VÚB – Spoření bez limitů

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod MarekVach 28. 5. 2024 15:18

Letos ji nebudu mít využitou právě vůbec nijak. To byl právě ten hlavní impulz založit si spoření ve VÚB, protože kromě nejvyššího úroku na trhu, denním připisováním úroků, bych získal případně ještě ten odečet daní a to už je dostatečná motivace. Kdyby to spoření ve VÚB tedy šlo založit... Z daňového hlediska je to tedy jinak v pořádku ty hrubé úroky seškrtat s daňovou slevou na poplatníka?
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod yndezit 28. 5. 2024 15:39

Skrz tu 30840,- jo, tu na to můžeš použít.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MarekVach 28. 5. 2024 15:41

Super, přesně pro ten případ si to VÚB primárně zakládám/spíše snažím založit.
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bufalobil1 29. 5. 2024 08:06

Požádal jsem o vydání potvrzení o danovém domicilu a v žádosti jsem uvedl zaměstnavatele. Dnes mi volala paní z finančáku abych poslal mailem potvrzení od zaměstnavatele že jsem u něj zaměstnán. To mě trochu překvapilo. Je to normální?
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 29. 5. 2024 08:24

Já v žádosti o domicil také uvedl zaměstnavatele, ale žádné potvrzení od zaměstnavatele po mě FÚ nepožadoval.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod bufalobil1 29. 5. 2024 08:54

Trochu mě skutečně překvapilo, že v době bleskově postupující digitalizace státní správy si toto neumí zjistit sami.
Asi jsem neměl zaměstnavatele vůbec uvádět.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 29. 5. 2024 09:02

Evidentně si to každý FÚ dělá jinak. Já měl to "štěstí", že jsem byl jedním z prvních a tak na FÚ pořádně nevěděli, co po mne mají chtít. Nějdříve se mne snažili od mého úmyslu odradit (se slovy, že je to složité a je potřeba moc dokumentů), no a když jsem se zeptal, jaké konkrétně dokumenty, tak nakonec dokázali kromě občanky "vymyslet" jen pracovní smlouvu :).

Podle mne to bude stejný případ, neví, co by měli chtít a potvrzení o zaměstnání jim přijde nejjednodušší na splnění požadavku "dodejte papír".
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod bufalobil1 29. 5. 2024 09:09

No přišla mi paní trochu zmatená. Ale prý stačí to potvrzení poslat mailem na ten její, tak tedy pošlu.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 29. 5. 2024 09:09

Tak ono v tom oficiálním formuláři pro žádost o domicil je v bodě 8 uvedeno:
"uvést zaměstnavatele a předložit např. pracovní smlouvu/dohodu o provedení práce/dohodu o pracovní činnosti"

Některé FÚ se toho asi přesně drží.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod bufalobil1 29. 5. 2024 09:22

Ano čekal bych v dnešní době, že to je údaj pro jehož zjištění jí stačí kouknou do počítače. Už jsem jí to poslal , tak snad jsem jí tím "papírem" uspokojil. :) Ale zase hezký že zvedla telefo a zavolala :tleskani
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod lukas1107 29. 5. 2024 09:36

Já to letos poslat a hned zaplatil přes mojedane.cz přes obecný formulář věc "ŽÁDOST O POTVRZENÍ DAŇOVÉHO DOMICILU, ZÁKON Č. 586/1992 § 2"

a pouze s tímto textem v textové příloze a bezproblému.

Žádám tímto o vydání potvrzení o daňovém domicilu ČR k datu 1.1.2024
Účel použití: Potvrzení pro banku
Název státu , pro který je potvrzení požadováno: Slovenská republika
Potvrzení prosím zašlete na adresu: adresa
Kontaktní e-mail: @gmail.com
Jméno příjmení
lukas1107
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Snorlax_C 29. 5. 2024 11:41

Ma zkusenost.

Zadano pres mojedane.cz FIS+ s obdobnym textem viz. vyse.
Po 14 dnech se emailove ozvala pani z uradu, s tim, ze musim vyplnit ten jejich formular a poslat opet na email.
Vyplneno, ale taky jsem se zhrozil co vsechno muzou chtit: doklad !? o zamestnani, zdravotni pojistovne a jeste potvzeni o bydlisti … vyplnil jsem jen ten prvotni formular a dalsi potvrzeni jsem nedodaval.

Pani nakonec stacil jen ten formular, takze v sume spokojenost … uf. Ale taky bych predpokladal, ze ten FIS+ “obejde” ten wordovskej dokument.
Snorlax_C
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil1 29. 5. 2024 12:04

Já tedy vyplnil ten formular co je na stránkách VUB ale doplnil jsem jen svoje jméno a adresu a zaměstnavatele. A ted už vím, že jsem asi toho zaměstnavatele psát neměl. Podal jsem v pondělí osobně na podatelně v Praze protože to mám hned vedle práce, ale volala mi paní z Prahy-západ kam patřím, tak to alespon správně doputovalo. Za dva dny se mi ozvala tak to není úplně špatné. Ale fakt je že mi to lejstro ještě nedošlo. Tak abych se neradoval předčasně.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Snorlax_C 29. 5. 2024 20:26

Prochazel jsem, ale nemohu nejak najit, prosim, kdyz zadam prikaz z VUB do MMB zitra, tak mi naskoci 31.05. … odesle VUB a pripise se mi to stejny den?
Dikes.
Snorlax_C
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 29. 5. 2024 20:41

Když zadáš žádost o výběr 30.5. (dopoledne), tak peníze do cílové banky dorazí 31.5. Výběry fungují v režimu D+1, tudíž výběrem člověk přijde o úroky za jeden den.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka