Spoření v EUR

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mimous 8. 8. 2024 15:00

slavo963 píše:Kdyz se nabije T212 kartou CZK a prevede na EURa, lze je pote vytahnout na EUR ucet?

Bohužel ne. T212 nutí vracet peníze zpátky na kartu. Celkově je ta platforma taková...
mimous
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lafayette16 8. 8. 2024 17:58

Tak to je skoro na nic...
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 8. 8. 2024 18:14

Když ti je vrátí třeba na kartu Revolut, tak si je pak můžeš kamkoliv převést :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 9. 8. 2024 09:30

Nema nahodou kazda karta limity, tzn, kolik z ni T212 nabijes, tolik maximalne lze na ni zpatky prevest? Nekde jsem cetl, ze vyssi platbu T212 vracelo na nekolik karet kvuli jejich bezpecnostnimu systemu.
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod minarjo 9. 8. 2024 22:14

U T212 pro snadné výběry je třeba ověřit VŠECHNY karty a účty, kterými tam bylo kdy vloženo a které jsou tedy vidět u žádosti o výběr (karty jejich fotkou, účty výpisem či potvrzením o majiteli účtu). Pak limity pro výběr u jednotlivých karet/účtů zmizí. Ale to píše jejich appka přímo u pokusu o výběr u těch limitů po klepnutí na info ikonku sama, když je některý neověřený a limit tam tedy svítí, to si může každý přečíst u toho výběru a ne se divit tady :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod DrumSession 10. 8. 2024 00:19

PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Stileth 10. 8. 2024 22:49

Revolut FlexiFondy, s Premium uctem aktualne 3,48%.
Pripadne prevest na USD, tak je urok 4,72%
Stileth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Persbrandt 21. 8. 2024 18:47

prosím vás kdo spoříte v eurech, je aktuálně u nás něco výhodnějšího než ta Creditas a Max banka (ale Maxbanka se stejně brzy stane součástí banky Creditas)? mám na mysli spořák, výběr okamžitý nebo téměř okamžitý, pojištěný. kdyžtak díky
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 21. 8. 2024 18:51

Pohotovostní rezervu v EUR mám v Maxbance, zbytek (musí být více než 3000,-) v J&T na vkladu se 14denní výpovědní lhůtou.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 21. 8. 2024 19:23

Mám to stejně jako @drkarel, pár stovek EUR v MaxBance, pár tisíc EUR v J&T a nově mám nejvíc EUR v Trading212, jelikož nabízejí úrok 4,2%.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod drummond 21. 8. 2024 20:04

V JT vklad s výpovědní lhůtou 3 měsíce (cca 90% objemu), MaxBanka takova ta operativní rezerva (cca 10%), ale aby se urocila, odkud si to dle potřeby kdykoliv pošlu do Monety, u ktere mám historicky EUR účet včetně karty, kterou v eurozone používám.

Úroky z JT si preposilam do Max.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod Alone89 21. 8. 2024 20:36

Fio banka má terminak na 1m za 3% v eur, já vím nesplňuje to okamžitou likviditu....
Alone89
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Persbrandt 22. 8. 2024 00:04

Milos píše:Mám to stejně jako @drkarel, pár stovek EUR v MaxBance, pár tisíc EUR v J&T a nově mám nejvíc EUR v Trading212, jelikož nabízejí úrok 4,2%.

Díky, a ten Trading212, to je zřejmě asi nepojištěný vklad, že? Co to vlastně je za produkt, něco jako termínovaný vklad nebo spíš investice? A je to česká finanční instituce nebo něco zahraničního?
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jir.vesely 22. 8. 2024 08:55

Pojištěné to je, ale ten limit je snížený jako u jiných brokerů. 15 nebo 20k EUR (nejsem si teď jistý). O tom, jak to je rozdělené jsem tady před pár dny psal. Já to aktuálně mám 67% ve dvou bankách a 33% fond peněžního trhu. Denně to připisuje přesně to, co to slibuje.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 22. 8. 2024 09:27

@Persbrandt: Informace ohledně pojištění najdeš zde https://www.trading212.com/cs/money-protection Denně připisované úroky musíš následně zdanit, podobá se to tedy investici. Jinat ten Trading212 je zahraniční investiční společnost.
Milos
Inventář

Předchozí stránka