Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
Roundup píše:Fio mě v říjnu začalo obtěžovat požadavkem "Žádost o aktualizaci klientských údajů u Fio banky". Zkoušeli to několikrát, nereagoval jsem, v lednu napsali:
Dobrý den,
je nám to velmi líto, ale jsme nuceni Vás touto cestou informovat o tom, že jsme byli nuceni omezit Vaše služby. K omezení Vašich služeb jsme museli přistoupit z důvodu neaktuálních údajů.
Pravidelnou aktualizaci údajů o klientech jsme nuceni vyžadovat v souladu s platnými zákonnými předpisy.
Pro znovuobnovení Vašich služeb je potřeba se přihlásit do internetového bankovnictví a aktualizovat Vaše údaje. Aktualizaci údajů můžete rovněž provést na některé z našich poboček.
Děkujeme.
Vaše Fio banka
-------------
Už se s tím někdo setkal, že by si mu (jakákoli) banka troufla zablokovat účet z takového pochybného důvodu?
Nijak mi na tom nezáleží, je mi k ničemu, Fio už nemá žádnou konkurenční výhodu. Klidně ať ho třeba zruší, léta jsem ho nepoužil - ale ta drzost![]()
Podotýkám, že mám účty u dalších 6 bank a ŽÁDNÁ z nich nechtěla aktualizovat údaje.
Znamená to, že tyto ostatní banky nemusí dodržovat zákony o kterých Fio mluví, nebo se FIO snaží navíc zbytečně buzerovat klioše?
kajer píše:No nic sem mysle,l ze je zde vyssi uroven...
Roundup píše:... ten účet je léta mrtvý a prázdný ...
Rop píše:Buď rád, že ti nezrušili účet.
minarjo píše: Fio evidentně dle zkušenosti tazatele do této skupiny nepatří.
minarjo píše:Mnohé banky, hlavně ty velké typu ČS, si umí informaci o změně občanky (a tím i třeba trvalého pobytu) zpracovat automaticky z Registru obyvatel. Já po poslední pravidelné desetileté změně OP jsem ji chtěl aktualizovat (číslo, platnost) přes appku třeba u ČS, ale nebylo třeba, už tam nové číslo OP bylo, a to necelých 24h po převzetí nové občanky. Takže když to banka umí (zřídí si s Registrem automatické předávání těchto změn), nemusí otravovat, třeba právě ČS je v tomto fakt hodně technicky inovativní (i v jiných věcech). Fio evidentně dle zkušenosti tazatele do této skupiny nepatří.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků