VÚB – Spoření bez limitů

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod aaaa 29. 10. 2024 19:07

VUB ma i ceskou pobocku, ale my mame ucty u te slovenske, ne u ceske. :D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod yndezit 29. 10. 2024 20:00

To jo, ale však ono to z Creditasu přesměrovává na správnou banku, tu slovenskou. Normálně se do ní i zaloguju, jenom pak vyskočí Access denied.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod eetk 30. 10. 2024 04:43

Asi chyba vývojářů appky, že to přesměrovali na zahraniční banku.
eetk
osobne

Odeslat příspěvekod eur.martin 8. 11. 2024 09:22

VÚB S účinností od 22. 11. 2024 platí nová úroková sazba ve výši 4,10 % p. a.
eur.martin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hyper9 8. 11. 2024 09:32

Po započtení vlivu denního připisování úroků vychází reálná sazba cca 4,185%.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod redfoxcz 12. 11. 2024 07:53

Teď koukám, že ze spořícího účtu u VÚB nelze do odchozího platebního příkazu uvést variabilní symbol. Hodí se tedy jen, když chci poslat peníze sám sobě, jinak by mohly být problémy s identifikací.
redfoxcz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 12. 11. 2024 08:45

Je to tím, že VÚB spořicí účet není platební účet. Podobné je to i u spořicích účtů některých českých bank (např. ČSOB, RB, MaxBanka, ...), ze kterých lze peníze odeslat dokonce jen na vlastní účet v bance :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod yndezit 12. 11. 2024 09:51

yndezit píše:To jo, ale však ono to z Creditasu přesměrovává na správnou banku, tu slovenskou. Normálně se do ní i zaloguju, jenom pak vyskočí Access denied.

Podle odpovědi z VÚB to propojit přes PSD nejde.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 12. 11. 2024 13:17

redfoxcz píše:Teď koukám, že ze spořícího účtu u VÚB nelze do odchozího platebního příkazu uvést variabilní symbol. Hodí se tedy jen, když chci poslat peníze sám sobě, jinak by mohly být problémy s identifikací.

Take jdou odeslat CZK na jiny VUB CZK ucet (napr. pribuzneho) a je to zdarma.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod EmPí 5. 12. 2024 18:47

EmPí
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod VVNP 16. 12. 2024 10:23

Zajímavé. Podal jsem žádost o výběr 1M CZK na svůj účet u ČSOB.
Po 6 dnech se nic nestalo.
Na infolince jsem se dozvěděl, že IBAN kalkulačky často nefungují, že jsem tedy asi zadal špatný IBAN a platba se tedy vrátila.
Nevidím žádný pohyb/vrácení, info, že by to nastalo, ale oka.
Kontroluji zadaný příkaz, IBAN sedí. Zadám ale znovu.
Zatím se nic z účtu neodečetlo. Předchozí příkazy prošly v pohodě. Žádnou chybu limitu mi to nehlásí.
Nestalo se vám něco podobného? Většinou posílám menší částky v řádech statisíců. Nehitnul jsem přece jenom třeba nějaký limit?
VVNP
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 12. 2024 11:33

já každý měsíc posílám 2 x 100 000 Kč a zatím bez problémů. Požádej svoji banku o sdělení IBAN tvého účtu (pokud ho nemáš vidět v internetovém bankovnictví) a následně reklamuj u VÚB. Pokud nebudou reagovat nebo se vymlouvat, tak na finančního arbitra.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Roman1989 16. 12. 2024 12:05

"Nehitnul jsem přece jenom třeba nějaký limit?"

zrovna jsem tam přestal spořit a poslal celých 2,5m. pryč. Bez problému, a to i na manželčině účtu taky 1m.+. Do druhého dne to bylo na Fiu.
Kalkulačku nepoužívám, IBAN zkopíruji z IB.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod VVNP 16. 12. 2024 13:08

Díky za info. IBAN mám i v bankovnictví, je stejný jako z kalkulačky. Zatím je v IB pořád celá částka. Přihlásím se tam zase zítra a pokud tam nebude o tu poslanou částku míň, budu reklamovat a na lince se nenechám odbýt. Zatím to vždycky odešlo bez problémů. Blbý je, že tenhle převod fakt potřebuju a zrovna to hapruje.:/
VVNP
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pulmann 16. 12. 2024 14:38

Prosím o informaci.
Danění úroků za tento rok.
Oni mi pošlou, nebo si vygeneruji v lednu úroky za rok 2024 ?
A pak to dám do daňového přiznání ?
pulmann
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka