Spoření v EUR

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 13. 12. 2024 21:38

Ty jsi Mirku reálně vybíral a reálně zaplatil ten poplatek 120Kč? Nebo si jen stěžuješ na rozdíl v předsmluvní dokumentaci a sazebníku?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 13. 12. 2024 22:16

Chtěl jsem reálně vybrat, ale s poplatkem 120 Kč na pokladně pobočky (OM) nevybral.
Tedy si stěžuji na rozdíl mezi předsmluvními informacemi a sazebníkem. Ve stížnosti je také uvedeno: "... byl na OM a chtěl vybrat. U pokladny mu však bylo sděleno, že poplatek za výběr je 120,-Kč ...".
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 13. 12. 2024 23:07

Tipnul bych si, že uznají vzniklou chybu v předsmluvní dokumentaci a proklientsky ti odpustí poplatek za jeden budoucí výběr. Ale v rámci případných dalších výběrů se poplatku nevyhneš, jelikož už budeš obeznámen s platným (správným) ceníkem :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 14. 12. 2024 09:22

Podám pak hlášení, chudí majitelé Creditasu zvedli výběry na OM z 10 Kč na 50 Kč, tedy opět budu menší částky vybírat při občasné cestě na Slovensko z bankomatů. Ještě v září minulého roku jsem vybíral na Slovensku přímo Revolut kartou bez DCC a poplatků.
Z příspěvků zde vyplynulo, jak v tichosti aniž by dali dotyčným poškozeným vědět a omluvili se za vzniklou "chybu" předsmluvní informace změnili, aby viník "chyby" či nechtěné "promoakce" nebyl v bance potrestán a chybu nemuseli oficiálně přiznat. Od Monety bych takovýto postup tedy neočekával a jsem rád, že jsme v Monetě jako hlavní bance na provoz neskončili. :-(
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod fc70 14. 12. 2024 18:33

Já myslím, že je naprosto logické, že to pro nové zákazníky opravili, aby viděli produkt tak, jak byl zamýšlen, ve všech dokumentech konzistentně.

Co pak dělat s těmi, co mají už účet založený, je jiná otázka. Připadá mi logické předpokládat, že většina předsmluvní informace nečetla a tedy nebyla poškozena – ale určitě se to netýká všech.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod taylor729 15. 12. 2024 03:42

Moneta neumožňuje převádět ze spořícího uctu v EUR na běžný o víkendu? :o
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 15. 12. 2024 17:46

Zkoušel jsem také (neděle) v Monetě a odeslat s datem 15. 12. (neděle). Výsledkem byla hláška: "Platba nebyla odeslána Zkontrolujte zadané datum splatnosti".
Další zrada, předpokládal jsem, že si o víkendech, když to budu potřebovat, v Euro zóne převedu obratem EUR ze SÚ EUR na BÚ EUR a kartou k BÚ EUR vyberu z bankomatu. :-(

-- 15. 12. 2024 17:56 --

S plezíru se dívám do IB a SB. SÚ EUR v Monetě na rozdíl od SÚ CZK nejde v IB ani SB zrušit. :-(
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod aaaa 15. 12. 2024 20:08

To nic neni, ja chtel zrusit BU EUR na pobocce MMB a neumeji to zrusit na stsndardni prepazce, umi to pouze na te hotovostni.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod MirekM. 15. 12. 2024 21:17

Takže místo boje o dodržení předsmluvních informací jsi účet raději zrušil? :-)
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod aaaa 15. 12. 2024 21:45

Jaky boj? Ja rusil ucty zemreleho pribuzneho. A ten Eurovy neumeji na standardni prepazce zrusit, umi to pouze na te hotovostni.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod taylor729 16. 12. 2024 00:23

Po pulnoci to převést uz slo, akorat to trvalo asi 10min.
Stupidni umělé omezení na víkend.
Z korunových sporaku lze převádět i o vikendu?
Naposledy upravil taylor729 dne 16. 12. 2024 11:20, celkově upraveno 1
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 16. 12. 2024 08:45

Korunové spořáky umí okamžité platby.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod taylor729 16. 12. 2024 11:20

Tak snad se zavedením SEPA instant opravi i tohle.

Mimochodem zkoušel jste někdo zakladat Eur terminak u Fio? Me to tvrdošíjně nabizi provedení prvniho vkladu 100 EUR z CZK běžného účtu, i když mám dostatečný zůstatek na EUR BÚ.
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 16. 12. 2024 11:57

Jo, psalo se to tady, jedině na pobočce to jsou schopni založit s prvním vkladem odjinud.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 16. 12. 2024 16:03

aaaa píše:Jaky boj? Ja rusil ucty zemreleho pribuzneho. A ten Eurovy neumeji na standardni prepazce zrusit, umi to pouze na te hotovostni.

Predpokladal jsem, zes rusil svuj.
MirekM.
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka