PLUTUS - náhrada crypto.com?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod opat (novy) 15. 2. 2025 21:52

Ahoj díky za odezvu, ale to stim Nexem to se mi moc nezdá , mam portofolio pres 4000$ a Earn mi chodí každý den ( skoro 1Nexo ) je to někde napsané s tou velikosti toho portfolia ? Díky

Edit: Jj už to vidím pro nové to platí od 23.1 a pro stávající od 22.2 … no tak co se dá dělat , přisypu tam to vybrané PLU a zbytek z výplaty která přišla v pátek :-) :-)
opat (novy)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod George_76 15. 2. 2025 22:18

Hmm Nexo nevypada spatne. Vzhledem k tomu, ze mam asi 3,5 ETH na Crypto.com a pres 1000 PLU na Metamask, tak premyslim, ze bych to oboji hodil na Nexo. Jen premyslim, jak nejlevneji směnit ty PLU na ETH a poslat na Nexo, co jsem cetl tak menit to primo v metamask je drahy, takze to budu muset protahnout jeste pres Coinbase nebo Kucoin. Co je lepsi cesta?

Docetl jsem se ale, ze Revolut blokuje SEPA na Nexo, pokud tomu tak je, tak to pro me nedava smysl, protoze doted jsem pouzival na prevody na Eura vyhradne Revolut.
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod opat (novy) 16. 2. 2025 00:23

George_76 píše:Hmm Nexo nevypada spatne. Vzhledem k tomu, ze mam asi 3,5 ETH na Crypto.com a pres 1000 PLU na Metamask, tak premyslim, ze bych to oboji hodil na Nexo. Jen premyslim, jak nejlevneji směnit ty PLU na ETH a poslat na Nexo, co jsem cetl tak menit to primo v metamask je drahy, takze to budu muset protahnout jeste pres Coinbase nebo Kucoin. Co je lepsi cesta?

Docetl jsem se ale, ze Revolut blokuje SEPA na Nexo, pokud tomu tak je, tak to pro me nedava smysl, protoze doted jsem pouzival na prevody na Eura vyhradne Revolut.

Na MMask zkouším převod ETH na PLU, a je tam Gas 1,5usd , hádám že to bude obdobne i obráceně , rada zní zkus to ráno jak jsem psal a nebo si aktivuj Coinbase One ( na 7dni zdarma a je tam i PLU) a budeš to mít ideál bez poplatku, když je to takový ranec :-)

S tou Sepa platbou nemyslím si , ale nezkoušel jsem to ale je to normální MT Eur účet s minimem 10E tak to zkus ( ja to dotoval taky jen cryptem tak jsem neměl potřebu řešit a kdyby to nešlo vysypu a převedu si jinde do fiatu )
opat (novy)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SamerLP 16. 2. 2025 00:58

Cez Revolut bez problémov pošleš na NEXO. Naposledy pozerám som posielal na NEXO cez Revolut dňa 5.2. a žiadny problém.

A nezabudni, že minimum 10€ na sepa platbu je len do toho 22.2., po tomto dátume minimálne 100€ treba poslať, inak sa účtuje poplatok tuším až 25€.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 16. 2. 2025 01:43

Tu sepa jsem vyzkousel a bez problemu behem par vterin to tam bylo, takze cajk :) jj ono to tam i pise ze je ted min. 10 euro, predpokladam ze po 22. tam bude napsano min. 100e, ale to mi nevadi, na plutus jsem posilal bezne min. 200e :D
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod George_76 16. 2. 2025 11:43

Zkouším přenést ETH z crypto.com do Nexo, pres eth sit mi to ukazuje poplatek 0,005 ETH, coz jsou nejaky 3 stovky, neni to moc? Koukal jsem, ze u obou je moznost nastavit polygon sit a tam je poplatek jen 0,000035, ale s tou nemam zkusenosti a nekde jsem cetl ze ta lze pouzit jen na WETH, tak nevim, nerad bych udelal neco blbe :D

edit: tak jsem zkusil nejdrive malou castku a v pohode, takze pres polygon v pohode a s minimalnim poplatkem :)
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod George_76 16. 2. 2025 13:13

Koukam na to Nexo a jsem z toho systemu zmateny :D predpokladam ze abych mohl mit vyssi level, tak potrebuju mit urcite procento Nexo tokenu a ty musim kupit na fiat nebo muzu prevest cast toho ETH? A co uz moc nechapu je ta karta v rezimu kredit. Z toho co jsem cetl tak jsem nepochopil jak to funguje a jestli vzdycky platim uroky nebo je tam nejaka moznost jak ji pouzivat bezurocne. A v pripade varianty debit, to neutracim ty eura co jsem si tam poslal? :D
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pork_anymore 16. 2. 2025 13:31

Ja som vyberal PLU v Piatok.

Hned si strhli poplatok 115e ale stale mi nic neprislo:(

Nexo:
najlepsie je mat tolko nexo tokenov aby si mal uroven platinum
to ako kupis nexo je jedno ale odporucam to kupovat cez tu ich advanced platformu - eth by som nepredaval a kupil nexo za eura
nasledne si nastavis odmenu za platby v nexo tokenoch co je 2% z kazdej platby
ak budes pouzivat penazenku credit line vtedy crypto nepredavas
uroky zavisia od toho aku mas uroven a od sumy pozicky co vyuzijes za vlozeny kapital
je lepsie to minat kartou a nie posielat si na bankovy ucet ako uvet lebo tam su podmienky ine a nie take flexibilne ako splatenie pozicky za platby kartou...tu mozes splatit hocikedy...vysku urokov vidis pri splatke
davnejsie mali aj 0% urok teraz je najmensi 2,9% co je pohoda
pork_anymore
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod George_76 16. 2. 2025 13:38

to je divny, ja dal vyber vecer a druhy den odpoledne uz to mel na metamask

ok no, ted nemam dalsich 10% na koupi Nexo, tak pockam a pouziju ty PLU az se rozhodnu je dostat z Metamask, to bude tak akorat :) ok a v cem je teda vyhoda, asi tomu nejak nerozumim kdyz dostanu cashback 2% ale zaplatim 2,9 v nejlepsim pripade uroceni z kreditky, to mi nejak nevychazi :D pokud tedy neni v tom ze 2% je z kazde platby a 2,9 je rocne, takze je to ve vysledku mnohem mene nez co dostanu? a teda poslani fiat na nexo je vlastne uplne k nicemu protoze ho muzu pouzit jen na nakup krypta je to tak? je to dost rozdilny od plutus nebo crypto.com tak sorry za tyhle dotazy :D
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 16. 2. 2025 14:31

Ak ti nevadí splácať to každý deň, tak sa takto vyhneš úrokom. V podstate po platbe nevieš síce hneď splatiť úver, ale až keď sa daná platba spracuje, čo zvyčajne trvá jeden pracovný deň. Ak to na druhý deň splatíš tak neplatíš úroky.

Taktiež úroky sú počítanné na dennej báze. A ešte pozor, 2,9% ročne je ak využiješ len do 20% LTV. LTV je pri každej kryptomene iné, najlepšie je mať stablecoiny, kedy pri takom USDT máš 90% LTV, čiže máš z tvojho crypta 90% v credit line a tie vieš použiť na platenie či pôžičku. V tvojom prípade ak máš ETH tak LTV je len 50%. A teda ak by si chcel úrok 2,9%, tak ak zaplatíš kartou len do 20%, ak prekročíš túto hranicu tak už je úrok 10,9%.

Je tam ešte taká menšia nevýhoda pri splácaní. V podstate aj keď platíš kartou v eurách tak dlh na splatenie je v USD. Čiže sa môže stať, že na aj na druhý deň keď budeš splácať, že zaplatíš o niečo viac kvôli zmene kurzu, alebo kvôli spreadu. Ale z vlastnej skúsenosti viem, že väčšinou sa mi podarí splatiť dlh aj o niekoľko centov menej ako som kartou zaplatil.

Samozrejme ešte taká vec, že ak zaplatíš kartou v credit mode, tak tvoje crypto sa presunie zo Savings wallet do Credit line wallet. A to crypto v credit line wallet sa neúročí, čiže čo ti chodí denne úrok z Earn tak ti bude chodiť len z čiastky čo máš v Savings wallet. Jedine NEXO token aj keď je v Credit line wallet tak sa úročí.

Fiat na NEXO vieš využiť normálne, samozrejme aj na splatenie dlhu ako som písal vyššie. Taktiež keďže platobná karta je využiteľná v credit mode a debit mode. V debit mode môžeš normálne platiť svojimi eurami, ale bez cashbacku, samozrejme v debit mode sa dá platiť aj cryptom.

Alebo ak máš fyzickú platobnú kartu vieš normálne eurá vybrať z bankomatu zdarma do nejakej čiastky tuším až 2000€ meačne (nie som si, ale na 100% istý), taktiež nie som si istý, či sa dá vybrať z bankomatu len v debit mode alebo aj credit mode.

Taktiež ak máš Curve môžeš si aj tam pridať NEXO kartu, pripisuje sa cashback aj v tomto prípade. Čo ja osobne som aktuálne doteraz využíval na GBIT z inej karty na NEXO. Avšak u mňa NEXO skončilo, keďže osobne nemám toľko krypta ani peňazí aby som mal u NEXO 5 000$. A úprimne neviem či aj keby som mal toľko peňazí či by som mal dôveru to nechávať na NEXO.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod milanBrno 16. 2. 2025 15:21

Zdravim,
jen pro zajimavost.
Prave jsem prevadel PLU z Coinbase na MM a stalo me to pouhych 7 kc konkretne tedy 0,21 PLU
Kdyz to zkousim obracene (pres web3), tak mi to ukazuje poplatek jen 0,0001 PLU
Vim, ze nejak upravovali sit ETH a jsou tak nizsi poplatky, ale necekal jsem, ze tak moc...

A k prevodum zdarma, jak George pise, ze je asi nikdo nema, tak ja mam celkem 5 (nepodarilo se mi ale nikde najit, podle ceho se mnozstvi urcuje - domnival jsem se do dnesniho dne, ze mam pouze jeden)
Kazdopadne jednou z podminek zsikani prevodu zdarma je, ze se nikdy v minulosti zadne PLU neprevadely (coz vetsina tech stezovatelu nesplnila - prevadeli na €, jeste kdyz fungoval DEX nebo pak pres Rabbit)
Telekomunikace: Neomezene volani, sms a internet za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni davam odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod George_76 16. 2. 2025 17:25

SamerLP píše:Ak ti nevadí splácať to každý deň, tak sa takto vyhneš úrokom. V podstate po platbe nevieš síce hneď splatiť úver, ale až keď sa daná platba spracuje, čo zvyčajne trvá jeden pracovný deň. Ak to na druhý deň splatíš tak neplatíš úroky.

Taktiež úroky sú počítanné na dennej báze. A ešte pozor, 2,9% ročne je ak využiješ len do 20% LTV. LTV je pri každej kryptomene iné, najlepšie je mať stablecoiny, kedy pri takom USDT máš 90% LTV, čiže máš z tvojho crypta 90% v credit line a tie vieš použiť na platenie či pôžičku. V tvojom prípade ak máš ETH tak LTV je len 50%. A teda ak by si chcel úrok 2,9%, tak ak zaplatíš kartou len do 20%, ak prekročíš túto hranicu tak už je úrok 10,9%.

Je tam ešte taká menšia nevýhoda pri splácaní. V podstate aj keď platíš kartou v eurách tak dlh na splatenie je v USD. Čiže sa môže stať, že na aj na druhý deň keď budeš splácať, že zaplatíš o niečo viac kvôli zmene kurzu, alebo kvôli spreadu. Ale z vlastnej skúsenosti viem, že väčšinou sa mi podarí splatiť dlh aj o niekoľko centov menej ako som kartou zaplatil.

Samozrejme ešte taká vec, že ak zaplatíš kartou v credit mode, tak tvoje crypto sa presunie zo Savings wallet do Credit line wallet. A to crypto v credit line wallet sa neúročí, čiže čo ti chodí denne úrok z Earn tak ti bude chodiť len z čiastky čo máš v Savings wallet. Jedine NEXO token aj keď je v Credit line wallet tak sa úročí.

Fiat na NEXO vieš využiť normálne, samozrejme aj na splatenie dlhu ako som písal vyššie. Taktiež keďže platobná karta je využiteľná v credit mode a debit mode. V debit mode môžeš normálne platiť svojimi eurami, ale bez cashbacku, samozrejme v debit mode sa dá platiť aj cryptom.

Alebo ak máš fyzickú platobnú kartu vieš normálne eurá vybrať z bankomatu zdarma do nejakej čiastky tuším až 2000€ meačne (nie som si, ale na 100% istý), taktiež nie som si istý, či sa dá vybrať z bankomatu len v debit mode alebo aj credit mode.

Taktiež ak máš Curve môžeš si aj tam pridať NEXO kartu, pripisuje sa cashback aj v tomto prípade. Čo ja osobne som aktuálne doteraz využíval na GBIT z inej karty na NEXO. Avšak u mňa NEXO skončilo, keďže osobne nemám toľko krypta ani peňazí aby som mal u NEXO 5 000$. A úprimne neviem či aj keby som mal toľko peňazí či by som mal dôveru to nechávať na NEXO.

no kdyz to tak ctu tak mi to prijde velmi slozity na pouzivani... tak nevim... abych kazdy den furt prevadel , menil, splacel... to je dost otravny... a jinak neni tedy lepsi mit v Nexo na splaceni USD, kdyz musim stejne menit CZK v Revolutu, tak to muzu rovnou na USD a ne na EUR? stejne tak, kdyz budu platit kartou pres Curve, neni lepsi si Curve nastavit taky na USD?

-- 16. 2. 2025 16:27 --

milanBrno píše:Zdravim,
jen pro zajimavost.
Prave jsem prevadel PLU z Coinbase na MM a stalo me to pouhych 7 kc konkretne tedy 0,21 PLU
Kdyz to zkousim obracene (pres web3), tak mi to ukazuje poplatek jen 0,0001 PLU
Vim, ze nejak upravovali sit ETH a jsou tak nizsi poplatky, ale necekal jsem, ze tak moc...

A k prevodum zdarma, jak George pise, ze je asi nikdo nema, tak ja mam celkem 5 (nepodarilo se mi ale nikde najit, podle ceho se mnozstvi urcuje - domnival jsem se do dnesniho dne, ze mam pouze jeden)
Kazdopadne jednou z podminek zsikani prevodu zdarma je, ze se nikdy v minulosti zadne PLU neprevadely (coz vetsina tech stezovatelu nesplnila - prevadeli na €, jeste kdyz fungoval DEX nebo pak pres Rabbit)

ja jsem nikdy nevybral zadny plu mimo pripojenou metamask, takze tak... problem byl jen v tech jejich zamerne nesmyslne slozitych podminkach o nepocitani plu od 7.1. a to jak jsem pochopil je problem spousty lidi...
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod George_76 17. 2. 2025 22:55

Muzete mi nekdo prosim rict, jak nejlepe z metamask prevedu PLU na USDT a poslu na Nexo? Nejjednodussi je to swapnout rovnou v metamask, ale asi je to nejdrazsi varianta a navic jak tam nejjednoduseji dostanu eth na poplatek, to vidim jako nejvetsi problem, protoze tam chci jen neco malo na ten poplatek a ne vice :D

edit: tak nakonec se mi podarilo dostat PLU z metamask do Coinbase, ale tam nemuzu prijit jak je smenit za USDT, vubec se nenabizi...
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 18. 2. 2025 11:02

V Coinbase si zapni Advanced. A v Spot následne nájdeš pár USDT>USDC.

USDT už na Coinbase nenájdeš, vyradili ho. Jedine USDC, čo je avšak v poriadku jedná sa tiež o rovnaký stablecoin.

Taktiež pri Coinbase pri USDC je výhoda, že ho vieš poslať zdarma cez dosť sietí.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 18. 2. 2025 11:32

Jasne, neco takoveho uz jsem objevil ale zatim jsem se tim neprokousal. Ja resil USDT protoze je tam 13% uroceni na Nexo, ale koukam za na USDC je 12% tak uz je to fuk :D
PLU uz jsem na coinbase smenil za USDC a nakonec se mi ho podarilo i bez poplatku poslat do Nexo, ale kdyz to clovek dela poprvy tak je to trosku zkouseni :D
Kdyz nahraju z revolutu eura, ma je smysl nechat jako EurX a pouzivat pro splaceni kreditky a nebo je vzdycky vymenit za USDC a ty pouzivat ke splaceni kreditky protoze je na nich vyssi uroceni nez u EurX? je to jeden prevod navic, otazka jestli ma smysl...

edit: jinak jsem se docetl ze mena karty nejde zmenit, takze pokud jsem ji na zacatku nastavil jako EUR tak uz s tim nic neudelam a jak to chapu spravne, vsechny transakce budou za min. 0.2% fee...

už jsem zkusil poprve zaplatit a vse ok. Jediny cemu nerozumim je proc mam s urocenim 2.9% jen 20% a 50% s urocenim 10.9%? kdyz tam mam ETH a 10% z toho Nexo a k tomu pres 600 USDC, rika mi to ze jsem platinum, tak to bych mel mit 50% za 2,9 ne? nebo to je 20% z tech 50% LTV? :D to mi nejak nevychazi :D

Je to nejaky matouci, v credit hub mam 5600 USD za 10.9% a 2300 USD za 2.9% a v credit line wallet jen 69 euro, ktere se mi tam presunuly ze savings v ramci USDC, ETH i Nexo mam vse v Savings. K cemu je ta credit line wallet? to je kdybych si chtel vylozene vzit pujcu a netyka se to plateb kartou?
George_76
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka