PLUTUS - náhrada crypto.com?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 22. 9. 2024 12:02

Mě přišla jiná akční nabídka https://www.plutus.it/help/september-fr ... el-upgrade Při upgradu na vyšší reward level mohu navíc získat Curve perk na 12 měsíců. Nabídka platí od 20.9. do 25.9. a do e-mailu mi přišla 20.9.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 22. 9. 2024 12:14

Zaujímavé. Je možné, že nemáš zvolený Curve perk a prišla ti táto ponuka ako keby na mieru pre teba? Keďže zjavne mne táto ponuka neprišla, keďže mám aj zvolený aktuálne stále Curve perk.

Lebo tá moja je potom o dosť výhodnejšia, keďže mohol by som si vybrať 3 perky aké chcem včetne Curve.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 22. 9. 2024 12:48

Curve perk mám aktivní. Nicméně 18.9. jsem využil tu akci na upgrade na Premium na 3 měsíce s navýšeným cashbackem o 1% a za cenu 9,99EUR na první měsíc. No a dva dny na to mi přišla nabídka na ten extra Curve perk na 12 měsíců.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod George_76 22. 9. 2024 17:35

Hmm asi to komu poslali jaku nabidku nema logiku jako nic u Plutus :D ja Curve perk nemam a taky jsem vyuzil tu predchozi akci upgrade premium na 3 mesice a prisla mi do mailu nabidka na navýšení revard levelu :D takze zase jina kombinace nez mate vy dva..
mimochodem k ty nabidce +1% s premium na 3M, melo to byt od 20.9., realne mam +1% reward u transakci az od 21.9. a navic to že mam 4% misto 3 nikde nevidim jen u tech samotnych transakci, vsude jinde mam porad 3%, takze zase neco splacali narychlo a technicky to nemaji vubec dodelany...
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dvorik 30. 9. 2024 12:30

Zkousel jsem poprve vybrat PLU.
Vybral jsem na Metamask 30 PLU (cca 72$).
Nauctovan poplatek 15 EUR primo v plutus uctu.
Ted chci dostat PLU z Metamasku kamkoliv ven (treba Coinbase PLU penezenka nebo smena na ETH a poslani).
Vsude to haze poplatek 7$ (a to musim jeste dokoupit ETH, abych na tento poplatek mel).
To uz se mi nejak prestava libit. Za co jsem tedy platil tech predchozich 15 EUR nechapu.
Mate nejake reseni, jak to dostat ven bez tehle silenych poplatku? Diky.
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rupizhnjaak 30. 9. 2024 14:06

Poplatky v ETH síti v průběhu dne hodně kolísají, zkus jinou denní dobu. Já jsem si posílal PLU z jedné peněženky na druhou asi před třemi týdny o čtvrt na šest ráno, poplatek $0.68. Při odesílání z vlastní peněženky se poplatek platí v ETH, tomu se nevyhneš.
Rupizhnjaak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milanBrno 30. 9. 2024 16:41

Ja se tomu uspesne vyhybam...
Zadne ETH neni potreba. Poplatky se ztrhavaji z PLU (dorazi jich mene)
Coz je velka vyhoda MetaMasku
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rupizhnjaak 30. 9. 2024 19:18

@milanBrno: Já bych tento flame znovu neotvíral, ale považuji za svou morální povinnost to uvést na pravou míru. Každá transakce v Ethereum síti vyžaduje transakční poplatek, který se platí v ETH. Pokud je pravda, že ty to platíš v PLU, tak to může znamenat pouze jedno: někdo jiný ti vezme tvoje PLU, smění to na ETH a zaplatí transakční poplatek místo tebe. Což dále znamená, že ten "někdo" má soukromé klíče k peněžence, kterou tím pádem mylně považuješ za svoji. Což je v pořádku, pokud jsi si toho vědom a máš k tomu důvěru, typicky u peněženek na burzách, nebo u podobných poskytovatelů tzv. "custodial" peněženek. Pokud se to děje bez tvého vědomí, tak bych na tvém místě střelhbitě přesunul veškeré prostředky na novou peněženku, ke které budeš znát seed frázi jenom ty. Pokud to tedy ještě půjde... ;-)

Btw. právě na poplatcích je založen jeden z podvodů, kterých je na sociálních sítích spousta. Zloděj (resp. jeho bot) si v diskusi hraje na prosťáčka, žádá nějakou radu ohledně své peněženky a "z blbosti" zveřejní svoji seed frázi. Oběť se podívá do této peněženky, zjistí, že tam je celkem slušný obnos v nějakém shitcoinu, ale bohužel tam chybí ETH, aby si mohl shitcoin převést k sobě, tedy domnělého blbečka (zloděje) okrást. Takže převede na tuto peněženku pár dolarů v ETH, ale samozřejmě tam číhá jiný bot, který okamžitě tyto ETH převede na zlodějovu peněženku.
Rupizhnjaak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 30. 9. 2024 21:42

Rupizhnjaak píše:Poplatky v ETH síti v průběhu dne hodně kolísají, zkus jinou denní dobu. Já jsem si posílal PLU z jedné peněženky na druhou asi před třemi týdny o čtvrt na šest ráno, poplatek $0.68. Při odesílání z vlastní peněženky se poplatek platí v ETH, tomu se nevyhneš.

Ony ty poplatky v ETH síti v poslední době výrazně stouply, za období od 16. do 26. září jsou vyšší skoro o 500% oproti předchozímu 30dennímu průměru, viz. https://finex.cz/vystreli-cinske-stimul ... coin-week/
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Rupizhnjaak 30. 9. 2024 21:58

Ok, taky tam ale píšou, že medián je $1.69, což je přece jen rozdíl oproti 7 ;-)
Rupizhnjaak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milanBrno 1. 10. 2024 07:48

Neni to zadny flame, ale bezna praxe (obecne ve svete financi).
Jen nekteri "blbeckove" stale tvrdi, ze to neexistuje, aniz by to sami vyzkouseli!
Samozrejme se bavime o dnesni dobe, protoze v minulosti to skutecne mozne nebylo.
Ja nikdy netvrdil, ze se poplatky fakticky plati v PLU, coz je samozrejme blbost. Ale ze nepotrebuji ETH k jejich zaplaceni, protoze se pouzije jakakoliv jina kryptomena, ktera v penezence je. A to je realita a kazdy si ji muze vyzkouset.
A take netvrdim, ze to tak funguje v kazde penezence, ale v MetaMask ano a prave proto ji pouzivam. Treba Trust to neumel (mozna to jiz umi). Je to totiz vylepseni penezenky a ne podvod.
Ono je potreba jit s dobou a neopakovat tu porad dokola stare informace...

A hlavne, netyka se to jen penezenek, ale i burz. Konkretne treba Coinbase.
Tam zadne ETH take nemam a normalne PLU posilam...
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
milanBrno
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rupizhnjaak 1. 10. 2024 08:33

Výrok 1. -
milanBrno píše:Ja nikdy netvrdil, ze se poplatky fakticky plati v PLU, coz je samozrejme blbost.

Tento výrok je pravdivý, tedy ne že jsi to nikdy netvrdil, ale že se poplatky neplatí v PLU.

Výrok 2 -
milanBrno píše:Ale ze nepotrebuji ETH k jejich zaplaceni, protoze se pouzije jakakoliv jina kryptomena, ktera v penezence je.

Tento výrok je nepravdivý, protože "jakákoli jiná kryptoměna" je i PLU, takže výrok č. 2 je v přímém rozporu s výrokem č. 1.

milanBrno píše:A hlavne, netyka se to jen penezenek, ale i burz. Konkretne treba Coinbase.
Tam zadne ETH take nemam a normalne PLU posilam...

Peněženky na centralizovaných burzách jsou "custodial", tzn. soukromé klíče k peněžence má burza, nikoli ty, technicky vzato krypto na takové peněžence není tvoje, ale burzy. V tomto případě se burza stará o tvoje prostředky a hradí transakční poplatky. Takovou peněženku nemůžeš obsluhovat přes Metamask, můžeš do ní maximálně nahlížet, ale krypto posílat nemůžeš.
Peněženka, ke které máš soukromé klíče jen ty, je "non-custodial". Sám jsi zodpovědný za svoje prostředky, sám platíš transakční poplatky, krypto na takové peněžence je opravdu tvoje a nikdo ti ho nemůže vzít.
Zjevně nerozlišuješ mezi těmito dvěmi variantami, což je velmi nebezpečné.
Rupizhnjaak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milanBrno 1. 10. 2024 10:21

No, tobe nejde o to, kde je pravda, ale o to, ze ja ji nemam a to za kazdou cenu.
Vytrhavas z kontextu a slovickaris. A zneuzivas toho, ze neuvadim presny popis jak to cele probiha (coz ovsem neni podstatne).
Dulezita je pointa (fakt), ze pro poslani PLU nepotrebuji mit na penezence ETH.

Stejne jako kdyz nakupuji akcie, ktere jsou v dolarech a ja mam jen koruny.
Pokud pouziji tva tvrzeni, tak tyto akcie nemohu koupit, protoze nevlastnim dolary.
Coz samozrejme neni pravda...
O vse se postara muj broker (prevede koruny na dolary a zakoupi akcie)

A uplne stejne je to u toho crypta. Nepotrebuji vlastnit ETH, abych mohl posilat PLU. (nebo chcesli, mohl zaplatit poplatky). O vse se postara ma penezenka (prevede PLU na ETH, zaplati poplatky a posle zbytek PLU do cile)

A tady jsme u toho tveho slovickareni!
Kdyz chci poslat nejake crypto po ETH siti, tak potrebuji ETH na poplatky. Ano, to je pravda.
Ale ty tvrdis (a tobe podobni), ze je musim mit v penezence (vlastnit je)! Coz pravda neni.

A na zaklade tohoto slovickareni me obvinujes ze lzi a z toho, ze tomu vubec nerozumim. Nebo dokonce, ze ma nekdo dalsi pristup do me penezenky.
Coz ti ocividne dela dobre, ale nikomu to nepomuze...
milanBrno
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rupizhnjaak 1. 10. 2024 11:38

Já se s tebou nechci hádat, domníval jsem se, že ti mohu ukázat tvoji chybu a že tě mohu poučit. Ale ok, není vyloučeno, že naopak můžeš poučit ty nás všechny ostatní. Nasdílej tedy prosím video, jak posíláš PLU z Metamasku někam jinam a nemáš na peněžence žádné ETH. Nikomu jinému to evidentně nejde.
Rupizhnjaak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dvorik 1. 10. 2024 15:21

To Milan:
V Metamasku teda bez ETH nejde poslat PLU na jinou PLU penezenku (Coinbase).
Hlasilo to, ze nemam proste na transakcni poplatek.
Musel jsem Metamask dobit nejakou drobnou castkou ETH, abych PLU dostal ven.
Zadne strhnuti poplatku z PLU mozne nebylo.
Takze moc nechapu, jak se ti to povedlo.
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka