Aha, rozumiem. Pozerám, že sa dá swapnúť aj priamo v MetaMask PLU na USDT, avšak osobne nedokážem zistiť poplatok, nemám dostatok ETH, a zároveň mi to píše nejakú blbosť 16€ ževraj, avšak dávnejšie som čítal, že u MetaMask je nejaký problém, že tieto informačné poplatky sú bugnuté a ten správny uvidíš až priamo pri poslaní či swape.
Ešte je otázne, či sa to oplatí. V podstate aj keď to swapneš, tak asi to chceš zmeniť na EUR, čiže to musíš niekam poslať. A je teda otázka, že či vyjde lacnejšie varianta swap PLU/USDT v MetaMask a potom tie USDT pošleš niekam a tam zameníš na eur. Alebo tá druhá varianta z MetaMask pošleš PLU a swapneš ich na Coinbase či KuCoin.
Minimálne skús v MetaMask ten swap koľko by vyšiel, malo by ti to snáď ukázať správnu cenu za gas aj bez nutnosti potvrdenia, a uvidíš čo bude lacnejšie či swap a poslanie USDT inde, alebo priamo pošleš PLU a swapneš ich inde. Lebo typujem, ak by si swapol na USDT cez MetaMask asi ich tam nechceš nechávať.
Toto sa mi inak vôbec u Plutus nepáči. Ak chceš stakovať, jedine takto, že buď máš PLU našetrené v internej peňaženke, teda len z odmien. Lenže ak chceš stakovať s PLU, ktoré si kúpiš, môžeš ich mať len jedine na MetaMask.
Teda by nebolo zlé keby Plutus mal normálne svoju peňaženku a poslal by si ich priamo tam bez nutnosti MetaMasku. Lebo predsalen zoberme do úvahy, že ak náhodou stratíš prístup k MetaMask tak prídeš teda o PLU lebo sa k nim nedostaneš. A toto by sa pri Plutus peňaženke nestalo.
Celkom sa až divím, že také HI.com, ktoré dopadlo veľmi zle, bolo na tom lepšie čo sa týka stakovania, že bez problémov si normálne HI aj keď si kúpil inde si si ich poslal na peňaženku priamo u HI, žiadna nutnosť MetaMasku. Aj výbery boli jednoduchšie, len si zadal adresu kam ich chceš priamo poslať, tiež nebola nutnosť MetaMask.
Ako keby Plutus volil jednoduchšiu cestu, a neriešil svoju peňaženku, ale radšej takto ťa donúti mať PLU na MetaMask. Prípadne vidím riešenie, že by bolo možné pripojiť peňaženku od Coinbase či KuCoin, kde by to bolo bezpečnejšie mať PLU.
Tiež ma napadá, že dosť smiešne je, že ani PLU sa nedajú aktuálne kúpiť priamo u Plutus. Jediný spôsob je ich kúpiť na burze kde je listovaný PLU token, či zameniť v nejakej peňaženke ako Trustwallet či MetaMask, alebo CEX. To je dosť zlé, keď ich vlastný token nemôžeš nakúpiť priamo, ale iba externe

Keby aspoň teda mali návody ako kúpiť PLU inde, ale nič také nevidím na Plutus tránke. Takže toto je dosť zlé pre nejakého laika, ktorý sa do kryptomien málo vyzná a chce začať z Plutus, tak nemá k dispozícii žiadne návody ani nič. Jediné čo som našiel je návod na pripojenie MetaMask či Ledger k stakovaniu, inak vôbec nič. Aby normálne dali návody a odporúčania kde kúpiť PLU najlacnejšie, nedajú. Nájdi si sám a potom plač, že si našiel zlú ponuku a Plutus to bude jedno