VÚB – Spoření bez limitů

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod protektor1 21. 2. 2025 19:33

ANO, zadal jsem jako vždy IBAN Monety ve formátu CZxxxxxxxxxxx
protektor1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil1 21. 2. 2025 20:42

Taky se vám změnil popis příchozí platby z VÚB? Pořád je jako odesilatel Všeobecná úvěrová banka ale jako info a popis pro prijemce je uvedeno moje jmeno a jako popis vyber z CZK.
Dřív jsem tam měl místo jména VUB evidencne ucty odboru?�
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod protektor1 22. 2. 2025 09:52

Ano, nyní je v popisu platby uvedeno i jméno majitele účtu.
protektor1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Uzjsemtadyzas 23. 2. 2025 23:40

Potřebuju z Vúb odeslat celou částku tak, aby se mi již nenačetl úrok za daný den. Řekněme 11. 3. odeslat, tak aby již za 11.3. nebyl za tento den připsán úrok. Kdy mám provést přesně platební příkaz? 10. 3. v kolik hodin ?
Uzjsemtadyzas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Roman1989 24. 2. 2025 10:36

nekdo mi tu odpovídal tak pred pul rokem, ze to prave nejde vybrat vse naraz, ale musi se to vybirat nekolik dnu po sobě prave kvuli tomu, ze vzdy dojde urok s 1denním zpozdením.... dohledej si to.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Uzjsemtadyzas 24. 2. 2025 11:26

Oni z Vúb zřejmě hlavně za víkendy připisují úroky kumulativně až další týden, to samé svátky a možná i běžné pracovní dny. Fialový Čert aby se v tom vyznal. :D Je ale nesmysl vybírat vysokou částku na X krát, protože logicky právě proto budou o to déle vypláceny úroky. A překročíš tak co..? nu "ostatní příjmy" nezdanitelnou částku a zaplatíš dan zdejšímu "českému" režimu....a jestli si někdo myslí, že i zpětně si to FÚ ČR nezjistí...čile si vyměnují tyto informace a zpětně i několik let a pěkně ti napaří pokutu, penále k nepřiznanému úrokovému příjmu přesahující i nepatrně limit pro "ostatní příjmy" :D (nehledě na to, že regionální FÚ mají docela dobrý přehled i o vydaných danových domicilech a ví proč si ho žádal)
Uzjsemtadyzas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aaaa 24. 2. 2025 17:54

Je fakt, ze nejak kumuluji i uroky pod 1 haler, kdyz jsem tam nechaval dlouhodobe 1 Kc, aby se mi to neurocilo, tak mi stejne jednou za xx dnu ten 1 haler pripsali jako urok.
:D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Ender 25. 2. 2025 11:52

protektor1 píše:Jak jste prosím dopadli s reklamací chybně připsané platby? Dejte nám ostatním vědět, děkuji.

Dnes přišlo vyjádření, že "to teď spravili, aby poplatek nebyl účtován" a že ohledně reklamace poplatku se mi ozvou v zákonné lhůtě.
Ender
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mate59 26. 2. 2025 19:10

Chystáte se někdo koupit slovenské státní dluhopisy,tzv. Dlhopisy pre ľudí - přes VUB?Začne je prodávat od 3.3.do konce března nebo vyprodání.Vázány jsou na 2 nebo 4 roky,úrok 3 a 3,3% p.a.Jsou osvobozené od poplatků a srážkové daně.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 26. 2. 2025 19:23

Diskuse ohledně dluhopisů sem nepatří, je k tomu určeno jiné vlákno viewtopic.php?f=312&t=1320223
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Ender 1. 3. 2025 04:14

protektor1 píše:Jak jste prosím dopadli s reklamací chybně připsané platby? Dejte nám ostatním vědět, děkuji.

Tak dorazilo finální vyjádření: moc se omlouvají za problém způsobený technickou změnou na straně jejich systému, která je nyní opravena, a jakkoliv nemohou ovlivnit kolik si za to KB naúčtovala, připsali mi tuto částku na účet. A to za obě platby, tj. 2x 1095 Kč - potřeboval jsem totiž znovu vybrat ještě před tou opravou, nemohl jsem čekat, takže mi ještě jedna platba přišla s poplatkem. Včera mi potom přišel další výběr z účtu už opět přes ten jejich český, bez poplatku, můj slovenský IBAN ve VÚB byl jen už ve zprávě, tedy skutečně je opraveno.

Za mne tedy pozitivní rozuzlení a budu VÚB dál doporučovat :)
Ender
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eur.martin 5. 3. 2025 18:22

VÚB nová úroková sazba 3,70 % p. a. s platností od 19.3.2025
eur.martin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pulmann 9. 3. 2025 11:50

Prosím,
do jakého oddílu daňového přiznání se dávají úroky z VUB ?
Je to příloha č- 3 - zdroje v zahraničí ?
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 9. 3. 2025 11:55

Do řádku 38 (dílčí základ daně z kapitálového majetku podle § 8 zákona).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod pulmann 9. 3. 2025 12:12

Děkuji,
takže to jde do základu daně.
Není to zvláštní sazba daně.
pulmann
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka