Banka s dobrým kurzem pro kartové operace

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 18. 12. 2023 11:25

V patek dopoledne jsem platil v Biedronce necelych 450zl pres Curve(kurz MC asociace), 1zl = 5.7905 Kc
Odpoledne jsem provedl GBiT na Revolut, 1zl = 5.6809 Kc, rozdil temer 2%
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod ronim 18. 12. 2023 11:40

Pro informaci o kurzech na různých kartách. Minulý týden jsem platil debetní kartou k běžnému účtu u UCB kurz euro 24,54 (cnb 24,48); debetní FIO kurz euro 25,18 (cnb 24,48). Podnikatelskou kreditní MONETA kurz pln 5,96 (cnb 5,68). Pochlubte se kdo jste v poslední době platil ať víme koho používat.
ronim
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zedna1 18. 12. 2023 17:04

Toto lze snadno zjitit pohledem do kurzovniho listku dane banky (vetsinou nekde dole primo na hlavni strance banky), kde lze zadat i konkretni datum zpetne, napr. u zminovane FIO zde:
https://www.fio.cz/akcie-investice/dals ... e-konverze

EDIT:
O neco lepsi kurz (u debetky) nez FIO ma Creditas,
napr. EUR prodej dnes 24.97 u Creditas oproti 25.19 u FIO
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod octaviampi 18. 12. 2023 18:25

Divam se, ze z bezne dostupnych karet tedy asi mKarta
Svet, tam vidim 24,65 Kc za euro.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod jenda_s 18. 12. 2023 18:52

ronim píše:Pro informaci o kurzech na různých kartách. Minulý týden jsem platil debetní kartou k běžnému účtu u UCB kurz euro 24,54 (cnb 24,48); debetní FIO kurz euro 25,18 (cnb 24,48). Podnikatelskou kreditní MONETA kurz pln 5,96 (cnb 5,68). Pochlubte se kdo jste v poslední době platil ať víme koho používat.

seš si fakt jistej, že jsi měl na debetce unicredit konverzi jen o 6 hal horší, než byl kurz čnb? Pokud se nepletu, rozumné použití debetky unicredit na zahraniční transakce zařízli někdy v půlce srpna změnou obchodních podmínek...
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ronim 19. 12. 2023 00:42

Máš pravdu seknul jsem se UCB vychází na 25,40.
ronim
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mikkeline 4. 1. 2024 09:59

Nevíte, jaké kurzy používá Air bank při platbě z eurovýho účtu?
Mikkeline
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kecinzer 5. 1. 2024 10:20

dalich píše:Bez poplatků už není žádná karta s výhodnými kurzy bez ohledu na měnu. S poplatky to stále umí Curve, Revolut a Zen.com. Kromě víkendů, kdy mají přirážku.

Revolut zavedl nějaký nový poplatek? Pokud vím, tak do 25000 Kč měsíčně je to stále bez poplatku ne?
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 1. 2024 11:06

Tak Revolut je takový případ "za dobré konstalace hvězd".
Musí se vejít do klouzavého průměru 25 tisíc měsíčně a zároveň to nesmí být o víkendech nebo britských státních svátcích. A nejsem si jist, jak je to v případě tzv. nepodporovaných měn (thajský Baht, ukrajinská hřivna a další), jestli ty nemají nějakou přirážku stále, tj. i mimo svátky, jen je o něco nižší, než ve svátek. Pokud ano, není splněna podmínka "bez ohledu na měnu".
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod slavo963 5. 1. 2024 12:42

revolut nepouziva klouzavy mesic, ale kazdy uzivatel ma svuj fixni datum, kdy dochazi z vynulovani castky
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod outlier 5. 1. 2024 12:55

A jak to datum zjistím?
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tmx643 5. 1. 2024 12:56

Podíváš se do apky do detailu svého tarifu, kde vidíš, kolik už máš vyčerpáno z limitu směny a výběrů a přesný čas, kdy se limit resetuje.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 22. 1. 2024 09:21

Aktuální srovnání kurzů platebních karet je kdyžtak zde https://www.mesec.cz/clanky/kurzy-plate ... -usetrite/

Zajímavý je rozdíl v kurzech u Revolutu, když se směna provede ručně před platbou kartou a když se směna provede automaticky při platbě kartou (obě směny jsou provedeny samozřejmě ve stejný čas).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod tx999 4. 8. 2024 13:25

Ozivim toto vlakno:

Ma nekdo prehled, ktere banky/platebni karty uctuji kurzem platebni asociace k uctum vedenym v CZK nebo EUR?

Jediny (EUR) ucet, o kterem vim, je N26.
tx999
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka