VÚB – Spoření bez limitů

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod fanyn3 4. 2. 2025 18:09

Začátkem ledna jsem 2x posílal stejným způsobem ze stejné banky o řád vyšší částky a byby
připsány ten den, tak asi chyba u mě taky nebude.
Že by přelom měsíce?
fanyn3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 4. 2. 2025 18:14

jj, souhlas. Minule se tu stejný problém řešil na začátku ledna.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod hyper9 5. 2. 2025 11:52

Dneska jsem chtěl kontaktovat banku, aby dohledali chybějící platbu. Nakonec to nebylo potřeba, ráno se to objevilo. Tak to trvalo 6 dní. Necelých 6 dní - odeslání čtvrtek odpoledne, příjem středa ráno.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod tulum 5. 2. 2025 11:55

Já posílal na dva účty v rámci rodiny v pondělí odpoledne a dnes ráno všude připsáno.
tulum
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drummond 5. 2. 2025 16:47

Já posílal dnes brzo ráno a už mám připsáno. Ale byla to malá castka (20 tisíc).
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod fanyn3 6. 2. 2025 20:35

hyper9 píše:Dneska jsem chtěl kontaktovat banku, aby dohledali chybějící platbu. Nakonec to nebylo potřeba, ráno se to objevilo. Tak to trvalo 6 dní. Necelých 6 dní - odeslání čtvrtek odpoledne, příjem středa ráno.

Měls kontaktovat, je to špatně, jak psal Miloš.
Prošel jsem podrobněji Smluvní podmínky VÚB a podle mě, když u své banky dodržím cut off time, měla by být platba připsána na účet klienta VÚB v D+0.
Samozřejmě pokud to moje banka nepošle do certisu po 15:30h, nebo AML.

Mně připsali platbu v úterý asi v 18h, tedy D+2 pracovní dny (ale ztráta úroků za 4 dny), a proto jsem žádal vysvětlení. A ejhlem, prý nějaký technický problém. Takže vyřešeno. Asi nezvládli pátek, poslední den v měsíci a ještě změnu úrokové sazby dohromady :?:
fanyn3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 6. 2. 2025 20:41

Ber to tak, že jsem celkem vytížený člověk a řeším věci, co mají v životě vyšší prioritu. Ale samozřejmě by bylo zajímavé vědět, co by mi odpověděli. Ty technické problémy mají hlavně na přelomu měsíce.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod fanyn3 6. 2. 2025 21:06

Ale jo to já beru.
Tak já jsem chtěl hlavně zjistit kde prachy zůstaly a proč, abych se příště vyvaroval.
fanyn3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 7. 2. 2025 16:26

Tak jsem nakonec napsal do VÚB s prosbou o vyjádření k těm opožděným platbám. Jak už tady padlo, oni to vysvětlují jako technický problém a omluvili se - tedy až po mém mailu. Pro někoho možná důležitá informace je ta, že chybějící úroky, které takto někomu vznikly, budou připisovat v pátek 14.2.2025.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod aaaa 8. 2. 2025 09:46

Kdyz si v pondeli rano do 6 hod. odeslu penize z VUB na ucet v CS, prijde to ten samy den?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Milos 8. 2. 2025 10:14

Nepřijde, peníze odcházejí v režimu D+1.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 8. 2. 2025 10:17

Takze je jedno, v kolik hodin platbu zadam?
A nepomohlo by zadat platbu uz v nedeli?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod hyper9 8. 2. 2025 10:29

Není to jedno. Kdybys v pondělí nestihnul dopolední odeslání a ve VÚB zadal platbu až odpoledne, tak do cíle dorazí až D+2, tedy ve středu. :!:

ad neděle - nemám zkušenost. Klidně to vyzkoušej to a pak sem můžeš napsat výsledek.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 8. 2. 2025 10:46

Takovému pokusu dávám nulovou šanci vzhledem k tomu, že VÚB o víkendu nefunguje (nepřipisuje ani denní úroky).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 8. 2. 2025 10:55

Tak jsem to vyzkoušel. Žádost o výběr lze zadat už teď o víkendu. Datum splatnosti nelze určit, systém si tam automaticky dá pondělí 10.2.2025. Jenom tedy doufám, že přestanou úročit skutečně až v pondělí. To je ostatně velká nevýhoda VÚB: člověk vždy přijde o úroky za 1 nebo 2 dny.

BTW i v sobotu vidím aktivitu na účtu, dneska se mi zobrazily úroky za včerejšek. Ta transakce tam ještě včera nebyla.
hyper9
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka