HI.com

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ard3ne 29. 8. 2023 06:57

Ich algoritmus pre refundáciu výhod je minimálne zvláštny. ako som písal, za predplatné curve 9,90 sme dostali 11,40€, ty o 10 dní neskôr dostaneš 8,89? a, samozrejme, nemáš možnosť sa dozvedieť, na základe čoho to vypočítali. To snáď len, zapísať si v deň, kedy človek platil predplatné, koľko presne v ten deň stálo HI a či sa vrátila rovnaká čiastka...
ard3ne
Nadšenec

Odeslat příspěvekod SamerLP 29. 8. 2023 17:07

Aj keď sa fakt cena HI stále mení a skôr smerom dole ako hore tak neverím moc tomu aby za 36 dní (od 20.7. do 25.8. kedy bola odmena pripísaná) cena z 12$ sa znížlila na 9.60$, teda o 2,4$. Plus ešte o niečo viac za ten čas čo som to stihol rýchlo poslať na MEXC a zmeniť na USDT tak to tiež stihla cena klesnúť. Ale to už je minimum pri tom presune na MEXC, ale čakať určite nikdy nebudem, to som sa poučil, že u HI čakať na vyššiu cenu je nezmysel a skôr cena bude extrémne nižšia ako vyššia.

Mne ešte na Discorde niekto písal, že je možné, že cena je nižšia aj kvôli tomu, že zarátali ten cashback čo mi prišiel ihneď po zaplatení, avšak to je blbosť. Keďže aktuálne pri SIlver je cashback pri platení v eurách len 1%, tak mi prišlo len 0,15€ za tú platbu a to aj tak nijako nedorovná tých 12$.

Dobrý nápad s tým zapísaním si ceny HI v deň zaplatenia a potom si to porovnať s aktuálnou cenou HI v deň vyplatenia. Vyskúšam to najbližšie tak spraviť. Trochu to bude avšak tento mesiac zložitejšie, pridal som si u HI aj Netflix predplatné, a keďže Curve platím 20. deň, a Netflix 16. deň tak to budem musieť na dvakrát si zapísať.

Zároveň HI sklamalo ako vždy. Dávnejšie písali, že do pár mesiacov bude systém pripisovania odmien lepšie spravený atď, a že kto nechce čakať nech to nevyužíva a počká dokým to bude lepšie. Doteraz sa však nič nezmenilo, odmeny chodia hocikedy, nikdy neprídu do 30 dní od platby.

Najlepšie by bolo keby to fungovalo ako u Plutus, zaplatíš a po spracovaní platby normálne pripíše cashback do tých 12$ (spáruje platbu s daným vybraným predplatným podľa názvu platby ako to má Plutus), hneď k vybratiu. Ale oni dobre vedia prečo to tak nespraviť, lebo keby to spravili tak cena HI určite klesne ešte nižšie, lebo vtedy by bola istota plných 12$ čo si každý hneď vyberie. Takto nás nechajú čakať cez 30 dní, kedy cena klesne a dostaneš menej HI a menšiu odmenu ako tých 12$, čím na tebe ušetria :D
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod SamerLP 29. 9. 2023 18:13

Tento mesiac mi prišla snáď najhoršia odmena za predplatné. Prišlo mi dňa 25.9. len 5 725 HI. Nejaké HI som mal ešte z denného yieldu, takže som posielal na MEXC 6 185 HI, tie som zamenil za USDT v hodnote 6€, reálne však po odpočítaní možno 1€ sme na 5€. Otras. Zo sľubovaných 12$ je to pokles za mesiac minimálne o 50%. Zároveň na jednom Discord serveri som sa dozvedel, takú informáciu, že niekto platil predplatné nejako 20.8. a napísali mu, že odmena bola vypočítaná podľa ceny HI zo dňa 1.9. To je pekná blbosť teda.

Tu je screen:
Obrázek

Zároveň nastáva nepekná zmena. Včera som na Discorde HI našiel oznam, kde bol aj odkaz na tento článok o zmenách platných od 1.11.2023: https://resources.hi.com/rewards-wallet/

Najdôležitejšia zmena čo sa dotkne všetkých:
Any Spend Rewards and Rebates accumulated during the month will be credited instantly to the Rewards wallet and released to the Flexible wallet within 30-60 days

V podstate teda platby kartou, a aj odmeny za predplatné teraz nebudú ihneď dostupné na vyplatenie, ale až po 30-60 dňoch (niečo ako Plutus, ten má avšak 45 dní).
Absolútne však je nezmysel a nedáva mi zmysel, prečo 30-60 dní. Predsa buď jedno alebo druhé, alebo niečo medzi ako 45 dní u Plutus, nie takto dať si "možný interval".

Čiže to znamená aj, že aj keďže môžeme do konca roka využívať "zdarma" výhody čo sme zastakovali (Black, Silver, Gold...), tak od Novembra to bude oničom. Ja napríklad platím jedno predplatné 16. deň a druhé 20. deň. Čiže podľa ich počtu dní, buď odmena bude pripísaná od platby v Decembri alebo až v Januári, čiže nabudúci rok. To isté platí o Decembri kedy poslednýkrát využijeme odmeny za predplatné :D Otras.

This is to prevent abuse of our rewards system and account for refunds and clawbacks

Toto je ich dôvod prečo to zaviedli.

Ale aj tak si myslím, že to nijako nepomôže. Pokiaľ budem čakať dlhšie ako teraz na to aby som si vedel odmenu vybrať, cena len ešte viac klesne. Keďže aj tak snáď nikto HI nekupuje, keďže to nemá význam. A úprimne síce dá sa povedať, že aj keď z 12$ predlatného dostanem len 5€, lepšie ako nič. Avšak o čom je potom to, že ti zaplatania predplatné, keď to tak nie je a aj tak ti vrátia len ledva 50% a ostatok aj tak musíš si doplatiť.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rupizhnjaak 30. 9. 2023 22:24

Pokud jsem to pochopil správně, tak odměna bude dostupná poslední den následujícího měsíce. Tedy, ať zaplatíš 1.11. nebo 30.11., odměna bude dostupná 31.12. (nebo spíše 1.1.) Takže v prvním případě po 60 dnech, ve druhém po 30 dnech.
Jestli to pomůže proti poklesu, to je druhá věc, netroufám si odhadnout. Ale je fakt, že když si budou všichni myslet a chovat se tak, že cena klesne, tak opravdu klesne :D
Rupizhnjaak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 1. 10. 2023 21:14

Tak to je potom čistý chaos. Logicky by bolo lepšie dať radšej určitý počet dní, ako má Plutus (45 dní) ako takéto šaškovanie, že buď 30 dní alebo 60 dní.

Myslím si avšak, že z cenou HI už sa nebude dať nič spraviť. Väčšina hádam aktuálne odmeny čo dostane tak vyberie. HI nekupuje snáď nikto.

Ja v mojom prípade s HI to vidím aktuálne, že do konca roka využijem moje 2 predplatné a po novom roku kedy stratím svoj "status" Silver a prídem o obidve odmeny. Potom len počkám na odomknutie tých odmien za ten čas čo sa odokmnú a koniec. Pri nových podmienkach získania vyšších percent cashbacku a k tomu predplatné, sa to neoplatí. Zároveň nemám dôveru dávať do HI nejaké peniaze. Keďže dal som do kúpy HI nejako okolo 120€, a ešte aj musel zamknúť na 1 rok. Dnes mám z tých peňazí smiešnych 10€.

Jediné šťastie, že po približnom spočítaní odmien čo som si nechal vyplatiť a zmenil na eurá tak nie som v strate, ani nie moc v pluse.

Možno by to celé dopadlo inak, keby už od začiatku HI nešiel cestou, že dá vysoké percentá odmien za málo peňazí, a potom sa tu snaží niečo zachraňovať keď už nie je záchrany.

Jediná vec na tom všetkom je avšak pozitívna. HI je príkladom ako sa to nemá robiť, a to by mohlo byť poučením pre možné nové projekty cashback crypto kariet.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 1. 10. 2023 21:28

Tak vzhledem k tomu, ze cena Hi uz se blizi naproste nule ,tak uz jen cekam kdy to krachne uplne :D
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 23. 11. 2023 21:25

Menšie info.

Rewards Wallet Update

We wanted to keep you informed with regards to the planned changes coming to the way that your Digital Subscription Rebates and Spend Rewards are distributed.

Previously, we shared that the updated rules would be effective as of 1st November. Due to various moving parts, this roll-out is now paused until further notice.

That means - the HI Spend Rewards you earn on your transactions will continue to go to your Flexible wallet until the next update.

For more details, read the full announcement here: https://resources.hi.com/rewards-wallet/

V podstate predtým avízované zmeny ohľadom vyplácania odmien a ich dostupnosti sa odkladajú.

Príde mi, že HI robí všetko spôsobom, že si niečo zmyslí, ale nechce sa im to zrealizovať, alebo skôr, že to nevedia ako spraviť :D. Ako platenie v HI, oznámené, že od Júna to má platiť a ani po skoro pol roku sa nedá platiť v HI. Dokonca nedávno pridali možnosť platiť v nejakom SAND, takže ešte aj to je smiešne, že na to majú čas, ale aby sa dalo v HI platiť to nie.

Mimochodom tento mesiac som ostal aj prekvapený. Odmeny za predplatné za minulý mesiac mi prišli už 13.11., za menej ako mesiac, som nechápal.

Teraz už len dvakrát využijem odmeny a pre mňa to znamená koniec HI. Keďže od nového roka majú platiť tie pravidlá kedy si na určitý tier treba udržiavať tie body a to je nereálne. Avšak je otázne či sa im to vôbec podarí sfunkčniť, keďže vidíme, že im nič nevychádza.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod SamerLP 22. 12. 2023 17:41

Takže od začiatku mesiaca v aplikácii mám už toto:
image0.jpeg

Takže od nového roka HI pre viacero ľudí končí si myslím. Nereálne získať tie statusové body, a aj tak stále ten cashback by aj tak nebol vysoký keďže sa stále nedá platiť v HI. A kvôli tým predplatným sa to tiež neoplatí.

Je to stále škoda ako to dopadlo, avšak dalo sa to čakať.

Taktiež niekedy po novom roku sa mi konečne odomknú HI čo som musel zastakovať. Ich aktuálna hodnota asi 12$ je poriadne na zaplakanie keď zoberiem, že som tie HI kúpil asi za 120€. A za rok takto stratili na hodnote. Aj cena HI z 0,03€ čo mi už vtedy prišlo ako smiešne minimum, teraz sme na 0,0001$.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ard3ne 22. 12. 2023 19:30

Mne napríklad nejde odtiaľ nič vybrať. Ešte pred mesiacom som skúsil, prizabudol nato, prídem o týždeň - pending. Tak som zrušil. tak som 6.12. dal znova výber, išiel na dovolenku, zabudol zase nato, teraz pozerám - pending. Budem im písať, to len tak pre info
ard3ne
Nadšenec

Odeslat příspěvekod SamerLP 22. 12. 2023 22:06

Zaujímavé. Ja mám skôr opačnú skúsenosť. Výber sa spracuje a dokončí niekedy aj do 1 hodiny. Niekedy až nechápem, že je to tak rýchlo. Mimochodom aj poplatky za posielanie už zvýšili v prípade čo ja posielam cez BSC sieť je už poplatok 200 HI, a cez Ethereum tuším až 2000 HI. Síce to dáva logiku, že keďže cena HI klesla tak upravili poplatky, avšak stále sú to drobné. Zaujímavé taktiež, že cez ETH sieť majú teoreticky nízky poplatok cca 2€ aj menej, to musia byť v inej strate keďže aj Plutus zakročil a zaviedol dynamický poplatok.

Inak ja sa smejem stále aj na tom, že niekedy v marci tohto roku písali, že komu nevyhovuje, že odmenu za predplatné posielajú hocikedy a vo vlnách tak nech počká. No je aktuálne december a odmeny stále chodia hocikedy aj po 30 dňoch prípadne výnimočne skôr.

Napríklad minulý mesiac odmena prišla už 13.11., ale tento mesiac už je dnes 22.12. a odmena stále nie je pripísaná.

Ale to je detail, celkovo HI je dosť neseriózny projekt. Platobné karty a cashback či iné výhody ako predplatné, radšej nemali začať poskytovať keď nedokázali to spraviť udržateľné. Skôr mi to príde celé ako marketing, že dajú v podstate zadarmo množstvo cashbacku, výhod atď., a neskôr to zrušia, ale čo z toho, keď aj tak neskôr nebude nikto ich služby naďalej využívať. Dôkazom je aj ich Discord, ako keby tam skapal pes, úplne to tam vymrelo :D
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 25. 12. 2023 12:53

Kde zjistim kdy mi konci ten rocni povinny stake? A jaky je teda nejjednodussi vyber vsech prostredku? Je jasne ze je to mrtvy a za techle podminek to nema vubec smysl... Taky mi to pise ze na konci mesice mi vyprsi tech 500 bodu gold... ja v ty ztrate nejsem zas tak priserne zle, vrazil jsem do toho 400 USD a aktualne tam mam 255 :D
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 25. 12. 2023 18:21

Nájdeš to dole Wallet > Crypto > HI. Tam klikni na Earnings tam nižšie pod "Active Earnings" nájdeš dané HI, ktoré sú staknuté. Potom keď na to klikneš tam uvidíš detaily aj to koľko ostáva dokým sa HI odomknú a presunú teda z Earnings do Flexible.

Záleží potom či chceš tie HI potom priamo zameniť za EUR alebo nejaké crypto. Ja to dlhodobo robím takto:
1) Pošlem HI na burzu MEXC cez BSC sieť (poplatok aktuálne 200 HI) - ak nemáš registrácia potrvá pár minút, dokonca je to prvá burza kde som sa stretol, že netrebalo KYC na použitie dokonca, jedine pri vyšších obratoch, ale to sa mňa ani teba netýka si myslím.
2) Na MEXC tie HI zmením trade za market cenu na USDT, majú priamo pár HI/USDT.

Potom už je na tebe čo s tými USDT. Ale podla mojej skúsenosti čo som porovnával všetky burzy, či MetaMask alebo TrustWallet mi vyšlo, že cez MEXC to vychádza najlacnejšie pri výmene HI/USDT.

A inak to máš ešte dobré, že ti niečo zostalo z toho čo si do toho vrazil. Ja som pôvodne chcel ísť len do Black, nakoniec som išiel do Silver.

Ale som na tom horšie. Vtedy čo som kúpil 9 042 HI za 123.7 USDT, teraz majú hodnotu 9,51$. A to ešte zostáva mi 75 dní než aj tieto drobné budem môcť vybrať. Takže v podstate za 1 rok moje peniaze klesli o 92%.

Ako, ale fakt jediná výhoda, že odmeny čo som doteraz vybral či za predplatné alebo s 5% cashbackom čo som vybral našťastie prevýšili môj vklad.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 31. 12. 2023 20:15

Dnes jsem poslal z Revolutu 5,5e na ucet Hi jako uz hodnekrat pred tim a na ucet se mi pripsalo jen 4,5e :/ Vubec nevim proc, v revolutu je, ze odeslo 5,5 a v Hi že prislo 4,5 a to 1e jako by zmizelo beze stopy :/
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 31. 12. 2023 21:03

Nezmizli, je to poplatok. Pri poslaní menej ako 10€ je poplatok 1€. Ak pošleš viac ako 10€ tak je to bez poplatku.

Toto mal kedysi aj Plutus keď ešte mal účty u Solaris. Keď prešli na Modulr tak už je jedno koľko pošleš peňazí aj je to bez poplatku.

Ale je to fakt divné, že to tak majú a nerozumiem tomu aký to má dôvod. Aj napríklad teraz som začal využívať Nexo kartu, a tiež minimum je 10€ inak poplatok 1€.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 1. 1. 2024 14:04

Aha to jsem vubec netusil, dobre vedet... Jinak me konci ten rocni freeze az v kvetnu, takze to bohuzel vybrat jeste nemuzu a tim padem pokud ted zacly platit ty novy podminky tak s tim koncim a do kvetna to prestanu pouzivat nez to budu moct vybrat... ale vyberu aspon to co mam nad tech 100tis Hi a nebo jeste pockam jestli ta cena do ty doby trochu nestoupne...
George_76
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka