Tento mesiac mi prišla snáď najhoršia odmena za predplatné. Prišlo mi dňa 25.9. len 5 725 HI. Nejaké HI som mal ešte z denného yieldu, takže som posielal na MEXC 6 185 HI, tie som zamenil za USDT v hodnote 6€, reálne však po odpočítaní možno 1€ sme na 5€. Otras. Zo sľubovaných 12$ je to pokles za mesiac minimálne o 50%. Zároveň na jednom Discord serveri som sa dozvedel, takú informáciu, že niekto platil predplatné nejako 20.8. a napísali mu, že odmena bola vypočítaná podľa ceny HI zo dňa 1.9. To je pekná blbosť teda.
Tu je screen:

Zároveň nastáva nepekná zmena. Včera som na Discorde HI našiel oznam, kde bol aj odkaz na tento článok o zmenách platných od 1.11.2023:
https://resources.hi.com/rewards-wallet/Najdôležitejšia zmena čo sa dotkne všetkých:
Any Spend Rewards and Rebates accumulated during the month will be credited instantly to the Rewards wallet and released to the Flexible wallet within 30-60 days
V podstate teda platby kartou, a aj odmeny za predplatné teraz nebudú ihneď dostupné na vyplatenie, ale až po 30-60 dňoch (niečo ako Plutus, ten má avšak 45 dní).
Absolútne však je nezmysel a nedáva mi zmysel, prečo 30-60 dní. Predsa buď jedno alebo druhé, alebo niečo medzi ako 45 dní u Plutus, nie takto dať si "možný interval".
Čiže to znamená aj, že aj keďže môžeme do konca roka využívať "zdarma" výhody čo sme zastakovali (Black, Silver, Gold...), tak od Novembra to bude oničom. Ja napríklad platím jedno predplatné 16. deň a druhé 20. deň. Čiže podľa ich počtu dní, buď odmena bude pripísaná od platby v Decembri alebo až v Januári, čiže nabudúci rok. To isté platí o Decembri kedy poslednýkrát využijeme odmeny za predplatné

Otras.
This is to prevent abuse of our rewards system and account for refunds and clawbacks
Toto je ich dôvod prečo to zaviedli.
Ale aj tak si myslím, že to nijako nepomôže. Pokiaľ budem čakať dlhšie ako teraz na to aby som si vedel odmenu vybrať, cena len ešte viac klesne. Keďže aj tak snáď nikto HI nekupuje, keďže to nemá význam. A úprimne síce dá sa povedať, že aj keď z 12$ predlatného dostanem len 5€, lepšie ako nič. Avšak o čom je potom to, že ti zaplatania predplatné, keď to tak nie je a aj tak ti vrátia len ledva 50% a ostatok aj tak musíš si doplatiť.