PLUTUS - náhrada crypto.com?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod wurk 6. 1. 2025 09:45

wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 27. 1. 2025 19:17

Plutus má akci pro oslovené, při aktivaci placených Curve tarifů X nebo Pro+ do 31.1.2025 nabízí odměnu 30EUR ve formě PLU a k tomu navíc perk Curve na 12 měsíců https://www.plutus.it/help/get-30-in-pl ... rve-jan-25
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 27. 1. 2025 20:54

A tie PLU z odmeny čo potom s nimi? V podstate nemáš šancu ich vybrať bez straty.

Síce tu: https://www.plutus.it/blog/your-guide-t ... simplified urobili nejaké zmeny, ale v podstate stále samé podmienky na výber, čo úplne vyznie ako keby naozaj Plutus nechce aby si hocijakým spôsobom vyberal PLU.

A teda ak som správne pochopil môžeš si poslať svoje PLU na externú peňaženku a teda bez "penalizácie" avšak zjavne jedine za ten ich "dynamický" aktuálne šialený 33% poplatok.

Ja napríklad by som aj rád skončil u Plutus, aj keď síce mám predplatné Everyday ročné a to až do 30.6.2025, taktiež reward cup 1000€ naviac do 2.2.2025, čo mi teraz končí. V podstate teraz Plutus využívam len na tie 2 perky mesačne, a to je všetko.

Aktuálne mám 213 PLU, ktoré som našetril odkedy vypli starý DEX a teda som nevyberal odvtedy. Pri aktuálnej cene PLU to je 245€ čo je veľmi na zaplakanie keďže zoberiem do úvahy, že pred pár mesiacmi keď som mal 100 PLU tak hodnotu mali skoro 400€.

Avšak keďže aj by mi bolo jedno, že to je už menej stále by sa to oplatilo vybrať dokým cena PLU neklesne ešte na väčšie minimum, keďže čakať na zvýšenie ceny nemá absolútne zmysel.

Lenže keby mám zaplatiť ešte 33% za výber, teda 80,85€, teda by mi ostalo 164,15€. Čo je stále dosť. Ale ja to nespravím. Nebudem podporovať ich okrádačský 33% poplatok, a platiť im teda 80€ poplatok, ešte aj zo svojho keďže to musím zaplatiť najprv a vrátilo by sa mi to až po výbere PLU.

Určite si myslíte, že som blbec :D čo je pravda, ale idem to risknúť a počkám do času kedy mi končí Everyday predplatné a potom uvidím, či spustia Web3 výber, alebo nejaký lacnejší spôsob výberu. A keď sa tak nestane vyberiem to aj zo stratou, keďže úprimne ak mi skoční ročné Everyday určite nebudem naďalej platiť 9,99€ za Everyday aj keby kvôli 2 perkom, čo aj tak sa neoplatí keď tie PLU by som nevedel vybrať bez straty.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Dvorik 28. 1. 2025 09:19

Milos píše:Plutus má akci pro oslovené, při aktivaci placených Curve tarifů X nebo Pro+ do 31.1.2025 nabízí odměnu 30EUR ve formě PLU a k tomu navíc perk Curve na 12 měsíců https://www.plutus.it/help/get-30-in-pl ... rve-jan-25

Nepochopil jsem proc akce neni na PRO, ktery je drazsi nez X plan.
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 28. 1. 2025 09:30

Tipnul bych si, že akce je zaměřena na klienty, kteří mají plány Curve Pay a Curve Pay Pro, aby přešli na vyšší plány Curve Pay X a Curve Pay Pro+.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod George_76 28. 1. 2025 15:53

Jsem si precetl ty novy podminky a je to tak prekombinovany, ze se v tom vubec neorientuju :D Taky jsem nepochopil ze do 20.2 si ma clovek prevest vsechny interni PLU do pripojene externi penezenky, protoze na interni uz se nebude vztahovat CRY? nebo jsem to pochopil blbe? a to nemluvim o tech podminkach pro mozny vyber, mam pocit ze se tam nektere veci vzajemne ruší :D
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 28. 1. 2025 20:04

Vidíš toto som si nevšimol nebyť toho keby si to nenapísal :D

Preštudoval som to ako sa len dá, ale aj tak na 100% tomu úprimne presne nechápem.

V podstate ak teda do toho termínu 20.2. si nepresunieš PLU na externú pripojenú peňaženku tak prídeš o reward level a CRY.

Lenže vec sa má ešte tak, že aj keď toto chceš spraviť ten presun do externej peňaženky, tak to sa aktuálne nedá, jedine za ten 33% poplatok. Dočítal som sa tiež, že od 31.1. by teda mali byť funkčné tie free payout-y, čiže vtedy to budeš môcť presunúť zdarma. Avšak to je tiež otázne aby to sprístupnil Plutus pre všetkých, predsalen od 31.1. každý bude mať na ten presun 20 dní.

Ale aj po tom presune to nie je žiadna výhra. Keďže od presunu teda budeš môcť ostať na reward levli a následne zbierať CRY, ale musíš teda po dobu 12 mesiacov aby si mohol bez penalizácie presunúť si tie PLU na hocijakú inú peňaženku.

Celé je to inak postavené na hlavu. Nelogické je tiež, že doteraz stačilo, ak stakuješ tak môžeš na to použiť interné PLU. Lenže po tejto zmene teda po tebe chcú len tie externé.

Vo výsledku ak správne chápem celý cashback bude fungovať takto:
- po platbe musíš čakať 45 dní dokedy budú odmeny k vyplateniu
- po 45 dňoch ich môžeš poslať zdarma na externú peňaženku ak máš nárok na výber zdarma
- na tej externej peňaženke musíš ich mať 12 mesiacov aby si ich mohol poslať odtiaľ preč
- ďalšia možnosť, že priamo vyberieš tie interné PLU do externej peňaženky za poplatok 33% a môžeš si s tými PLU robiť čo chceš
- posledná možnosť, využiť PlutusSwap s najvyšším 50% poplatkom

Aj to je taká otázka, že ak teda budem mať PLU na externej pripojenej peňaženke a budem chcieť ich poslať preč tak a teda by som nesplnil CRY po dobu 12 mesiacov, musel by som teda zaplatiť ten 33% poplatok. Ale ako? Akým spôsobom keď tie PLU už ako keby nič s Plutus nemajú a sú na extenej peňaženke. To je také nedomyslené.

Toto je úprimne iný chaos a absolútny nezmysel teda využívať vôbec Plutus. Buď teda počkáš si 1 rok a 45 dní na to, že si odmeny vyberieš, alebo zaplatíš 33%/50% poplatok a v podstate nemáš z odmien nič, keďže ak vyberieš PLU pri cashbacku 3% a zaplatíš poplatok 33% za výber tak ešte 30% doplatíš a to teda nie je cashback :D
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 28. 1. 2025 21:53

No to jedine mi prislo taky divny. Kdyz je vyberu na externi penezenku zdarma a pak se rozhodnu skoncit, tak to vsechno vyberu a z ceho si asi tak vezmou tech 33%, kdyz to podle nemuzou vzit z ty externi penezenky, ktera uz je mimo jejich system. Kdyz uz budu mit vsechno na metamask, tak ji odpojim od plutus a muzu si s tim delat prece co chci :D jedine ze by si to chteli vzit z my karty kterou platim predplatny, ale to podle me taky nemuzou :D
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 29. 1. 2025 16:03

Ja si myslím, že jedine to môžu ti strhnúť priamo s Plutus účtu, ale ak tam nebudeš mať peniaze je otázne ako vtedy to chcú riešiť. Určite ti nemôžu len tak strhnúť s platobnej karty s ktorej platíš predplatné.

Inak ešte som narazil na takéto "kritériá" na získanie free payout-u:
kriteria.PNG

V podstate prvá podmienka je ešte aj, že musíš stakovať 1 rok dozadu. Druhá, že nikdy si nevybral PLU mimo externú pripojenú peňaženku, čiže napr. cez Rabby alebo na MetaMask a potom poslal preč.

Ja osobne tú druhú podmienku spĺňam, ale prvú nie keďže som nikdy nestakoval. Tiež tým, čo sú oprávnený na free payout tak im príde e-mail, čo mne teda neprišiel, takže nemám na to asi nárok.

Prípadne kto nespĺňa tieto obidve kritériá tak je tu jedine možnosť, že si na externú peňaženku pošle PLU a zvýši svoj reward level prípadne sub-level.

Celé mi to príde ako čistý o***b. Lebo nútia ľudí, aby si presunuli svoje PLU na externú peňaženku aby si udržali reward level a zbierali aj CRY, ale buď splníš kritéria alebo máš smolu a jedine pošleš si PLU na externú peňaženku za 33%. Čo v podstate teda stráca význam lebo to už rovno keď si ich pošleš za ten poplatok môžeš ich vybrať kam chceš.

Vo výsledku celé sa to zhoršuje. Môj prípad je napríklad, že mám aktuálne cca 200 PLU, mám ten nový reward level Explorer, výhody nie sú nič moc, jedine tuším reward cup mám o 200€ vyšší a môžem stakovať 1 perk. A keďže tieto PLU sú interné s odmien za cashback tak po 20.2. už sa nebudú rátať do reward levelu a spadnem s Explorer na Noob. A nebudem zbierať CRY.
A keďže nemám zjavne nárok na free payout aby som tie PLU z internej peňaženky presunul na externú zdarma, tak jedine mi ostáva zaplatiť ich 33% poplatok aby som si zachoval reward level a získaval CRY. To je absolútny nezmysel.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 29. 1. 2025 17:37

Tak ja splnuju obe podminky, takze s tim asi problem nebude, chybi mi asi 60 PLU do prechodu na Chad, ale popravde nevim jestli se mi s timhle chce dal s... kdyz je cena PLU cim dal mensi... takze premyslim ze jakmile prejdu na chad cimz jim myslim uplne zacpu "usta" tak to proste vsechno vyberu a v... se na to :D
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 29. 1. 2025 19:56

Tak ja mám len Explorer aj to len od 10.1. keďže to len teraz zaviedli. Dodvtedy som nestakoval vôbec ani len pôvodný Hero čo bol za 250 PLU.

Čiže ja viem jedine ten free payout získať ak upgradnem na Adventurer, ale aj to keďže mám 220 PLU mi chýba až 280 PLU. Síce mohol by som spraviť, že kúpim tie PLU a teda pošlem na pripojenú externú peňaženku, a pošlem si teda interné PLU zdarma. Následne by som tie PLU čo som si kúpil tie by som vedel predať keďže sú moje. Ale neoplatí sa mi to keďže ak teraz kúpim teda 280 PLU, platím poplatok za poslanie na MetaMask, následne ak pošlem späť na Coinbase tak ďalší poplatok a následne ešte cena PLU môže klesnúť. Síce by to asi bolo menej ako 33% za výber mojich 220 PLU. Ono vlastne aj keď to nespravím o moc neprídem keďže aktuálny reward level Explorer mi snáď ako som písal okrem 200€ naviac reward cupu a 1 stakovacieho perku neponúkne, a keďže Plutus nemám v pláne využívať vôbec tak sa to už úplne neoplatí.

Ale tiež ma napadá, že vlastne to, že presunul by som tie interné PLU do externej pripojenej peňaženky nič nerieši. V podstate by som len tie PLU "uzamkol" na rok dokedy musím zbierať CRY, a teda až po tom roku by som mohol tie PLU vybrať odtiaľ.

To radšej naozaj počkám na to kedy možno klesne ten 33% poplatok, alebo zavedú nejakú lepšiu a výhodnejšiu možnosť predaja interných PLU. Síce tu je ďalšie riziko a, že za ten čas cena PLU ešte viac klesne, ale stále mi nepríde aktuálne rozumné dávať im 33% za poplatok.

A k tvojmu prípadu... ako plánuješ vybrať tie PLU? Keďže ak chápem budeš mať 1 000 PLU, a buď teda to vyberieš cez PlutusSwap ale s 50% poplatkom, čo je šialené. Otázne tiež, že či sa dá toľko zmeniť naraz, lebo som počul tiež, že akosi PlutusSwap je limitovaný na 29€ mesačne či ako :D Alebo teda s tým 33% čo ak rátam správne pri tejto sume PLU je to 385,2€ len za poplatok.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 29. 1. 2025 21:44

Budu je mit prece vsechny na metamask, tak je proste vyberu, v tom mi prece nic nezabrani, navic kdyz pred tim jeste postoupim na vyssi level a klidne mi pak muzou ucet zavrit, ale to uz mi prece bude jedno, udelaj to aspon za me :D
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod opat (novy) 29. 1. 2025 23:01

No mě dneska odpoledne prisel mail, ze jsem oprávněny si milostivě od 31.1 zdarma vybrat své PLU, tak nevím co se jim stalo, nebo jestli už skončila bullish nálada , taky psali že pokud si downgrejduji plán ( což už jsem dávno začátkem měsíce udělal sel jsem z 3 na 2 plán jak skončila ta akce za 4% CB) ze to může mít zanasledek ztrátu PLU, no hned v pátek to raději vysypu než si to zase rozmysli a uvidíme :-)
opat (novy)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod George_76 31. 1. 2025 14:29

Dneska jsem musel preinstalovat windows a mam ted problem :/ mam zasedly tlacitko payout. Pritom metamask penezenku tam pripojenou vidim, ale v metamask to pise no accout connected -
MetaMask isn’t connected to this site
To connect to a site, find and select the "connect" button. Remember MetaMask can only connect to sites on web3

tak nevim kde je problem jestli se to nejak musi to spojeni obnovit ale nevim jak, v plu neni zadna moznost externi penezenku odpojit a pripojit znovu...

edit: dobrý už jsem na to přišel :D

jen teda je tam pri posilani porad ta hlaska:
Fees & PLU Audits
Requesting a payout to remove these rewards from the ecosystem incurs a dynamic fee of €111.52 (currently 33%) and may take over 30 days to complete audits.

Tak nevim jestli je to chyba, nerad bych to poslal do metamask a prisel o 33% :D Uz jste to nekdo zkousel?
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 31. 1. 2025 16:37

Podľa všetkého ak máš nárok na zdarma výber by to tam asi nemalo byť. Prišiel ti e-mail od Plutus, kde sa píše, že máš nárok na výber zdarma?

Mne dnes prišiel "návod" ako chcú na mne zarobiť:
plutus_payout.PNG

Takže sa mi potvrdilo, že nemám nárok na výbery zdarma. A ich "rady" ako ich získať si môžu nechať, len nútia ľudí ako vždy aby si stakoval a teda nakúpil viac a viac PLU.

A to ja určite nespravím. Už len to, že musel by som prejsť na Adventurer čo je za 500 PLU, a keďže mám len asi 215 PLU, tak 285 PLU by som musel dokúpiť. To robiť určite nebudem, predsalen prečo by som dával svoje peniaze či iné crypto do PLU, ktoré nemá budúcnosť ani nič.
SamerLP
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka