Pokud by to někoho zajímalo: tak inbank úročí od momentu připsání na sběrný účet, tj. hned díky tomu, že sběrný účet mají v KB a tedy lze to provést okamžitou platbou. Čili netřeba se znervózňovat tím, že vám na webu v klientskémm účtu svítí "neaktivní". Propíše se až další pracovní den na "aktivní", ale dle položky naběhlý úrok snadno poznáte, že se vám to úročilo i když to bylo jako "neaktivní".
Tak... mezi 7:00 až 9:00 D + 1 po připsání na cílový účet u KB (všechny převody jsem posílal zatím vnitrobankovně) přijde email, že termiňák je aktivní s tím, že po přihlášení se zobrazí i dosud naběhlý úrok (třeba za 1 den). Možnost uzavřít si TV na 3 měsíce se sazbou 5,2 % p.a. nebo na 6 měsíců 4,7 % p.a. je úplná bomba.
Já posílal z RB na jejích sběrný účet u KB a následující den už přišel email s potvrzením. Super je, že během doby vkladu lze změnit na "vklad s opakováním" (revolving) a úrok se ještě zvýší o 0,1%.
Tak jsem mel jeste do dneska aktivni nabidku za 5,2%, takze jsem tam v rychlosti jeste poslal prostredky. Zatim tam nic nevidim, takze budu doufat, ze jsem to poslal dobre ... do kdy bych je mohl videt v seznamu transakci? Asi az zitra, co?
Já plánoval zakládat tenhle týden, ale teď už se mi zase tak nechce. to zatím nechám v mbank do konce srpna za 5% a snad pak bude někde nějaká výhodná nabídka.
Vypadá to, že mají skutečně limit 2M a více nepustí vložit.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Ahoj, založil jsem si přes identitu účet, ihned jsem dal založení vkladu a po té okamžitou platbou poslal peníze... Neměl jsem raději dát datum pro vklad až na zítřek, aby se to stihlo všechno převést na ten sběrný?