Rop píše:pavels84: ten metodický pokyn ještě do loňska zněl "kopírujte vždy". Tak všichni kopírovali.
Teď už zní jen "kopírujte při riziku, nebo na dálku".
Ale což, za 3 roky tu máme nové nařízení AML a to teprve bude sranda
Ano s tim psem je to ukazano i ve filmu, ale presto jsem nekde cetl, ze je mozne ofiko a legalne vratit OP na urad
Obcan si tak muze ponechat jen pas a tim se prokazovat. Jen je to zivot slozitejsi.
Zajmalo by me, kolik bank potom v CR s pasem zalozi ucet, ale hadam ze budou chtit pak asi rodny list nebo jiny doklad totoznosti
Treba v USA lidi neco jako je OP nemaji, takze tu taky v CR nejakym stylem asi musi umet zalozit ucet.
Jestli mBank trva tvrde jen na OP, tak proste u ni ucet nezalozi
Co ten novy AML? Mozna me to uteklo, ale co to bude znamenat, budou jeste duslednejsi kontroly nebo budu muset vic prokazovat kde jsem nabral penize na uctu?
Zlata hotovost.
-- 14. 7. 2024 15:57 --Akciový Klokan píše:Jinak mě nevadí že si v bance okopirují OP. Mě vadí, že už nemohu ovlivnit, co se s tou kopii stane.
Bohuzel a co jsem videl i jinde, kde se OP kopiruji treba pro nove smlouvy ala mobilni operator, tak to je jeste horsi. Ty kopie se volne pak vali po stole a vidi to i uklizecka
Takze proste bezpecnost? Priznam se ze jsem se na to vykaslal, proste spoleham na to, ze se to dnes overuje dalsima dokladama, potvrzenim na email, mobilem, vypisem uctu a sms jeste
Tedy kdyby nekdo na me bral uver, ze asi bude muset mit kopii OP a treba pasu, pak telefon a vic to potvrdit.
Pokud jsem nic nepotrdil sms (mam mobil kde to nejde na net), nic jsem nepodepsal, nemelo byse to stat
Neda se s tim nic moc delat, protoze ty firmy, maji casem vic a vic prisnejsi pravidla a reknou nechces udelat selfie s OP?
Jo ty se nevyfotis s tim OP pro ucel overeni a bezpecnosti? Vazeny kliente, to se omlouvame ale dana sluzba / ucet nemuze byt zrizena a jses vyresenej
Kamarad na to sel treba tvrde i za cenu poplatku, rekl jooo banker neco chce, tak na to kasle a plati i poplatek 50kc za kartu
Prece to tam maj, at daj pokoj, vyplatu vidi ne.
Takze neumim si predstavit treba AML zakon, ze by mel prokazat na uctu kde vzal penize (i kdyz poctive z prace za leta), byse na to vykaslal at si financak trhne a udela co musi sam