PLUTUS - náhrada crypto.com?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod milanBrno 2. 10. 2024 14:51

Natacet video a platit 2x poplatek za prevod? Jen pro potlaceni tveho ega? Jsi se asi uz totalne zblaznil...
Ty nejsi ochotny to vyzkouset a ja mam za to platit...
Uprimne receno, domnivam se, ze mas mnohem vetsi znalosti a mozna i zkusenosti s crypto svetem nez ja. A presto odmitas vyzkouset tyto novinky a misto osvety novacku jen papouskujes stare info...(coz je skoda)

Dvorik: Ano penezenka sice upozornuje, ze nemas ETH na zaplaceni poplatku, ale i presto umoznuje PLU odeslat a poplatek se ztrhne (pro "slovickare" smeni na ETH) z odesilanych PLU.
Takze misto zruseni transakce ji staci jen dokoncit...

Jak uz jsem psal, podobne to funguje i v jinych institucich...(a nikoho to neodradi nebo mu neprijde neuveritelne)
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rupizhnjaak 3. 10. 2024 23:04

Sebejistota milanBrno mne dost zviklala, ikdyž nechtěl na potlačení mého ega obětovat ani dolar. Takže jsem se rozhodl ten dolar obětovat já. Zde je obrázek, jak dopadl pokus o odeslání PLU z Metamasku, když na peněžence není ETH:
NejdeTo.png

Jak lze na obrázku vidět, tlačítko potvrdit je zašedlé, neaktivní, pokračovat nejde a transakci nelze dokončit.

Pravdou ovšem je, že existuje ethereový standard ERC-4337 schválený před rokem, který mimo jiné skutečně zavádí možnost platit gas fee v libovolných ERC-20 tokenech přes prostředníka. V Metamask ale implementován zdá se není, jak je vidět na obrázku výše. Takže moje ego zůstává nadále nabubřelé a milanBrno jsi prozatím poražen, pokud názorně nedokážeš, že to u tebe funguje. Jsi na tahu ;-)
Rupizhnjaak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod George_76 10. 10. 2024 10:22

Přišel vám někomu taky email z Compliance Plutus, ze musite vyplnit nejaky nesmyslny formular a dokladat adresu? By mě zajímalo, co je to zase za další provokaci...
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod L0b0 12. 10. 2024 21:28

Podařilo se někomu v posledních dnech vybrat PLU pomocí Rabby? Vypadá to, že to Plutus zablokoval. Jaký je nyní nejefektivnější způsob výběru? Díky.
L0b0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SamerLP 12. 10. 2024 22:57

https://www.plutus.it/blog/important-up ... -ecosystem

Toto je už trošku moc.

Kto poruší uvedené 2 a viac podmienok za posledných 12 mesiacov jeho účet bude obmedzený. Respektívne môžu ti obmedziť prístup k reward levelom, zobrať si späť získané PLU, potencionálne zrušenie účtu.

Tých podmienok čo sa dá porušiť, je celkom dosť. Odporúčam si prečítať v linku vyššie.

Ja sa vyjadrím len k jednej, ktorá mi príde ako totálny nezmysel.

V podstate zakazujú vybrané PLU, ktoré si vyberieš na externú pripojenú peňaženku vybrať ich následne na burzu. Čiže v podstate chcú po tebe aby si vybrané PLU, kedy aj za výber zaplatíš 15€ si nechal na tej peňaženke a stakoval ich. Ale ak ich pošleš na burzu tak si porušil podmienky a môžeš byť penalizovaný.

A toto sú ich odporúčané riešenia ako sa tomu vyhnúť:
- pokračovať v stakovaní interne, nechať si teda PLU a vyberať ich
- využiť swap (DEX) priamo v aplikácii
- poslať si PLU na externú peňaženku, ale nechať ich tam a pokračovať v stakovaní

Nechápem ako tam niečo ako swap môžu dať keď doteraz nebol spustený! To je choré. V podstate ťa navádzajú na niečo čo nefunguje. Taktiež tam spomínajú niečo o sub-leveloch, ktoré tiež neboli sprístupnené a tým zavádzajú.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Dvorik 13. 10. 2024 08:42

No je to absolutni nesmysl a rovna se to tomu, ze chteji potlacovat lidi, kteri nejsou spokojeni a rikaji pravdu, aby to navenek vypadalo vse krasne a ruzovoucke.
Ja s temito podminkami okamzite koncim, rusim Premium level, necham dojet pending PLU a vybiram na Metamask.
Nebudu cekat, az mi nekdo zablokuje ucet jenom proto, ze mam jen Premium a neupgradoval jsem za 12M ne nejaky Hero/Veteran nesmysly.

Akorat u Free planu je napsano: No PLU payouts
Znamena to snad, ze s timto planem nejde pozadat o vyplatu ven?
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 13. 10. 2024 11:36

Ono v podstate nie je nutné ísť napr. z Chad na Hero. Ale v podstate stačí aj ísť o sub-level vyššie. Ale je to aj tak nezmysel, keďže v prípade keď by si išiel o sub-level vyššie, tak keďže máš 1000 PLU Chad, tak následne sub-level je o 100 PLU viac, a tým je cashback o 0,1% viac.

Preto si myslím, že Plutus mať určité výhody a výšku cashbacku už od začiatku určovať podľa stakovaných PLU. Bez žiadnych predplatných.

Bohužiaľ, s Free plánom nevyberieš PLU. Musíš mať Starter za 6,99€.

Inak to tiež, ten free plán, ktorý vlastne ponúka ako keby len základné bankové funkcie teda bez odmien, perkov, možnosti výberu PLU, je nezmysel. Lebo aj tak je šanca, že sa pri tomto pláne dostaneš to takzvaného "Sleep mode", a aby si sa dostal z neho von, tak musíš si predplatiť minimálne Starter.

Toto je celé zlé, v podstate ťa nasilu nútia aby si si platil predplatné. Čo v podstate platiť si Starter za 6,99€ s maximálnymi odmenami 15€, po odrátaní predplatného je to 8€. A tiež tie odmeny si nemôžeš vybrať lebo porušíš tým pravidlo, alebo aj keby si to spravil, tak potrebuješ 50€ najmenej na výber, čiže vieš tie PLU z odmien vybrať až po cca 4 mesiacoch.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Stileth 13. 10. 2024 18:40

Co to je za vyderacske podminky?
Pokud nebudu schopen tu PLU odmenu zpenezit, tak v tom prece neni zadny benefit?
To nedava zadny smysl v tom pokracovat prece.
Stileth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod George_76 14. 10. 2024 19:36

No jak to tak ctu tak v tuto chvili s tim asi koncim... otazka je, jestli je vubec mozne v tuhle chvili dostat jeste nejaky PLU do metamasku, to mi z toho neprislo jako zakazany... s tim, ze pak to proste vsechno vyberu a uz mi budou vsechny jejich poruseni jedno kdyz to budu chtit zrusit.... nebo je v tom nejaky hacek? s takovymi nechutnymi podminkami uz to nema smysl dal podporovat...
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod opat (novy) 19. 10. 2024 20:49

No ja naletěl na tu akci Premium se 4% CB po tři měsíce, v pondělí jsme dělal vyber a do teď to na na MMasku nemam, tak jim budu muset zase psát , to jsem zvědav co to tentokrát bude za výmluvy :-( Prej do druhého dne, pak nechápou za co tech 15€ za vyber chteji ..:-(
opat (novy)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SamerLP 19. 10. 2024 22:32

4% cashback len na papieri. Realita taká, že pri čakaní 45 dní na sprístupnenie odmeny už aj o 2% máš menej. Alebo mne stačí môj príklad, kedy už snáď polroka aj keď som využíval Plutus a odmeny postupne sa pripisujú k vyplateniu tak nedokážem sa dostať viac ako na 300€. Stále ako cena PLU klesá aj moje odmeny tým klesajú a toto fakt nemá význam. To už fakt pri platení predplatného zaplatím viac ako dostanem, a to som ešte ja sprostý si predplatil ročné preplatné čo teraz ľutujem.

Poplatok za výber je výpalné. Zaplatíš hneď, ale čakáš na to kedy ti to pošlú. A potom na tom zarobia tak, že to pošlú naschváľ keď je aktuálne nízky poplatok v ETH sieti.

Ja inak osobne radšej počkám na spustenie DEX, kde síce bude asi nejaký percentuálny poplatok za swap PLU>EUR. Ale určite nehodľám podporovať ich okrádanie poplatkom 15€ za výber, a pošlú mi to kedy oni chcú.

Nie je tiež normálne aby v dnešnej dobe to takto fungovalo, hlavne pri crypte kde je bežné, že výbery sú instantné alebo do pár minút. Už naozaj aj HI.com, malo úprimne za mňa riešené výbery lepšie a aj keď neboli instnatné boli max. do 24 hodín. A to nehovorím ako Plutus ťa ide obmedzovať len na MM, ešte aj zakáže Rabby, ktoré pritom podporovali ako spôsob posielania a teraz zrazu zakazujú. To potom nechápem načo je PLU zalistované na burzách ako Coinbase či KuCoin, keď si tam nemôžeš poslať PLU. Jedine kúpiť. Čo je ďalia kapitola sama o sebe, že Plutus aktuálne neumožňuje kúpiť svoj token nijak inak ako cez burzu alebo swapom.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 20. 10. 2024 02:19

:D :D :D
Jsem rad, ze jsem do toho vubec nevlezl. Se to od zacatku jevilo jen jako letadlo.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod ard3ne 21. 10. 2024 21:01

od plutus mi prišiel mail:
V spoločnosti Plutus ponúkame vernostné odmeny, ktoré sa inde nevyrovnajú, a preto podporujeme zodpovedné používanie v aplikácii alebo stohovanie s vlastnou správou, aby sme udržali hodnotný systém. Zdá sa, že sa možno plne nezapájate do odmien PLU a možno ste neúmyselne porušili niektoré z našich podmienok (napr. platby tretích strán).
� Dobrá správa: Neuplatňujú sa žiadne pokuty!
V skutočnom duchu Plutus odmeňujeme namiesto toho vás – bez viazanosti!

Zvýšenie odmien o +1 % : Získajte extra +1 % zo všetkých výdavkov na karty.
Bezplatná výhoda Curve Metal : Užite si bonusovú výhodu v hodnote 20 EUR.
Od dnešného dňa je vaše zvýšenie +1 % aktívne . Vaša bezplatná výhoda Curve Metal bude zverejnená v aplikácii tento pondelok a obe výhody budú platiť do konca októbra.

pritom vôbec nechápem, čo presne som porušil, že ma takto odmeňujú :D
Plutus využívam síce denne, ale úplne štandardné platby bankomatovou kartou na každodenné výdaje. Jediné, čo som spravil a som si vedomý, že som cez Rabby či Rabit či ako sa to voá vybral väčšiu časť PLU, aj to asi už pred trištvrte rokom.
ard3ne
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 22. 10. 2024 17:35

Tohle poslali spouste lidem, textace zavadejici, protoze v ni rikaji mozna si neco porusil :D To bylo potvrzeno i na redditu... navic proc by nekomu davali bonusy za to ze neco porusil, je to cele zavadejici :D Kazdopadne ja teda nevim, ale mne se objevil Curve perk, ale +1% teda nemam... a je otazka jestli to neni tim ze uz mam +1% z jine akce, ovsem zadne vyjimky neuvadeji, takze dalsi z mnoha failu....
George_76
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka