Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
Ninaa píše:Náhodně jsem narazila na webu MU na techniky sociálního inženýrství, každá je doplněna krátkým příběhem, což usnadňuje zapamatování si, mají to pěkně zpracované.
Velmi mě překvapila metoda watering-hole, o které jsem vůbec nevěděla.
Sice je vysoce cílená, takže není běžná. Ale překvapil příklad způsobu provedení - napadení přes stránku objednávek pro donášku jídel.
Osobně považuji za nebezpečný spearing-phishing, v záplavě služebních mailů nikdo není 100% procentně pozorný neustále každý den po celou dobu, stačí fyzická či emoční nepohoda, únava, nebo prostě snaha co nejrychleji maily vyřídit, protože na něj čeká další kupa běžné práce.
Tak pokud by to někoho zajímalo, zde je odkaz:
https://security.muni.cz/socialni_inzenyrstvi
Lenny__ píše:Ninaa píše:Velmi mě překvapila metoda watering-hole... Ale překvapil příklad způsobu provedení - napadení přes stránku objednávek pro donášku jídel...
Udělat v Česku něco takového je vysoce nepravděpodobné... bylo by třeba zaútočit na platební bránu, protože přímé zadání čísla karty na webu v EU nikdo nedělá...
nikko píše:Lenny__ píše:Ninaa píše:Velmi mě překvapila metoda watering-hole... Ale překvapil příklad způsobu provedení - napadení přes stránku objednávek pro donášku jídel...
Udělat v Česku něco takového je vysoce nepravděpodobné... bylo by třeba zaútočit na platební bránu, protože přímé zadání čísla karty na webu v EU nikdo nedělá...
Při nákupu v českém e-shopu Lidl.cz se čísla z platební karty píší do normálního formuláře, nikoli do klasické platební brány (formulář nevypadá jako platební brána). Informace, že "přímé zadání čísla karty na webu v EU nikdo nedělá", je tedy nepřesná.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků