PLUTUS - náhrada crypto.com?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 21. 2. 2025 00:21

Teď přišel email, že se mění podmínky a nově teda nebude cashback třeba 3%, ale reálně spíš 0,3% ? Když nebudou brát v úvahu aktuální cenu (zaokrouhleně 1 euro), ale budou odměnu přidělovat, jak kdyby plu stalo 10 eur
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 21. 2. 2025 01:01

To me neprekvapuje :D Oni meni pravidla jak ponozky :D Ja uz vsechno prodal, jeste pockam az mi dobehne poslednich 150 PLU, z toho dostanu 100 a pak adios :D
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milanBrno 21. 2. 2025 10:55

Tak minimalne Perky jsou tak brany, ze za utratu 10 € ziskas 1 PLU
Napr. Netflix Premium vychazi na 15 € a bylo za to 13 PLU a nyni jen 1,5 PLU

Prave diky Perkum se Plutus vyplacelo pouzivat (a celkem hodne).
Kde kdo ma Netflix, takze se stacilo jen domluvit, ze tam date svou kartu a dotycny to pak bude platit vam, takze mate PLU zadarmo...
Telekomunikace: Neomezene volani, sms a internet za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni davam odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod George_76 21. 2. 2025 11:07

No to by ale znamenalo, ze si zaplatis Premium za 20 ecek a dostanes za tri perky jen 4,5 PLU? To je trosku blbost ne? :D Kazdopadne to se dozvim zitra, kdy platim netflix :D
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milanBrno 21. 2. 2025 11:19

Blbost to je, ale jinak nez myslis ;)
Blbost je (a vzdy byla) si platit Premium...(vyjimkou je pouze spojeni s Metal kartou)

Pozn. ten priklad je realna zkusenost a ne jen nejake uvahy, co tu prezentuji ostatni
Telekomunikace: Neomezene volani, sms a internet za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni davam odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 21. 2. 2025 17:15

já dnes měl zaúčtovaný taky netflix, ale perk netflix nemám... platba 23,08 euro a dostal jsem 0,07 plu, přitom ještě včera odměna z platby 15,2 euro byla 0,42 plu

tím pádem ty roční předplatná opravdu moc výhodná už nebudou a rychle utéct
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 21. 2. 2025 19:16

ja uz si zmenil plan na starter jen kvuli budoucimu payoutu zbylych cca 170 PLU, ktere mi dobehnout do mesice a pul, ale rikam si jestli to na pristi mesic nehodit rovnou na standard, protoze pristi mesic to stejne nevyberu a budu platit zbytecne 7 euro :D a zapnul bych si ho az ten dalsi mesic kdy moct uz ten zbytek vybrat :D a pak to zrusim uplne...
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 23. 2. 2025 21:19

Mne ešte našťastie perk Netflix zaplatený 18.2. pripísalo 8.96 PLU, čo je v poriadku a tak ako má byť.

Po novom kedy je akási "kotva" 1PLU=10€ som na Discorde dostal informáciu, že vlastne sa jedná o "nové PLU".

Ale... v podstate už teraz funguje táto kotva a PLU za platby prideluje sa novým systémom, ale ževraj aktuálne nie sú informácie o tom ako to bude vyplácané.

To je už choré, čo robia. V podstate to hlavne nedáva význam celé v tom prípade ak tie PLU chceš vybrať klasickým spôsobom na externú peňaženku tak ich aj tak vyberieš za aktuálnu cenu čiže 1PLU=cca 1,15€. Jedine zjavne aby si vybral PLU za cenu 1PLU=10€ musíš využiť zjavne swap alebo inú variantu, ale to ešte neoznámili.

Celé to robia len komplikované a aby ťa najviac ošklbali, nič viac.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 24. 2. 2025 09:31

Takze ano, za Perk se pripocetlo 1 PLU, tim totalne zabili cely predplatne a lituju ty, kteri ho maji zaplaceny na rok... tohle uz je opravdu podvod, vydavat neco co ma cenu 1Euro za 10. Jsem rad, ze jsem na tom celkove neprodelal a je cas opustit tuhle potapejici se lod...
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 28. 2. 2025 21:07

Ja už to tiež konečne vzdávam, mám niečo cez 225 PLU, čo už v podstate po padaní ceny PLU nemá poriadne hodnotu a zabíja to najviac ich 33% poplatok za výber. Ak to rátam, tak po zaplatení 33% poplatku budú tie PLU mať hodnotu len 139€. Následne avšak ešte musím prirátať tie poplatky za poslanie na Coinbase a potom zmenu PLU>USDC. Čiže budem rád ak to bude vo výsledku nejakých 130-135€. Je to až na zaplakanie keď zoberiem do úvahy, že pred nedávnom keď som mal 150 PLU mali hodnotu skoro 300€.

Keďže ešte musím počkať na nejaké odmeny za perky dokým budú po 45 dňoch dostupné tak som skúšobne vybral zatiaľ len 100 PLU.

Včera 27.2. som o 18:33 večer požiadal o výber. Zaplatil šialený 33% poplatok 29.89€. Jasne píšu, že výber, ktorý je platený (teda nie je to free payout) tak má prísť na externú peňaženku do 24 hodín. Fajn. Keďže niekto tu písal, že mu to prišlo od požiadania o výber aj skôr tak som čakal aj ja, že to príde.

Neprišlo mi nič. Klasika Plutus, nesklamal. Aktuálne je druhý deň od výberu a aj ubehlo viac ako 24 hodín a stále nič na externej peňaženke nemám. Dokonca som čítal na Discorde, že jeden čaká na výber už od 18.2. a do dnešného dňa ani po 10 dňoch mu nič neprišlo.

//EDIT:
Tak nakoniec ten výber prišiel o 20:56, čiže z meškaním, ale našťastie prišiel. Ani to by som to nezistil, že prišiel, keby som nepozrel e-mail kde mi rovno prišlo od Plutus, že sa mi zvýšil reward level keďže som ako keby zastakoval 100 PLU :D

Vyskúšal som tie PLU vybrať na Coinbase a odpadol som. Za 100 PLU poplatok 0,00006 ETH = 0,13€. Je toto vôbec možné? Buď som mal šťastie, že nebola sieť vyťažená, alebo neviem. Stále neverím, že som posielal crypto v Ethereum sieti v podstate zadarmo.

Avšak ako pozerám na Coinbase zmena PLU na USDC stojí 1,18 USDC = 1,14€. Nie je to síce až tak veľa, ale keďže poslanie z MetaMask na Coinbase bolo v podstate zadarmo tak mi to ani nevadí. Dokopy ak to rátam tak v eurách po odpočítaní všetkých poplatok za 100 PLU budem mať 63,32€. Absolútne to celé zabíja ten poplatok od Plutus, za čo som dal 29€, lebo naozaj ostatné poplatky ako poslanie z MM na Coinbase a potom PLU>USDT ma vyšlo teda len 1,27€.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pork_anymore 3. 3. 2025 14:49

Otazka ku GNO:

Za kolko dni ti prisla ich karta? Ja stale cakam. Platil si aj poplatok za kartu cca 30EUR? Pokial nemam od nich fyzicky kartu a nie je aktivovana neda sa to vobec pouzivat to si zabudol spomenut tiez.
pork_anymore
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SamerLP 3. 3. 2025 22:13

Prišla mi dosť rýchlo, nepamätám si úplne presne ale určite do 5 pracovných dní prišla, až som bol prekvapený ako rýchlo.

Neplatil som tých 30€, využil som referral, vďaka ktorému som dostal kartu zdarma. Ale keby som mal platiť im toľko za kartu, zvažoval by som či vôbec do toho ísť, keďže je to za kartu celkom veľa. Zoberme tiež do úvahy, že výroba a odoslanie určite nestojí tak veľa, bežne posielajú kartu za 5-10€ alebo zadarmo.

Máš pravdu zabudol som to spomenúť, virtuálne karty zatiaľ nemajú. Takže jediná možnosť je čakať na tú fyzickú a až po jej aktivácii vieš využívať služby GnosisPay. Ale majú to v pláne, kedy presne netuším, ale snáď niekedy v budúcnosti to budú mať.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 2. 4. 2025 10:59

Tak jsem prave pozadal o posledni vyber do Metamask svych 163 PLU s poplatkem 33% a jsem zvedav jak to dopadne :D pak pozadam o zruseni uctu a tim s PLU koncim :D
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod George_76 3. 4. 2025 20:40

Vse se podarilo prevest, tak jsem pozadal o zruseni uctu, ve vysledku i pres ty propady jsem neco vydelal, takze to uplne marny nebylo :D
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod opat (novy) 3. 4. 2025 22:37

Já už sem s tím také skončil, jen mě upozornili , že pokud účet zruším, tak už si jej nebudu moci nikdy založit ( po důvodu jsem se už raději ani nepídil) tak mi to tam visí jako tarif free, tak nevím co s tím dal, takový kostlivec ve skříni …
opat (novy)
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka