Nejvýhodnější změna CZK/EUR

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Rad68 29. 3. 2023 14:22

Ad Patrik: A jsou ty zkušenosti teda pozitivní, nebo negativní?
(jinak pro vysvětlení: mně u nich účet vznikl přes Rondu coby CitFin a před pár měsícema se změnil na Paymont, tak jsem myslel, že CitFin úplně zmizel).
Rad68
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dalich 29. 3. 2023 14:35

Zajímavé, Paymont jsem neznal. IB je jak přes kopírák od Citfinu, evidentně stejný dodavatel. By mě zajímalo, zda mi tam otevřou účet, když mě z Citfinu vykopli :D Btw, rozdíl mezi Citfinem a Paymontem je zásadní: Citfin má pojištěné vklady, Paymont ne.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod fremantle 29. 3. 2023 17:21

jumpmans píše:taky jsem koukal. Jedine top nabidku a tocit tam tech 100000 mesicne.
Je akorát dost blbé, že i v TOP nabídce je zahrnuto jen vedení eurového účtu, jakékoli transakce jsou zpoplatněné, případné vydání karty by se mělo řídit také sazebníkem (KB multiměnu neumí), leda se lze na tom "individuálně" s bankéřem domluvit - kdysi jsem si chtěl nechat vydat "výměnou" za Visu Platinum dvě zlaté MC debetky (jednu k TOP nabídce, druhou k eurovému účtu) a bankéř na mě vybafl, že ta k eurovému účtu by byla placená, ale díky tomu, že jsem nechtěl "platinovou", tak by to mohlo jít domluvit, ale na základě výjimky (od ředitele pobočky tuším), ale i díky dalším nevýhodám (zejména ty odchozí SEPA platby po 6 Kč jsem to nechal být, vím, že bych takový účet používal jako ten v UCB - tedy nijak). Jedinou výhodou by mělo být to, že třetí měny jsou vůči eurovému účtu při platbě kartou přepočítány kurzem karetní asociace bez přirážky.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 3. 2023 13:24

Rad68 píše:Ad Patrik: A jsou ty zkušenosti teda pozitivní, nebo negativní?
(jinak pro vysvětlení: mně u nich účet vznikl přes Rondu coby CitFin a před pár měsícema se změnil na Paymont, tak jsem myslel, že CitFin úplně zmizel).

Takové průměrné. Kurzy hodně "indivindi", skoro to vypadalo na náladě tel. operátora, který zvedl telefon. Někdy nejlepší z našich devizovek, ale byli schopni dát i horší kurz, než banka. Jednou nám od nich volala jakási manažerka a vynadala nám, že furt voláme a jen málokdy kurz vezmeme. Od té doby se nám nabízené kurzy dost zhoršily. Ale to bylo ještě v době, kdy se jmenovali Citco. jelikož soukromým osobám účet neotevírají, tak soukromé zkušennosti nemám
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod jana.dolezal 19. 4. 2023 16:02

Pěkný den, ráda bych dala vědět svoji zkušenost se směnou většího objemu peněz - jednoznačně nejlepší kurz EUR - CZK nabízelo https://www.exchange.cz/devizy#kurzovni-listek
Uzavřela jsem rámcovou smlouvu u několika společností, i na IČO, ale u exchange nebyl v kurzu rozdíl. Nyní čekám na převedení SEPA platby ze zahraničí. Ještě jednou děkuji všem za rady, Jana
jana.dolezal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tmx643 19. 4. 2023 16:27

Jestli dobře chápu ceník Exchange, pokud je jejich cizoměnový účet u stejné banky, kde ho mám já, je to bez poplatku u jakékoliv částky?
U jakých bank mají EUR a USD účty?
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 19. 4. 2023 17:47

@jana.dolezal: Když sis udělala to srovnání, jaké konkrétní kurzy ti nabídly jednotlivé společnosti? Byly mezi nimi velké rozdíly nebo jen malé rozdíly?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jana.dolezal 19. 4. 2023 18:06

U objemu 75700 EUR to v rozdílu dělalo několik tisíc CZK. Např. u Akcenty jsem měla rámcovou smlouvu i na IČO pro výhodnější kurz, nastavila jsem si všude po telefonu hlídací psy a volali mi ihned když se kurz dostal na domluvenou částku. Čekala jsem od minulého týdne, že koruna oslabí, což se nestalo.
jana.dolezal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Joolppp 24. 12. 2024 16:17

Máte někdo aktuální zkušenost se SAB Prostream, jaké jsou tam poslední dobou spready?
Joolppp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 25. 12. 2024 13:00

Teď jsem potřeboval před Vánoci zaplatit pár tisíc EUR. Původně jsem chtěl použít Roklen, ale levněji to vycházelo přes Wise, i když ne o moc.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 25. 12. 2024 13:17

Můžeš uvést konkrétní částky a kurzy, ať máme konkrétnější představu?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 25. 12. 2024 13:26

To si nepamatuju, řádově stovka při 2000 EUR. Ale otevřeš si jedno v jednom okně, druhý v druhým, a vidíš. Nemá cenu se spoléhat na to, jakou kdo slibuje odchylku od středového kurzu, poplatky, slevy. Kromě kurzu je výhodou Wise i neexistence minimální částky a možnost úhrady prakticky kamkoli, u Roklenu jen pár měn, min. 25 tis. Kč a o převodech nemá cenu se vůbec bavit - jen naprostý základ.
xls
Inventář

Předchozí stránka