od Rad68 6. 1. 2025 16:28
Ta výše cashbacků (nejenom Albert, ale u něho je to nejnápadnější) je trochu věštění, ale nějaký tendence (řazeno od toho, co má největší vliv, ale první dva body jsou stěžejní) se nám v rodině povedlo vysledovat (víc lidí a bank AB+ČS+UCB):
1) Kdo ten cashback hodně využíval, tak mu po 1 až 3 opakováních klesl. Trvalo pak kolem roku, než mu v té samé bance zase stoupl. Prostě kdo do Alberta evidentně chodí, tak není potřeba lákat.
2) Kdo cashback vůbec nevyužíval, tak ho měl vyšší, ale po několika nevyužitích v řadě už se mu tam ty vyšší nabídky na dlouho (kolem roku a půl) přestaly objevovat. Prostě kdo to stejně nevyužije, tak je zbytečný ho lákat.
3) Vliv má i celkovej počet plateb u dané firmy. Přítelkyně třeba takto dostala asi 70 Kč za nákup vlakové jízdenky, protože si ju nikdy předtím nekupovala. Já vlakem jezdím často a tak jsem nedostal nic. Tudíž zase snaha nalákat nováčky a kašlání na toho, kdo jim i i tak útratu dělá.
4) A záleží i trochu na celkové aktivitě toho účtu, protože úplně mrtvý účty až na ojedinělý výstřely měly horší nabídku než středně aktivní.
5) A taky je možný, že má vliv i něco jinýho (věk, pohlaví, cestování apod., co máme moc rozdílný takže se to těžko ověřuje). A taky může mít vliv i výše útraty, což nemám nasimulovaný (většinou se pohybujeme v rozmezí 500-1200 Kč na nákup).
Každopádně úspěšnost mého odhadu kdo a v které bance bude mít nejvíc procent mám tak kolem 60 %. Každopádně když jsou 2 (já a přítelkyně) lidi a každej z nich má ty 3 banky, tak nám to v průměru vyjde tak že každýho čtvrt roku máme jeden v jedné bance těch 10 %. Akorát je teda trochu zrada, že někdy to vyjde nepravidleně (třeba loni jsme jednu chvíli neměli 10 % nikdo, koncem roku to měl já v AB, a teď mám já 10 % v UCB a přítelkyně 10 % v ČS - což je trochu škoda, protože příště (buď hned od dubna nebo spíš později nějakej další měsíc dost hrozí, že 10 % nebude mít zase nikdo).
PS: To mimochodem nejspíš vysvětluje Jirku.2: Je zbytečný lákat manželku protože tam stejně chodí a je taky zbytečný lákat tebe, protože tam stejně nepůjdeš. My tam nelezem furt (takže těch 10 % nevydojíme nikdy celý) a zase se tam aspoň pro nějakou drobnost občas ukážeme i bez cashbacku, takže oni jasně vidí, že když nám dají 10 %, tak tam chodíme víc než jindy. Ale je to teda dost alchymie, takže bez záruky.