Inbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod lightblackfox 26. 9. 2024 19:14

1m: 4,15 % -> 4,00 %
lightblackfox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod A1rh- 2. 10. 2024 18:18

zřídil jsem si přístup do Inbank, koukám jak to funguje. Když zakládám vkladový účet, musím předem zvolit kolik tam pošlu. Co když se pak rozhodnu poslat míň nebo víc? Akceptují jinou častku nebo to musí být tip ťop?
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod stepano 2. 10. 2024 19:13

No ve smlouvě je napsána jasná částka. Nezkoušel jsem, ale podle mě ti to vrátí a vklad se neuzavře.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Joolppp 3. 10. 2024 13:07

Od dneška 6M: 4,00 % -> 3,75 %

Včera jsem založil, uff :D
Joolppp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod A1rh- 3. 10. 2024 21:43

tak to nepotěšilo, doufal jsem že dají vědět předem.
Vklad se tam asi nepřipisuje okamžitou platbou, co? Ještě tam nic nemám, tak nevím...
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod Joolppp 4. 10. 2024 11:42

Vklad se posílá na účet KB, takže teoreticky okamžitá je. Já posílal z Fio a byla to větší částka, takže jsem měl smůlu, šlo to standardní platbou, která se připsala až dnes (poslal jsem druhého odpoledne a oznámení o vkladu přišlo dnes dopoledne), ale nevadí to, smlouva je platná od dne založení, včetně sazby. Jen úročení beží od dne vkladu.

Možná to někam interně přeposílají a proto se to aktivovalo až dnes.
Joolppp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod LaNov 4. 10. 2024 16:33

Převod Fio -> Inbank je extrémně pomalý a komplikovaný.
A možnost placení přes API při založení vkladu z Fio nefunguje, nikdy, i když ji v seznamu bank mají (zakládal jsem už několik vkladů). Resp. bude rád, pokud někdo napíše, že mu to z nějaké banky fungovalo, abych věděl, jestli je to problém jen Fia.
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod A1rh- 4. 10. 2024 17:35

mám v úmyslu na 7.10. zadat převod z Trinity, bylo by fajn, kdyby to stihli připsat stejný den

Btw. když založím ten opakovací vklad, jakým způsobem se to vypovídá a jak dlouho příp. předem?
Dá se někde získat nějaký PROMO kód, na který se to při zakládání ptá?

-- 4. 10. 2024 18:52 --

info po založení:
"Prosíme o trpělivost, připsání platby na Váš vkladový účet může trvat až 2 pracovní dny."
Z 1 mega cca stovka denně.
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod protektor1 4. 10. 2024 19:45

Lze mít u Inbank na několika termínovaných účtech více než 2 mil. Kč v součtu? Například 3 různé termínované vklady po 800.000 Kč? Je tam limit 2 mil. na jeden vklad nebo max. 2 mil. celkově v Inbank? Máte někdo praktickou zkušenost?
protektor1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LuZi 4. 10. 2024 22:52

Vkládal jsem 4*500k a nabízelo to u posledního právě jen to co zbývalo do 2M, takže bych řekl že je to strop pro celkový objem vkladů dohromady...
Pokud to jde víc, tak teda po současných poklesech by se to stále vyplatilo...
LuZi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stepano 5. 10. 2024 06:44

A1rh- píše:tak to nepotěšilo, doufal jsem že dají vědět předem.
Vklad se tam asi nepřipisuje okamžitou platbou, co? Ještě tam nic nemám, tak nevím...

Já posílal z Monety a vklad dorazil do Inbank v D+0 , potvrzení o smlouvě mi sice přišlo až D+1, ale úrok naběhl i za předešlý den.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Dr.Feelgood 5. 10. 2024 09:02

Jinak fajn je, ze tam jde ten vklad prodluzovat i s pripsanym urokem, takze se da postupne dostat i nad ten limit
Dr.Feelgood
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Snorlax_C 8. 10. 2024 00:03

Rozumim spravne, ze v pripade predcasneho ukonceni jsou dve varianty:

a) pozadavek na ukonceni s vyplatou do 30ti dnu > pouze nedostanu zadny urok
b) pozadavek na ukonceni s vyplatou rychlejsi nez cekani do max. 30ti dnu > nedostanu urok + mohou pokutovat 1 % z vybrane castky

?
Snorlax_C
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wetherek 9. 10. 2024 22:47

Na infolince mi řekli, že 1% se platí vždy, i při 30 denní výpovědi. Neplatil bych jen pokud bych rušil do 14 dnů od založení. Byl jsem do 14 dnů, ale po automatickém prodloužení, na to se to ale nevztahuje.
wetherek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Snorlax_C 10. 10. 2024 19:42

dikes! wethereku
Snorlax_C
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka