Akce platební kartou + slevy v obchodech

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod regin 9. 4. 2024 20:33

Na to jsem taky zvědavý. Navázal jsem si kartu, kde potřebuju plnit počet plateb. Doufám, že se to bude počítat. Na druhou stranu u plateb, které si mi počítaly dříve, mám uvedeno "Platba u obchodníka". U plateb přes Pluxee mám "MO/TO transakce".
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod DrumSession 10. 4. 2024 06:10

Navázat kartu lze snadno (rozvázat asi nikoli)
(+) přednostně, kdekoli se vždy platí z Pluxee (OK pro mnoho menších plateb)
(-) nelze selektovat platby, především pokud se zaměřuji na Akce (OK pro několik velkých plateb s další slevou)
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod regin 10. 4. 2024 20:54

Rozvázat kartu jde velice snadno na (tuším) 2 kliknutí - "Odebrat kartu" a pak potvrdit, že opravdu ano. Já měnil kartu během několika hodin 2x. Měl jsem navázanou kartu, ale na účtu málo peněz. Poslal jsem okamžitou platbu (asi v 9 hodin), ale peníze nikde. Tak jsem kartu odpojil a připojil jinou a tou zaplatil. Když pak dorazily po 9 hodinách ty "okamžité" platby (zkoušel jsem 2 různé banky), tak jsem zase vrátil původní kartu. Během 2 nebo 3 dnů jsem vystřídal 3 karty, z toho jednu dvakrát. Připojení, placení, odpojení - vše bez problémů.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod bubocz 18. 4. 2024 12:59

Narazili jste prosím u platby Pluxee + bankovní karta na nějaké limity? Nemám žádné stravenky, jen aktivní kartu (všichni ve firmě máme karty aktivní na stravenky i benefity, ale stravenky mají jen někteří, benefity všichni) . Já to to zkoušel 2x, u druhé transakce to prošlo jen částečně a část jsem musel doplatit bankovní kartou…
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 18. 4. 2024 13:13

Nebude to spíš tím, že část nákupu nebylo možné uhradit stravenkovou kartou (např. drogerie)?
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bubocz 18. 4. 2024 13:46

Díky! No jo, to je možný, to mne nenapadlo jak stravenky jinak nemám ;-) Drogerii jsem neměl, ani tabák, ale bylo tam víno… Tak se musím podívat na omezení…
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 18. 4. 2024 14:05

To bude ono - alkohol, tabák, drogerie, další nepotravinové položky, to nejde platit stravenkovou kartou.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 18. 4. 2024 14:10

Přesně tak. Pokud by se transakce nepovedla na straně Pluxee (stržení z nastavené podkladové karty), byla by transakce v obchodě zamítnuta jako celek, ne uhrazena jen zčásti. Toto rozdělení dělá přímo obchodník, když rozpozná stravenkovou kartu, právě dle toho co je a není na stravenkové karty povolené (co není, je třeba uhradit hotově, jinou kartou atd).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod jarmarti1 19. 4. 2024 05:30

Zdravím osazenstvo místního superfóra. V neděli budu muset udělat v Albertu ve Vaňkovce / na Vídeňské v Brně větší nákup, tak za 3 000. Mám v Air 10% zpět a v aplikaci Albert mám při nákupu nad 2 800 zpět 200 Kč. Pro 2 800 Kč je efektivní sleva 17% (480Kč). Nemá někdo z vás náhodou v aplikaci od alberta slevu 10% na celý nákup (v jednom z těch dvou obchodů?) a ví, že to nevyužijete? Že by mi poslal screenshot na mail. Pak by to bylo pro 2 800 Kč 19 %(532Kč). Kruci, zase řešíme rozdíl 52 Kč. Nemusí pršet, stačí když kape. Už v únoru jsem alberta vydojil co to šlo a dárkovky došly :-D
jarmarti1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod slavo963 19. 4. 2024 05:42

Albert apka nekdy nabizi 10% zpet? To jsem nevedel. Mne vcera akorat prisla nabidka 170b nad 2400Kc, po velmi dlouhe dobe, ale vzhedem k jenom 2% CB AB/CS jsem se zarekl, ze Albert na velke nakupy no no a pockam na 10% :mrgreen:
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod jarmarti1 19. 4. 2024 06:55

slavo963 píše:Albert apka nekdy nabizi 10% zpet? To jsem nevedel. Mne vcera akorat prisla nabidka 170b nad 2400Kc, po velmi dlouhe dobe, ale vzhedem k jenom 2% CB AB/CS jsem se zarekl, ze Albert na velke nakupy no no a pockam na 10% :mrgreen:

V únoru mi Albert apka nabídla 2x po sobě 10% slevu pouze ve Vaňkovce (+10% manželka Air, já 5% UCB a 5%Air) Celkem tedy 19% (asi, nechce se mi to dopočítávat). Protože od nového roku tam zpoplatnili parkování a (asi) jim tam přestali chodit lidi - i já jsem tam koupil jenom dárkový karty a ty využival jinde.
jarmarti1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod slavo963 19. 4. 2024 07:12

kolem 19% to docela jde, kdyz se poukazky vyuziji na akcni zbozi, ale 10% je so so, nekdy to ani na te akce nestaci oproti jinym obchodum...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod milanBrno 19. 4. 2024 11:22

10% dava Albert na vybrane pobocky (je treba nastavit v aplikaci a sleva se objevi)
Zatim jsem take objevil jen tu Vankovku.
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 19. 4. 2024 11:39

Zaznamenal jsem jen tu 10% slevu ve Vaňkovce, do jiného obchodu jsem ji neviděl. A byla to taková vlna tuším někdy v únoru, využil jsem ji několikrát. Od té doby jsem tuhle slevu v aplikaci neměl. Je fakt, že kombinace 10% sleva nebo nějaké body zpět + 15% od AB a nákup akčního zboží dělá Albert zajímavým.

Ještě doplním informaci pro ty, kteří platí v Albertu jen pomocí dárkových karet a na samoobslužné pokladny nechodí, protože na DK je uvedeno, že ji nelze použít na samoobslužné pokladně. Nedávno jsem zjistil, že už se tam dá pomocí DK platit, i když mi pár týdnů předtím obsluha tvrdila, že ne. Jen tam tedy nejde platba DK kombinovat s jinou DK nebo platební kartou (ověřeno).
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milanBrno 19. 4. 2024 12:20

Platba DK funguje od zacatku roku a lze kombinovat pomoci obsluhy (stejne jako zadavani vice kusu)
A samozrejme lze DK platit i na pokladnach, kde se skenuje nakup z mobilu (vzdy prazdne a tedy bez cekani ;)
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka