VÚB – Spoření bez limitů

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 23. 11. 2022 14:07

To danění/nedanění se zde už probíralo https://superforum.zive.cz/viewtopic.ph ... #p13372539
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vlkoslav 23. 11. 2022 14:38

Z tohoto dotazu je zřejmé, že oddělení daňových souvislostí do jiného samostatného vlákna nebylo zrovna šťastné. Když právě daňové záležitosti, respektive možnost za určitých okolností se zdanění vyhnout, dělá z této nabídky ojedinělou a takovou, že vůbec má valný smysl pro většinu zdejších se jí zabývat (jinak nevidím takový smysl u nikoho, s výjimkou snad těch, kteří mají srovnatelné nebo výhodnější nabídky naplněné).
Ze stejného důvodu bych pak já osobně ani dvakrát nechválil zmíněný článek.
vlkoslav
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod culti 23. 11. 2022 18:47

Souhlas. To odklánění témat někam jinam mi taky štve. Chápu, když to je dost OT, ale tady se mi to nezdálo. Vždy pak diskuze úplně zapadne, protože už daný topic málokdo najde.

VÚB zřejmě bude pro ty, co kalkulují s tou úlevou na daních. Tedy lidé s malými příjmy, důchodci... Když neberu pár nadšenců, co musí mít každou banku, co se na trhu objeví :-)
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rop 23. 11. 2022 18:51

vlkoslav: Ty tajtrlíku - všechny daňové aspekty jsem popsal v tomto tématu. Když jsi to probíral už potřetí, tak jsem to celé přesunul jinam.

Culti: a na předcházející stránky jsi nekoukal?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod vlkoslav 23. 11. 2022 18:54

Pak ještě pro běžné zaměstnance, kteří kromě příjmů ze zaměstnání nemají žádné další zdanitelné příjmy, a přijmou z VÚB úroky do limitu 6000,-Kč letos a 20000,- příští rok (tj. 315 tisíc na jeden rok, jak tu počítal regin). Profit v takovém případě je cca 15% z 20000,-Kč, a to nenajdeš na chodníku.
vlkoslav
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Taki 23. 11. 2022 19:46

Dnes zadaná platba před 8 hodinou ráno z MaxBanky již dorazila na spořák VÚB (tedy jde to i D+0).
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod dalich 23. 11. 2022 21:13

Jj, článek jsem zaktualizoval z pondělních dat. Pro peníze na spořák je to max. D+2, většinou je to D+0, někdy D+1. Ze spořáku vždy D+1.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod drummond 27. 11. 2022 22:44

Trajdat se na berňak se mi fakt nechce. Cekat než mi to pošlou zpět potvrzené. Je kolem toho zbytecne moc opruzu, nic pro mě. Pokud to třeba 2023 zjednodusi, proč ne, ale za těchto podmínek se mi do toho moc nechce.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 28. 11. 2022 06:09

Nemusíš nikam trajdat, pokud jsi schopen podat žádost elektronicky, tak dostaneš to potvrzení taky elektronicky (v Praze to trvalo pár dnů). Ale mně to nestojí ani za tento opruz.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Pospa874 28. 11. 2022 10:19

Dá se očekávat, jestli na nový kalendářní rok budou chtít nové potvrzení nebo jim bude stačit to stávající?
Pospa874
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 28. 11. 2022 10:30

Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod dalich 28. 11. 2022 17:02

drummond píše:Trajdat se na berňak se mi fakt nechce. Cekat než mi to pošlou zpět potvrzené.

Trajdat netřeba, dá se vše elektronicky.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ninaa 28. 11. 2022 17:42

Rop píše:Při určení daňového rezidenta má před českým právem mezinárodní smlouva - tj. všechny smlouvy o zamezení dvojího zdanění. Což je další komplikace, protože rezidenství nelze svést pouze na bydliště v ČR.
Takže musíte nejdřív podat přiznání, abyste dostali potvrzení o rezidenci, a pak teprve zrušíte srážkovou daň za minulý rok - tedy tak je udělaná logika zákona.

Jsou lidé, kterým ještě nikdy nevznikla povinnost podat daňové přiznání, protože měli pouze příjem ze zaměstnání. A teď je žena na rodičovském příspěvku a nemá žádný zdanitelný příjem, či starobní důchodce, který také nikdy nemusel podávat přiznání a žádný zdanitelný příjem také nemá.
Potvrdí jim FÚ jejich daňový domicil, i když o nich nemá lautr žádný záznam?
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Delitzsch 28. 11. 2022 18:07

Za zaměstnance podává daňové přiznání zaměstnavatel. FÚ o něm tedy má záznam.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod area52 28. 11. 2022 20:47

Ta první věta je provokace, že? :hm :D :mrgreen:
area52
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka