line wallet. A to crypto v credit line wallet sa neúročí, čiže čo ti chodí denne úrok z Earn tak ti bude chodiť len z čiastky čo máš v Savings wallet. Jedine NEXO token aj keď je v Credit line wallet tak sa úročí.
Fiat na NEXO vieš využiť normálne, samozrejme aj na splatenie dlhu ako som písal vyššie. Taktiež keďže platobná karta je využiteľná v credit mode a debit mode. V debit mode môžeš normálne platiť svojimi eurami, ale bez cashbacku, samozrejme v debit mode sa dá platiť aj cryptom.
Alebo ak máš fyzickú platobnú kartu vieš normálne eurá vybrať z bankomatu zdarma do nejakej čiastky tuším až 2000€ meačne (nie som si, ale na 100% istý), taktiež nie som si istý, či sa dá vybrať z bankomatu len v debit mode alebo aj credit mode.
Taktiež ak máš Curve môžeš si aj tam pridať NEXO kartu, pripisuje sa cashback aj v tomto prípade. Čo ja osobne som aktuálne doteraz využíval na GBIT z inej karty na NEXO. Avšak u mňa NEXO skončilo, keďže osobne nemám toľko krypta ani peňazí aby som mal u NEXO 5 000$. A úprimne neviem či aj keby som mal toľko peňazí či by som mal dôveru to nechávať na NEXO.
milanBrno píše:Zdravim,
jen pro zajimavost.
Prave jsem prevadel PLU z Coinbase na MM a stalo me to pouhych 7 kc konkretne tedy 0,21 PLU
Kdyz to zkousim obracene (pres web3), tak mi to ukazuje poplatek jen 0,0001 PLU
Vim, ze nejak upravovali sit ETH a jsou tak nizsi poplatky, ale necekal jsem, ze tak moc...
A k prevodum zdarma, jak George pise, ze je asi nikdo nema, tak ja mam celkem 5 (nepodarilo se mi ale nikde najit, podle ceho se mnozstvi urcuje - domnival jsem se do dnesniho dne, ze mam pouze jeden)
Kazdopadne jednou z podminek zsikani prevodu zdarma je, ze se nikdy v minulosti zadne PLU neprevadely (coz vetsina tech stezovatelu nesplnila - prevadeli na €, jeste kdyz fungoval DEX nebo pak pres Rabbit)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků