Spoření v EUR

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod .void 2. 1. 2023 14:21

Ani Němci nenabízí nic lepšího na eura. /shrug
.void
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod .void 2. 1. 2023 14:24

Na stránkách vidím jenom úrok 1,05 % p. a. Máš odkaz na informaci, kde je těch 1,31 %?
.void
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod evlo 2. 1. 2023 15:18

ja bych to bral hned kdyz by to bylo pro cechy, i kdyz je tam ten limit 10 000 no :(
evlo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Delitzsch 2. 1. 2023 15:34

Je to v PDF ceníku. Ale jinde na webu je těch 1.05%. Navíc v tom ceníku je, že je to nad 100 tis. Současně ale platí, že se úročí jen prvních 100 tis. Mám bunq už dlouho, otevřel jsem si teď ten extra spořící účet a vyzkouším, jak se to bude reálně chovat. Úrok 1.05% bych také bral, v německé bance mám jen 0.1%.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod jjrr 2. 1. 2023 16:01

Neplatilo dřív ve Fio, že kdo měl Euro účet v České Fio bance, stačilo poslat na stejné číslo účtu se slovenským kódem Fio banky 8330? Ta funkce by se nedala využít?
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod saabik 2. 1. 2023 19:59

Urokovy turista píše:Proč zrovna my musíme mít takovou volatilní pidiměnu? Přitom jsme při zhroucením východního bloku byli na tom hospodářsky rozhodně lépe, než nějaká Jugoška či Slováci. Teď to vypadá spíš, že € přijmeme předposlední, konkrétně před Maďarama. �

Volatilní pidiměnu? Tuhle dojmologii lze jednoduše vyvrátit. Letmým pohledem na 10Y graf zjistíme, že CZK dokázala vůči EUR při relativně malé volatilitě o 8 % posílit, kdežto takový Poláci při vyšší volatilitě oslabili o 30 %. A Maďaři, ti jsou úplně v háji, oslabili dokonce o 60 %, přičemž kurz jim hlavně v posledních letech lítá fakt hodně.
EURCZK1.gif
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 2. 1. 2023 21:39

jjrr píše:Neplatilo dřív ve Fio, že kdo měl Euro účet v České Fio bance, stačilo poslat na stejné číslo účtu se slovenským kódem Fio banky 8330? Ta funkce by se nedala využít?

Platilo. Od doby, kdy jsou SEPA platby zdarma v tom ale nevidím smysl. Problém není poslat peníze, ale založit účet.
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Urokovy turista 3. 1. 2023 06:54

>saabik
Až dojde tomu neumětelovi Michlovi munice nebo až nastane zase nějaká "neočekávaná" mezinárodní událost, tak uvidíš. Na kejkle v letech 2013 - 2017 jsi asi zapomněl. Ty srandaměny HUF, PLN, CZK jsou na stejné vlně.
Urokovy turista
Návštěvník

Odeslat příspěvekod saabik 3. 1. 2023 07:57

Na argumenty typu počkejte a uvidíte se už nedá nic říct. Máš pravdu, asi to tak bude.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ender268 4. 1. 2023 10:03

K tomu slovenskému Fio kontu - opravdu bohužel platí, že buď jste klientem Fio ČR nebo SK. Nelze mít obě konta najednou.
A online to založit nelze - nutná osobní návštěva slovenské pobočky.
Ender268
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fremantle 4. 1. 2023 13:33

Platí aspoň to, že na pobočku stačí dojít jen kvůli založení rámcové smlouvy, kdo již účet u slovenské pobočky Fio má, tak další produkt (Fio konto v EUR) si stačí nakliknout z IB. Já si účet u slovenské Fio kdysi otevíral ještě před zavedením regulace poplatků za SEPA platby, - česká pobočka u eurových účtů účtovala u odchozí SEPA platby tuším 29 Kč, na Slovensku to bylo bez poplatku a většina devizovek má euroé účty u Fio, takže vypořádání probíhá krátce, zpravidla stejný den, jelikož jde o převod v rámci banky.

Mimochodem vypadá to, že spořicí účet "Fio sporiaci účet" je úročen také 2 % p.a. bez omezení výše vkladu (je tam omezení na 4 odchozí platby v kalendářním měsící), pásmo do 10.000 EUR platí u "Fio konta", k němuž lze získat i platební kartu: https://www.fio.sk/bankove-sluzby/spore ... riace-ucty
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Delitzsch 4. 1. 2023 19:47

Jak jsme řešili úrok spořícího účtu u holandské bunq, tak upravili web v souladu s ceníkem - je to skutečně 1,31% p.a. do 100 tis. €.

Easy Savings
High interest. Zero fees.
- Effortlessly grow your savings with an interest rate of 1.31% on deposits of up to €100,000.
- Interest paid out monthly
- Up to 2 instant withdrawals every month
- Your deposits 100% insured up to €100,000
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod evlo 9. 1. 2023 17:29

Delitzsch píše:Je to v PDF ceníku. Ale jinde na webu je těch 1.05%. Navíc v tom ceníku je, že je to nad 100 tis. Současně ale platí, že se úročí jen prvních 100 tis. Mám bunq už dlouho, otevřel jsem si teď ten extra spořící účet a vyzkouším, jak se to bude reálně chovat. Úrok 1.05% bych také bral, v německé bance mám jen 0.1%.

na Bunq mam ban, no :D
evlo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 9. 1. 2023 19:04

Co jsi jim provedl, na co si máme dávat pozor? :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Clipperton 13. 1. 2023 18:57

Nevím, ale podle mě by to úročení u FIO SK - CZ mohlo začít v dohledné době platit oboustranně, připojuji cenník s úročením FIO SK, CZK do 200 tis. se tam také úročí 5.5%, asi je to jen otázkou času a z(vůle) bankéřů. https://www.fio.sk/docs/sk/Fio_banka_SK ... 230101.pdf
Clipperton
Clipperton
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka