Spoření v EUR

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod doonio 25. 8. 2023 12:25

J&T banka má fajn produkty, ale je to spíš pro movitější klientelu, většinou je potřeba investovat min. 1mil CZK.

Pro běžný retail mě příjde fajn aktuálně PORTU, kde nabízejí na jejich EUR investiční rezervě 3,25% brutto.
https://www.portu.cz/investicni-rezerva/

Já osobně to jedu ještě přes jiný produkt, ale OK to už se vzdalujeme tématu spoření v EUR:
https://etf.dws.com/en-gb/LU0290358497- ... ts-etf-1c/
Je to swapové ETF napojené na sazby ECB, je to mírně rizikovější než spořící účet v bance, který je vyvážen lehce vyšším výnosem - aktuálně 3,63% brutto. Mám ta zaparkované nějaké EUR, které aktuálně nepotřebuji.
doonio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 1. 9. 2023 23:15

Banka Creditas od 31.8.2023 zvýšila sazby na eurových termínovaných vkladech
https://www.creditas.cz/aktualita/2023- ... -vkladech/

Měsíční vklad nově nabízíme s úrokem 2,5 % p.a., tříměsíční vklad 2,7 % p.a. a půlroční se sazbou 2,8 % p.a. Již od počátku srpna nabízíme na ročnímu termínovaném vkladu úrok 3,0 % p.a. Minimální výše vkladu je u všech variant 250 eur, maximální výše není omezena. Nabídka platí i pro podnikatele i firmy.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Clipperton 2. 9. 2023 16:55

Děkuji za odpovědi a sdělení ohledně Creditas, měsíční termínovaný vklad od Creditas se mi zatím jeví jako "nejvyváženější" náhrada za spořící účet (pokud člověk neřeší zahraniční spořící účty, nutnost velkého množství peněz (J&T)) a nechce se mu moc do nabídek brokerů (investiční rezerva a podobně).
Clipperton
Clipperton
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod maondra 14. 9. 2023 16:12

Jen rychlý dotaz: nevíte prosím někdo, která banka má nejlepší úročení účtu EUR ? Nebo lze někde dohledat relevantní info - třeba aktuální tabulku? Díky moc.
maondra
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Prcek 14. 9. 2023 16:21

Myslím, že se tady hodně zmiňoval eurový spořící účet J&T (vklad s výpovědní lhůtou: https://www.jtbank.cz/produkty/terminov ... y#vklad-vl), momentálně 3,8 % s tříměsíční výpovědní lhůtou.
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky...
Prcek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 14. 9. 2023 16:21

Nejlepší úrok nabízí J&T banka.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod doonio 14. 9. 2023 17:49

Ano, máte pravdu..J&T má bezpochyby nejlepší úrok, ale kdo z běžného retailu na něj dosáhne. Abyste se stali klientem J&T, musíte si u nich uložit minimálně 1mil. CZK, nebo ekvivalent v dané měně. A to je značně limitující pro obyčejný plebs :-D
doonio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 14. 9. 2023 18:13

Ten požadovaný 1mil.Kč stačí mít k dispozici jen chvilku. Uloží se na jeden den na SÚ a druhý den se může vybrat. Tím už člověk nebude novým klientem a na eurový SÚ tak může uložit klidně jen 3000EUR.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Prcek 14. 9. 2023 19:12

Já jsem tam nikdy milion uložený neměl, takže to jde i jinak. Účet u J&T mi zakládal finanční poradce a ti asi mají možnosti, jak to udělat i bez milionu.
Prcek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 14. 9. 2023 19:40

A kolik peněz jsi tam tedy měl uloženo na spoření? Finanční poradce ti založil běžný účet i spořicí účet a ovládat jsi je mohl normálně přes IB?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod LaNov 14. 9. 2023 20:57

Max Banka nabízí spořící účet (tzn. bez vázané doby) s úrokem 0,75% p.a.
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 14. 9. 2023 21:26

U toho SÚ účtu v Maxbance jen pozor na poplatek 5Kč za příchozí i odchozí SEPA platby.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Prcek 14. 9. 2023 21:43

Milos píše:A kolik peněz jsi tam tedy měl uloženo na spoření? Finanční poradce ti založil běžný účet i spořicí účet a ovládat jsi je mohl normálně přes IB?

Měl jsem tam 200 tisíc na termínovaném vkladu. Mám normálně přístup do bankovnictví a všechno si můžu ovládat sám, jen mi tam svítí informace "Můj bankéř", kde je uvedený můj finanční poradce.
Prcek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ddaveid 15. 9. 2023 06:59

maondra píše:Jen rychlý dotaz: nevíte prosím někdo, která banka má nejlepší úročení účtu EUR ? Nebo lze někde dohledat relevantní info - třeba aktuální tabulku? Díky moc.

Portu investiční eurová rezerva. Úrok 3,25 %, poplatek portu 0,25 %.
ddaveid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod .void 15. 9. 2023 07:46

Není to banka, ale investiční platforma, a ta má další daňové povinnosti.
.void
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka