Spoření v EUR

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 7. 8. 2023 18:07

To je docela nevidane na ceskou retail banku, myslim, ze ani SK banky nenabizi tolik. Creditas jede, mozna budou prvni, kteri sprovozni okamzite europlatby.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 7. 8. 2023 19:16

Okamžité EUR platby už umí JTBank:) (Oberbank nepočítám, tam snad ani není účet zdarma nebo nejde založit online, u JTBanky lze oboje)
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 7. 8. 2023 20:11

Spise jsem myslel takove ty banky pro nas plebs na denni hratky :-))

Uprimne jsem ani nevedel, ze u JT banky lze mit zdarma retail ucet, mam je za banku pro business a privatni klientelu.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod .void 7. 8. 2023 21:50

Jako lze, ale nelze využít vkladových produktů (s úročením) bez toho, aby se tam vložil aspoň milion. :-)
.void
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 7. 8. 2023 22:07

Ten milion stačí do J&T uložit na spoření jen jednou a na chvilku (klidně na jeden den). Následně lze už ukládat i menší částky :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 8. 8. 2023 07:40

A mate u nich nekdo bezny ucet? Jaky je IB/SB, pouzitelny?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod doonio 8. 8. 2023 08:10

Aktuálně mám účet u Portu, kde mám 3,25% na EUR investiční rezervě a to mi přijde v dnešní době OK.
PS: Kdyby chtěl někdo založit, napište PM, pošlu referral a máme oba 3měsíše vedení zdama :)
doonio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DoubleSix 8. 8. 2023 12:15

slavo963 píše:A mate u nich nekdo bezny ucet? Jaky je IB/SB, pouzitelny?
Nic horšího jsem od dob AXA účtu ještě neviděl :mrgreen:
SB nemají vůbec
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 8. 8. 2023 22:15

Jj, jejich IB za nic nestojí :roll: Je horší dokonce i než IB u Trinity.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 24. 8. 2023 12:25

Nově nabízí J&T banka u eurových vkladů s výpovědní lhutou 14 dnů až 3 měsíce úrokovou sazbu 3,50% až 3,80% (byla 3,00% až 3,30%). Vyší sazby jsou i u eurových TV, viz. aktuální úrokový lístek platný od 23.8.2023 https://www.jtbank.cz/files/j3iw5knjkg- ... 3397944567
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Clipperton 24. 8. 2023 15:18

Zdravím,

rád bych požádal o pomoc se zhodnocením produktu. Jaký je háček u tohoto produktu? - https://www.cyrrus.cz/getmedia/adb60d75 ... lang=cs-CZ

Vypadá to, že účet je zdarma, peníze lze vybrat okamžitě, neexistuje limit na vklad, vklad byl měl být pojištěn (Garančním systém pojištění vkladů, předpokládám, že jde o limit 100 000 EUR), úrok 3,054%, Cyrrus není banka - nemůže být problém v poskytovateli?

Děkuji za odpověď.
Clipperton
Clipperton
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drummond 24. 8. 2023 15:46

Peníze nejsou úplně okamžitě, musíš se dovolat bankéři, podat telefonicky žádost o převod, on ji zadá a cyrrus/jejich partnerská banka nepřevádí okamžité platby, chvilku to trvá.

Jinak v tom catch není, jednu chvíli jsem u nich měl totéž, jen v CZK.

Už v nevím ve kterém vláknu, hodně se tu diskutoval ten limit toho pojištění, jestli tomu tak opravdu je.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod mimous 24. 8. 2023 16:29

Na webu k úročení deviz mají ještě toto:
"Jsou za službu nějaké poplatky?
Za připsání úroku je účtován poplatek dle ceníku CYRRUS dostupného na našich webových stránkách. Momentálně je výše poplatku 0,4 % p. a. z aktuálního zůstatku na vašem Finančním účtu. Nezapomeňte také, že na úročení se dle české legislativy vztahuje srážková daň."

Takže je tam ta marže partnerské banky dle přiloženého PDF a ještě mínus tenhle 0,4% poplatek?
mimous
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 24. 8. 2023 17:32

Jinak dnes je ESTR sazba 3,652% (viz. https://www.euribor-rates.eu/en/ester/) a nikoliv 3,404%, což byla sazba 1.8.2023. Nicméně otázkou zůstává, jestli se od ESTR sazby odečítá skutečně jen marže partnerské banky 0,35% nebo i ten jejich poplatek 0,4%. V tom případě by pak bylo lepší využít třeba Portu investiční rezervu, kde je aktuálně úroková sazba 3,25% mínus poplatek 0,25%.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 25. 8. 2023 12:08

drummond píše:Peníze nejsou úplně okamžitě, musíš se dovolat bankéři, podat telefonicky žádost o převod, on ji zadá a cyrrus/jejich partnerská banka nepřevádí okamžité platby, chvilku to trvá.

Jinak v tom catch není, jednu chvíli jsem u nich měl totéž, jen v CZK.

Už v nevím ve kterém vláknu, hodně se tu diskutoval ten limit toho pojištění, jestli tomu tak opravdu je.

O tom jejich limitu pojištění vyšel článek na serveru Peníze https://www.penize.cz/investice/433022- ... -pojistene

Vlákno Cyrrus na místním fóru je kdyžtak zde viewtopic.php?f=312&t=1324038
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka