Inbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 4. 6. 2024 09:43

Já bych se té Inbank nebál :-)

Novou jedničkou v termínovaných vkladech je estonská Inbank. Ta od loňského června nabízela spotřebitelské financování (splátkový prodej), letos na jaře rozšířila nabídku o vklady. V Česku působí jako pobočka (organizační složka), tedy podobně jako třeba polská mBank. Vklady jsou pojištěné u estonského garančního fondu se stejnými limity jako u nás. Na rozdíl od VÚB nehrozí ani komplikace s daněmi: Inbank z výnosu automaticky odvede 15% srážkovou daň, tedy stejně jako ostatní banky v Česku.

Zdroj: https://www.penize.cz/sporici-ucty/4543 ... ane-vklady
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod 123123123 4. 6. 2024 10:04

Urokove sazby nicmoc a navic jen terminovane vklady.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod fremantle 4. 6. 2024 10:33

Já to tam včera poslal, nevidím problém... Kdyby něco, tak si rád zaletím do Estonska, stejně jsem tam ještě nebyl. :mrgreen:
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod protektor1 4. 6. 2024 10:41

Není třeba případně někam cestovat, při krachu banky by vyplácel český garanční systém.

V případě, že se jedná o vklady vedené u poboček zahraničních bank se sídlem v členském státu EU, které působí na našem trhu, například mBank, Všeobecná úverová banka, jsou pojištěny podle legislativy země, kde má sídlo daná banka. Pokud by došlo ke krachu takové banky, zajišťuje nově výplatu náhrad pohledávek z vkladů těchto bank na území ČR Garanční systém finančního trhu, a to na základě pokynů provozovatele systému pojištění pohledávek z vkladů v zemi, kde má daná banka sídlo. Garanční systém také poskytuje informace a přijímá písemná podání jménem provozovatele zahraničního systému pojištění vkladů.
protektor1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 4. 6. 2024 13:36

Trošku mě znejišťuje ta geografická lokace Estonska. Na druhou stranu garanční fond. Kdyby to tam už bouchlo, tak se vezeme asi stejně všichni.

Lepší TV teď není. Úroky na SÚ mimo Mbank a VÚB taky ne (mimo "nové zákazníky").
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod BOSSHUGO 6. 6. 2024 15:22

Na měšci píšou:
O uložené peníze klient nemusí mít obavu. Vklady jsou pojištěné u estonského garančního fondu Tagatisfond se stejnými podmínkami jako v Česku – pro fyzické i právnické osoby tedy do 100 procent vkladů (včetně úroků) až do ekvivalentu částky 100 tisíc eur, tedy přibližně 2,5 milionu korun.

Případnou náhradu by zprostředkoval český Garanční systém finančního trhu, klient by tedy nemusel komunikovat přímo s estonským fondem. Výplata by probíhala v českých korunách.

Zdroj: https://www.penize.cz/terminovane-vklad ... bni-pujcky
BOSSHUGO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 6. 6. 2024 15:40

Však toto info už zde několikrát zaznělo...
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Leonos 6. 6. 2024 17:25

BOSSHUGO píše:Na měšci píšou:
Zdroj: https://www.penize.cz/terminovane-vklad ... bni-pujcky

Ne na Měšci, ale na Penězích.
Leonos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lightblackfox 9. 6. 2024 00:03

Vklady vyplácí do 1 dne po skončení smlouvy, max. do 30 dnů. Takže když se rozhodnou, že vyplatí do 30 dnů, tak je to ok a těch 30 dnů bude neúročených? :hm :D
lightblackfox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod protektor1 9. 6. 2024 09:40

VOP Inbank bod 7.8
Po skončení platnosti Smlouvy o poskytování služeb převedeme
Částku vkladu na Váš běžný účet do 1 (jednoho) Bankovního dne po
skončení platnosti Smlouvy
o poskytování služeb.

Výjimečně převedeme částku vkladu při předčasném ukončení Smlouvy o
poskytování služeb na Váš běžný účet po uplynutí 30 (třiceti) dnů od
ukončení Smlouvy o poskytování služeb.
protektor1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LaNov 9. 6. 2024 22:31

drummond píše:Založení trvalo asi tak 90 sekund, no na fintech banku bych čekal lepší/zajímavější prostředí. Tak trochu jako kdysi ING - kamsi posleš peníze a oni ti na ten samý účet vyplatí zpět + úroky. Při obnovení vkladu slibují bonus 0,1%

Potvrzuji rychlé a bezproblémové založení s použitím bankovní identity od jiné banky. Sběrný účet pro příchozí platbu mají v KB. Částka musí být připsána do 7 dnů od založení vkladu.
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 10. 6. 2024 08:07

Asi to tam pokud ČNB sníží sazby taky pošlu.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 10. 6. 2024 10:36

A co důvěra v tuto instituci?
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Dr.Feelgood 10. 6. 2024 12:14

Taky jsem si to vcera zalozil, otazka 1 minuty. Penize jsem tam zatim jeste nevlozil.
Dr.Feelgood
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 10. 6. 2024 13:22

Důvěra je za mě pouze v garanční fond. Obavu mám spíše jak rychle by to fungovalo v případě vojenských aktivit v dané oblasti.
Mufinmufi
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka