Použití bankovní aplikace pro 2 lidi na jednom telefonu.

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod JPT666 7. 4. 2023 08:27

Dá se / zkoušel někdo použít mobilní aplikaci na jednom zařízení s Androidem pro dva lidi ? Dá se použít druhý uživatel v telefonu a tam nainstalovat aplikaci znovu ? Nebo jde ta aplikace nakonovat a bude to pak fungovat ? Mě telefon (OnePlus) nabízí klonování, ale jen určitých aplikací typu FaceBook.

Internetové bankovnictví si tu mobilní aplikaci spáruje. Funguje to jen IB uživatele <-> Telefon a nebo si to hlídá i aby 1 telefon nemělo spárováno víc uživatelů IB ?
JPT666
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octr 7. 4. 2023 08:54

Pokud tam máš podporu více uživatelských účtů, tak to jde. Existují i appky, které ti to umožní, ale většinou nejsou zdarma, respektive verze zdarma je nějak omezená. Hledej na Google Play pod heslem accounts nebo multiple accounts, dual accounts, apod. Já mám teď aktuálně Samsung Flip3 a ten to umí přes Zabezpečenou složku, aplikace zkopírované do Zabezpečené složky fungují v telefonu jakoby pod jiným druhým účtem. Ale nepodařilo se mi bohužel v Zabezpečené složce zprovoznit GooglePay. Tuhle appku tam zkopírovat nejde. Takže třeba takové nabití Revolutu v Zabezpečené složce přes GooglePay nefunguje, ale mimo Zabezpečenou složku funguje.
octr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Milos 7. 4. 2023 11:26

Různé možnosti duálních aplikací jsou uvedené třeba zde https://movilforum.com/cs/que-son-y-com ... er_Android
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod miromen4 7. 4. 2023 12:17

U Equa Bank tahle možnost byla a uživatel si mohl druhy učet aktivovat sam jen byly potřebne dvě aplikace. Po převzeti Raiffeisenbank tahle možnost sice zustala jen aktivaci bylo potřeba provest na pobočce s učasti druhe osoby. Jen teď stači jedna aplikace kde se v hlavičce přepinaji uživatele. Po přechodu na novy telefon stale zustavaji oba uživatele a neni tedy nutne znova chodit na pobočku.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ROlda78 7. 4. 2023 20:52

umí i Moneta
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod Prologer 9. 4. 2023 00:13

Záleží na telefonu. Na Samsung to jde jednoduše pomoci Secure Folder by Knox (automatická aplikace v systému), na Xiaomi pomocí Dual Aps (funkce systému).
Na ostatních mobilech možná bude něco podobného a případně aplikace třetích stran. U nich jsem ale zatím neviděl žádnou, co by fungovala bez rootu.
Prologer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod octr 9. 4. 2023 07:36

Zabezpečená složka (Secure Folder) u Samsungu tak funguje, ale není to ono, není to stoprocentní, je to omezené, v zabezpečené složce nefunguje Google Pay. Já v minulosti zažil dva mobily, které v sobě mají od výrobce podporu neomezeného počtu uživatelů, ty mobily se prostě dokáží kompletně přepnout na jiného uživatele jako to umí třeba Windows, je to Vernee Thor E (Android 7) a Umidigi S5 Pro (Android 10). Docela mě štve, že to není standard, protože i tihle samí výrobci v jiném svém modelu tu podporu více uživatelů neměli.
octr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod JPT666 9. 4. 2023 08:27

No můj mobil umí přepínat uživatele. Jde mi o to, jestli ale nebudou u banky problémy s tím, že je to na jednom mobilu, protože ty aplikace se k tomu IB spárují, tak jestli když systém banky uvidí, že se chce párovat stejný mobil k jinému uživateli, tak jestli z toho pak nebudou nějaké problémy ? Nebo jestli to ten systém takto nehlídá a bude to OK ?
JPT666
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octr 9. 4. 2023 10:29

Zaprvé je to bance jedno, nekontroluje to.
Zadruhé pochybuji, že to dokáže automaticky rozpoznat.
Zatřetí jí do toho nic není.
Mně to s různými uživateli v jednom mobilu fungovalo u všech českých bank co mám, i Revolut a Curve.
Výrobce 1+ umožňuje uživatelské profily u všech svých modelů? Který máš ty?
octr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod JPT666 9. 4. 2023 12:34

Tak jestli to tak je, tak by to vyřešilo můj problém.
Mám OnePlus 8T. Jestli to funguje u všech modelů nevím. Já myslel, že je to vlastnost Androidu samotného a funguje to všude.
JPT666
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PlesnivyKun 9. 4. 2023 13:42

Mám oneplus nord, používám a zatím nikde žádný problém nebyl.
PlesnivyKun
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 9. 4. 2023 15:40

Přesně tak, totéž můj Xiaomi Redmi Note 8T - Duální aplikace v jejich nadstavbě MIUI také nedělají žádné potíže při zdvojení mobilních bankovních aplikací (mám vyzkoušeno s ČSOB+Klíčem, RB, Twisto či MaxBankou). Škoda, že některé novější mobily skupiny Redmi (třeba kámošův Redmi Note 11) Duální aplikace v MIUI nemá, nevím proč. I kvůli tomu jsem svůj mobil zatím nevyměnil, jen baterii mám novou. Nový mobil (resp. jeho OS) neznamená vždy zlepšení funkcí, no :(.
minarjo
Inventář