Banka s dobrým kurzem pro kartové operace

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod fijosh 22. 8. 2024 22:53

minarjo píše:Takže lepší jak Revolut v řadě případů nebude, o víkendu možná

A nějaký konkrétní příklad z praxe bys měl?

Z mojí zkušenosti vychází směna u T212 vždy o pár drobných lépe než na Revolutu. Alespoň tedy co se týče EUR-CZK páru.
Ještě jsem ani jednou neviděl, že by směna na Revolutu vycházela lépe, a to ani ve všední dny.
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jir.vesely 23. 8. 2024 07:33

T212 je vždycky lepší jak Revolut, ale je to o chlup. Revolut si přiráží zhruba 0.2%. V praxi skoro neznatelné, pokud se nemění miliony.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 23. 8. 2024 08:45

Taky potvrzuji, že směna u T212 po poplatku 0.15% vždy lepší, než Revolut. V posledních 12 měsících měsíční převody v tisících EUR na CZK a ze 100% už beru jenom T212. Kontrolováno s Revolutem, Wise, Cyrrus FX kde mám i nějakou slevu. Za mě je to teď No.1 "směnárna". :-))

Zhodnocení CZK a EUR je příjemný bonus. A pár měsíců už také čekám na kartu. :-)
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 1jorgos 23. 8. 2024 10:42

Prosim, jakou si pri zakladani T212 volite zakladni menu? CZK nebo EUR, pokud chcu pouzivat jak Revolut tzn. dobit kreditkou CZK a menit (nebo az bude k dispozici karta i platit) v cizich menach. Dik
1jorgos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jir.vesely 23. 8. 2024 15:47

Já myslím, že je to v podstatě jedno. Funguje to jako klasická multiměna a jediné, na co to má vliv, tak je v jaké měně se ti počítá celkový zůstatek ze všech účtů. Já to dal na EUR, poněvadž jsem zaprvé nevěděl přesně, jak to funguje, a zadruhé je to měna, kterou tam mám/budu mít primárně. Ať už v investicích a nebo zůstatku na účtu.

Edit: Teď jsem si tam ještě všiml, že chceš dobíjet KK - to bude fungovat jenom na prvních 40 tis. a pak to bude za poplatek. T212 dobíjet ideálně převodem.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tmx643 23. 8. 2024 16:46

No a dobíjení trading (CFD) účtu kartou zdarma bez limitu, ale pouze v základní měně, a následný převod na invest, to už neplatí?
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod jir.vesely 23. 8. 2024 19:11

Aha, o tom jsem vůbec nevěděl, že to jde. Potom by to pro tento konkrétní účel bylo lepší mít v CZK, kartou nabít a pak si to hodit na invest, pokud bych chtěl převést na jinou měnu. Otázka je, jestli to ale má nějaký zásadní přínos. Předpokládám, že výluky tam budou stejné jako u Revolutu nebo Curve, co?
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Stileth 23. 8. 2024 19:11

Mno ja mam historicky ucet v USD, ale nikde nevidim moznost multimeny? Tusi nekdo kde to je? Diky
Stileth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fijosh 23. 8. 2024 19:30

@Stileth A jaký typ účtu? CFD? Tam ta možnost neexistuje.
Multi-currency je pouze v Invest účtech.

Pro více info ohledně dopadů volby primární měny a multi-currency obecně doporučuju si projít Q&A na tato témata - https://helpcentre.trading212.com/hc/en ... cy-account

@jir.vesely Jak to myslíš, jaké konkrétně "výluky"?
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jir.vesely 23. 8. 2024 21:21

Výluky z vratek kk. Jakože to bude úplně stejné jako u Revolutu bych čekal. Pokud ano, tak u sebe stejně o žádnou výhodu nepřicházím tím, že mám ten účet v EUR.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tmx643 23. 8. 2024 22:15

No nedávno tu někdo psal, že mu ztratili několik desítek tisíc Kč mezi sběrným účtem v CZK a investičním účtem. U dobití kartou to nehrozí a kdyby náhodou, je možnost chargeback. Navíc u dobití kreditkou jsou to peníze banky s bezúročným obdobím. Vidím tam dost benefitů dobíjení kartou místo převodem.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Stileth 24. 8. 2024 00:18

Je to Invest ucet, ne CFD.
Dobijeni kartou u T212 ma poplatek 0.7%, takze tohle neni cesta.
Stileth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fijosh 24. 8. 2024 01:55

Pokud jsi skutečně přepnutý na Invest účet, tak když klikneš hodnotu portfolia nahoře a potom "Free funds" -> "Show all", měl bys vidět všechny podporované měny.
Stejně tak bys měl mít v sekci Deposit mít možnost zvolit si měnu, jakou chceš vložit. (ať už vybereš převod nebo kartu)

Poplatek 0,7% za vklad kartou nad €2000 platí jen u Invest účtu. U CFD účtu je to bez poplatku a bez limitu, jak už tady psal tmx643. Viz CFD terms & fees.
Přílohy
obrázek_2024-08-24_024828481.png
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 24. 8. 2024 07:05

Dobiti CFD uctu je mozny jenom v EUR ne? Pote konverzi provadi banka, tzn nevyhodny kurz a nevykompenzuje to zadny cashback KK
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod fijosh 24. 8. 2024 08:34

Zalezi, jestli sis pri zakladani uctu zvolil jako primarni menu CZK nebo EUR.
fijosh
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka