PLUTUS - náhrada crypto.com?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod wurk 31. 7. 2024 22:52

"grandfathered" se timhle rusi?
wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod George_76 31. 7. 2024 23:07

no ja myslim ze lhali i v tom WP pred hlasovanim protoze od zitrka nakonec bude jen jeden novy level a ten zacina az od 1000 PLU takze vsichni co maji min nez 1000 PLU razem prijdou o vsechny vyhody a prakticky chtej tahat z lidi jen dalsi prachy, protoze na ty novy levely se jinak clovek nedostane... a tak to bude porad dokola, vzdycky kdyz clovek pristoupi na novy podminky tak je nasledne opet zmeni a clovek je zase na nule .... jsou to obycejni lhari a podvodnici a v tuhle chvili se zaradili na dno vedle HI a myslim ze tam taky brzy skonci :D

A vzhledem k tomu, ze nakonec nebudou ani ty novy levely a neni ani receno kdy budou, tak nema smysl drzet v tuto chvili uz nic, tak prodam vsech celych 500 PLU dokud je cena jeste aspon necelych 3 eura, myslim ze brzy bude klesat jeste nize....

Pokud je tady nekdo kdo ma zkusenost s prodejem PLU z Metamask, tak diky za radu, jeste jsem doted nic neprodaval :)
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod George_76 1. 8. 2024 12:08

Uz je to tu, cena PLU strmě padá dolů , to ani nestihnu vybrat vzhledem k tomu, ze mi to ted bude lezet tyden v pending....
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 1. 8. 2024 16:09

Dnes je to celé jeden veľky Fail.

Ráno pozriem teda, že či zmeny nastali. Nastala jedna zmena u mňa, že mi ukazuje, že do Hero mi ostáva nazbierať 898 PLU (mám teraz niečo cez 100 PLU). Čo je nejaká chyba, keď Hero je od 2000 PLU. Takže ako keby neimplementovali ešte ten nový Chad za 1000 PLU.

Zároveň najhoršia vec... idem do Perks, zmizol mi Curve perk. Nedá sa ani vybrať na tento mesiac ani ďalší. Nie je v zozname perkov.

Písal som ohľadom toho podpore. Odpovedali mi, že perk Curve je dočasne nedostupný, že si mám vybrať iný perk zatiaľ. Šťastie je, že Curve mi odíde z účtu až 20. deň v mesiaci, skúsim možno počkať či dovtedy to neopravia, ak nie vyberiem iný na tento mesiac.

Ale neviem prečo, tým, že záhadne zmizol mi to skôr príde ako keby Plutus alebo opačne Curve ukončil spoluprácu z Plutus. Ale ťažko povedať.

Taktiež ani reward cup sa nenavýšil. Mám 100 PLU, a mal by som mať o 100€ viac reward cup, a zatiaľ bez zmeny, mám taký istý ako predtým.

Je to celkom smiešne, že čo všetko malo byť dnes upravené a pridané, a nič z toho nie je. Ale čo sa dalo čakať, klasika Plutus :D
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 1. 8. 2024 16:37

ano, curve mi taky zmizel ... zřejmě nějaké neshody okolo spolupráce, už jsem si tam hodil Billu, to je asi tak ten nejmenší problém ze všech dalších :D
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 1. 8. 2024 16:42

Hlavně že neustale opakuji jak je komunita podporuje a jak prinesou spoustu skvelych veci, slibovali konkretni roadmapu, ta nikde, jen plane sliby bez jakyhkoliv terminu navic ty vyhody vztahuji jen na ty kteri jsou na aktualne novych levelech (viz posledni mail), takze proste totalne odstrihli vsechny stavajici co meli levely pod 1000 PLU a rikaj, vy uz jste nic, bud navyste nebo muzete jit do p.... :D

Ja jsem si dal schvalne Curve na prvni dve pozice, aby mi tam zustal, takze kdyz zmizel tak se mi tam hodil z tech odebranych dalsi v poradi... dneska uz je prvniho, to uz si clovek na tento mesic nezmeni...

No nic ja si ten postup jak prodat PLU nekde najdu sam :D
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 1. 8. 2024 18:50

Najhoršie na tom je, že nikde vôbec neinformujú o skutočnosti, že Curve zmizol z perkov a prečo.

Perk si dokážeš ešte vybrať. Keďže sa ti vymazal perk Curve, tak ostala volná pozícia, a keďže máš nárok na 2 perky za mesiac, stále máš možnosť si vybrať ďalší perk.

K predaju PLU. Odporúčam tento návod: https://medium.com/@0xTigerLionFox/with ... 36b48b32e5

Namiesto toho aby si poslal PLU na MetaMask, pomocou tohto návodu ich cez aplikáciu Rabby vieš poslať priamo na burzu. Buď odporúčam na Coinbase prípadne na KuCoin.

Potom záleží, čo vlastne chceš robiť s tými PLU, či ich chceš zmeniť len na inú kryptomenu, alebo do EUR.

Či už chceš PLU len na inú kryptomenu alebo priamo do EUR, tak vždy treba najprv zmeniť cez pár, ktorý ponúka burza. Pri Coinbase to je PLU/USDC, KuCoin má PLU/USDT.

Čo som na rýchlo pozrel, tak u Coinbase je poplatok za zmenu 0,6%, u KuCoin 0,1%. Následne teda ak by si chcel ešte buď USDC (Coinbase) alebo USDT (KuCoin) zmeniť na EUR, tak u Coinbase je to zdarma, u KuCoin som nedohľadal presne, ale asi takisto 0,1% ako pri PLU/USDT.

Následne ak by si si chcel tie eurá vybrať na svoj účet, u Coinbase je to zdarma, u KuCoin sa platí 1€ poplatok za výber.

Vo výsledku ak to porovnám, v tvojom prípade kedy by si predal 300 PLU = 678€ pri aktuálnej cene 2,26€ (tá cena je na zaplakanie). Tak Coinbase vychádza na 4,07€ za poplatky. KuCoin na 3,36€. V podstate maličký rozdiel, ak teda rátam správne a našiel som správne informácie o poplatkoch čo majú. Nie je to teda veľa, ale ak ešte prirátame poplatok 15€ od Plutus je to o niečo viac.

Ale taktiež ak by si nevyužil Rabby kedy to pošleš cez to z Plutus priamo na Coinbase či KuCoin tak to vyjde drahšie. V podstate ak by si poslal PLU na MetaMask, tak z MetaMask ich musíš poslať na Coinbase či KuCoin, čo by stálo ďalšie peniaze za poslanie. Avšak tam je nutnosť zároveň mať na MetaMask peňaženke ETH na zaplatenie poplatkov.

Celý ten výber je inak dosť komplikovaný. Najlepšie to bolo naozaj keď fungoval DEX. Na pár klikov som si vybral koľko chcem PLU predať, a do jedného dňa som mal eurá na karte. Samozrejme bez poplatku. Aj keď bol síce denný limit 30€, čo už. Ale bolo to o dosť ľahšie, a taktiež kto chcel vyberať postupne odmeny a často, nestálo ho to nič. Teraz keď chceš vybrať, musíš dokonca minimálne vybrať PLU v hodnote 50€, a zaplatiť poplatok 15€ a ešte do toho musíš komplikovane to meniť na eurá na inej burze.

Ja som kvôli tomuto celému, aj zvýšeniu poplatku za výber doteraz nevyberal vôbec. Stále čakám na DEX, snáď sa niekedy dočkám. Snáď možno dovtedy aj cena stúpne, ale keď vidím aktuálnu cenu tak neviem, neviem :D
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 1. 8. 2024 18:57

No jina varianta nez z metamask uz ani pro me neni relevantni. ja tam uz 220 PLU mel z drivejska a dalsich 330 jsem tam nechal poslat vcera, jen ted budu cekat az tam doputuji. Takze jinak nez z Metamask uz to resit nemuzu a budu tam mit 550 PLU. Koukal jsem ale ze se daji primo v metamask swapnout PLU na USDT nebo se pletu? No ja doted taky cekal, ale po tomhle velkym tresku uz asi neni cekat na co... navic nemyslim si ze by se cena PLU vracela zpet, takze bych nerad zabrecel jeste vice :D takhle z toho aspon neco vydelam :D

jinak ja mel vcera vybrankych 8 perku, takze jsem nemel zadne volne, proste mi tech 5 umazli a zbyly mi 3 jenze mezi temi tremi neni ten curve, takze se tam dostal ten ktery tam byt nemel a uz s tim nic nenadelam :D a zitre se mi zmeni plan na everyday takze mi zmizi jeste ten treti :D
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 1. 8. 2024 19:27

Aha, rozumiem. Pozerám, že sa dá swapnúť aj priamo v MetaMask PLU na USDT, avšak osobne nedokážem zistiť poplatok, nemám dostatok ETH, a zároveň mi to píše nejakú blbosť 16€ ževraj, avšak dávnejšie som čítal, že u MetaMask je nejaký problém, že tieto informačné poplatky sú bugnuté a ten správny uvidíš až priamo pri poslaní či swape.

Ešte je otázne, či sa to oplatí. V podstate aj keď to swapneš, tak asi to chceš zmeniť na EUR, čiže to musíš niekam poslať. A je teda otázka, že či vyjde lacnejšie varianta swap PLU/USDT v MetaMask a potom tie USDT pošleš niekam a tam zameníš na eur. Alebo tá druhá varianta z MetaMask pošleš PLU a swapneš ich na Coinbase či KuCoin.

Minimálne skús v MetaMask ten swap koľko by vyšiel, malo by ti to snáď ukázať správnu cenu za gas aj bez nutnosti potvrdenia, a uvidíš čo bude lacnejšie či swap a poslanie USDT inde, alebo priamo pošleš PLU a swapneš ich inde. Lebo typujem, ak by si swapol na USDT cez MetaMask asi ich tam nechceš nechávať.

Toto sa mi inak vôbec u Plutus nepáči. Ak chceš stakovať, jedine takto, že buď máš PLU našetrené v internej peňaženke, teda len z odmien. Lenže ak chceš stakovať s PLU, ktoré si kúpiš, môžeš ich mať len jedine na MetaMask.

Teda by nebolo zlé keby Plutus mal normálne svoju peňaženku a poslal by si ich priamo tam bez nutnosti MetaMasku. Lebo predsalen zoberme do úvahy, že ak náhodou stratíš prístup k MetaMask tak prídeš teda o PLU lebo sa k nim nedostaneš. A toto by sa pri Plutus peňaženke nestalo.

Celkom sa až divím, že také HI.com, ktoré dopadlo veľmi zle, bolo na tom lepšie čo sa týka stakovania, že bez problémov si normálne HI aj keď si kúpil inde si si ich poslal na peňaženku priamo u HI, žiadna nutnosť MetaMasku. Aj výbery boli jednoduchšie, len si zadal adresu kam ich chceš priamo poslať, tiež nebola nutnosť MetaMask.

Ako keby Plutus volil jednoduchšiu cestu, a neriešil svoju peňaženku, ale radšej takto ťa donúti mať PLU na MetaMask. Prípadne vidím riešenie, že by bolo možné pripojiť peňaženku od Coinbase či KuCoin, kde by to bolo bezpečnejšie mať PLU.

Tiež ma napadá, že dosť smiešne je, že ani PLU sa nedajú aktuálne kúpiť priamo u Plutus. Jediný spôsob je ich kúpiť na burze kde je listovaný PLU token, či zameniť v nejakej peňaženke ako Trustwallet či MetaMask, alebo CEX. To je dosť zlé, keď ich vlastný token nemôžeš nakúpiť priamo, ale iba externe :D

Keby aspoň teda mali návody ako kúpiť PLU inde, ale nič také nevidím na Plutus tránke. Takže toto je dosť zlé pre nejakého laika, ktorý sa do kryptomien málo vyzná a chce začať z Plutus, tak nemá k dispozícii žiadne návody ani nič. Jediné čo som našiel je návod na pripojenie MetaMask či Ledger k stakovaniu, inak vôbec nič. Aby normálne dali návody a odporúčania kde kúpiť PLU najlacnejšie, nedajú. Nájdi si sám a potom plač, že si našiel zlú ponuku a Plutus to bude jedno :D
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod milanBrno 1. 8. 2024 20:28

Samer, zase tu pises ty sve nesmysly, mimo jine, ze je potreba ETH na poplatky. Neni to pravda! Zadne ETH nepotrebujes! Poplatky se berou primo z PLU!!!!!
Telekomunikace: Neomezene volani, sms a internet za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni davam odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod Stileth 1. 8. 2024 20:55

Milane, si asi moc swapu nedelal co?
Přílohy
plu_swap.png
plu swap
plu_swap.png (26.17 ) Zobrazeno 1920 krát
Stileth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 1. 8. 2024 21:04

Zjavne nie. Alebo má nejaký osobný problém so mnou, neviem. Ešte je možnosť, že si myslí, že ja hovorím o tom, že potrebuješ ETH na poplatky na burzách ako Coinbase a iné. Lenže ja hovorím celý čas o MetaMask peňaženke, žiadnej burze.

Ale aby lepšie chápal a snáď pochopí tu je link:
https://support.metamask.io/transaction ... guide-gas/

Citujem:
Fees are paid in the network's native token: for example, any transaction on Ethereum requires ETH; using BSC requires BNB; using Polygon requires MATIC.

Čiže u MetaMask platíš poplatky v natívnej kryptomene danej siete, čiže ako sa píše u Ethereum - ETH, Binance - BNB, Polygon - MATIC atď.

V prípade burzy ako Coinbase či KuCoin, Binance, MEXC, Bitfinex a iné aj keď ty pri swape či posielaní platíš síce poplatok v kryptomene, ktorú swapuješ/posielaš, tak reálne ten poplatok oni za teba zaplatia v kryptomene tej siete čo vidíš pri danej transkacii, ktorú si vykonal.

Čiže to znamená, že burzy ti to uľahčia, ale v prípade peňaženky ako MetaMask sa to tak NEDÁ, čiže platíš normálne poplatky v danej sieti v natívnej kryptomene tej siete. Bodka.

Ale ak si aj tak myslí, že trepem nezmysly alebo klamem, nech mi teda ukáže ten spôsob ako cez MetaMask dokážem swapnúť alebo poslať PLU či inú kryptomenu priamo s poplatkom v PLU a nepotrebujem teda ETH.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 1. 8. 2024 21:17

jj uz jsem to taky zkousel a napsalo mi to ze musim koupit ETH abych mohl v metamask ty PLU swapnout na USDT navic ten celkovy poplatek je docela velky, takze tohle je pase... Udelam to pripadne opacnou cestou jak jsem nejaky PLU pred vice nez rokem kupoval pres KuCoin, takze je poslu na KuCoin a tam je prevedu na USDT a pak dal na EUR...
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milanBrno 1. 8. 2024 21:20

Stileth píše:Milane, si asi moc swapu nedelal co?

Samer ale psal a pise o posilani PLU z MetaMask a ne o swapu!
A o tom pisi i ja!

Je potreba rozlisovat poslani a smenu (dve rozdilne veci)!
Kdyz uz se do toho pletes...

A poslani PLU z MetaMask na Coinbase nepotrebujes zadne ETH! Poplatky se ztrhnou primo z PLU!
A to on odmita porad uznat a hlavne vyzkouset!
Coz opet opakuje ve svem poslednim prispevku.
Ja na rozdil od nej jiz nekolikrat PLU z MM posilal...

Nemam zadne ETH ani na Coinbase ani na MM a posilam tam i zpet!!!
A jedine co mizi jsou PLU...
Kazdy si to muze vyzkouset sam...

Dalsi nesmysl co porad opakuje, ze poslani PLU je strasne drahe...
Me tedy poplatek pul eura jako prehnany neprijde.
Telekomunikace: Neomezene volani, sms a internet za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni davam odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod Dvorik 2. 8. 2024 12:51

Milana z Brna ignorujte.
Neustale pise agresivni prispevky tady na foru.
Kdyz se mu nelibi vas prispevek, tak pise jeste agresivni soukrome zpravy.
Porad to musi zduraznovat nekolika vykricnikama!!!!
Ten dostane brzy BAN.
Dvorik
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka