VÚB – Spoření bez limitů

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod MirekM. 3. 5. 2025 23:07

A co pracující důchodce?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Rop 4. 5. 2025 02:37

MirekM. - že osobně všechno zjednodušuje je bohužel realita. Ale že ty na to musíš reagovat, to mě hlava nebere.

viewtopic.php?p=13587700#p13587700
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod MirekM. 4. 5. 2025 14:03

Ve VUB jeste nesporim a jsem pracujici duchodce, proto ten dotaz. Mohl mne odpovedet konkretne i nekdo fundovanejsi nez osobne. :-)
Naposledy upravil MirekM. dne 4. 5. 2025 18:11, celkově upraveno 1
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Rop 4. 5. 2025 17:07

a) pokud úroky + mzda s podepsaným prohlášením > 50 000 Kč, tak nejsi dle osobněho důchodce
b) pokud úroky + ostatní zdanitelné příjmy mimo mzdy (bez příjmů zdaněných srážkou nebo osvobozených) < 20 000 Kč, tak nemusíš podávat přiznání a nezaplatíš daň

Aby bylo možné odpovědět konkrétně, tak bys musel napsat jaký typ pracovního poměru máš (HPP, DPČ, DPP), kolik máš roční příjmy, jaké jsou tvé ostatní příjmy. Jinak jen věštím.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod MirekM. 4. 5. 2025 18:21

Dík za vysvětlení, předpokládám, že na mě platí b), tedy max. úroky z VUB bez zdanění by mohly být do 20 000 Kč ročně.
Do těch 20 000 Kč ročně se počítají i nezdaněné benefity od bank?
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Rop 5. 5. 2025 06:39

MirekM.: Já fakt nemám věšteckou kouli :lol: :roll: Kolik máš těch benefitů? Máš k těm benefitům ještě něco (třeba prodej zeleniny ze zahrádky; úklid sněhu za souseda, když by na dovolené)?

Prostě benefity + všechny ostatní příležitostné činnosti jsou do výše příjmů 50 000 Kč osvobozeny od daně. Pokud přesáhneš částku 50 000 Kč příjmů, tak nejsou osvobozeny a tím i přesáhneš částku 20 000 Kč.

Na to tu taky máme téma: Zdanění různých požitků od bank

Ono to fakt není tak jednoduché, jak to osobně prezentuje.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod MirekM. 5. 5. 2025 14:34

Pochopil jsem. Prosím naši konverzaci převeď do zminěného téma, aby to zde nezavazelo. Dík.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Bnone 13. 5. 2025 08:16

Co myslíte zkušenější, jak jsou rychlí? Kdy a na kolik to klesne? 3.5 nebo méně?
Bnone
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bnone 16. 5. 2025 11:49

Na mém telefonu Xiaomi s Androidem 15 ani na Ipadu s IOS 18.5 nemohu zadat žádost o výběr. Vždy to skončí na "neočekávanou chybu". Ani po včerejší aktualizaci aplikace. Na webu není problém.
Reklamoval jsem to.
Setkal se s tím už někdo nebo se to děje jen u mne?
Bnone
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 16. 5. 2025 18:37

Není tato funkce v SB nově? Já zatím žádost o výběr zadával vždy v IB.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod netuptul 16. 5. 2025 22:24

Díky za tipy!
RB, ČSOB do 250 tisíc, Fio konto, mám plné.
Moneta mi nabízí jen 3%.
VÚB bych rád, ale dočetl jsem se, že musím doložit potvrzení o daňovém domicilu, který mi potvrdí Finanční úřad. Formulář jsem si stáhnul, vyplnit ho snad zvládnu, ale nemám datovou schránku.
Jsem totiž v plném ID (a kvůli postižení nepracuji a nejsem moc schopen kamkoli se dopravit).

Také nevím, kde si opatřit 100 korunový kolek.

Dále tam uvádějí: Klient je následně povinen podat v České republice daňové přiznání a následně se mu zdaní úroky podle české legislativy, tak to už je pro mě úplná španělská vesnice.

Poradil by mě někdo, jak na to?

Předem všem děkuji!
Naposledy upravil netuptul dne 16. 5. 2025 23:06, celkově upraveno 1
netuptul
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka