CHORVATSKO ☼ - ceny v EUR

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod DrumSession 23. 6. 2023 18:18

Kam zajet ? Jaké jsou ceny v Chorvatsku a hlavně kde ?
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 23. 6. 2023 19:24

V Chorvatsku je přes letní sezónu všeobecně draho :-) Ceny čeho konkrétního tě zajímají? Nějaké ceny či aktuální letáky najdeš třeba na https://www.chorvatsko.cz/cs/obec-ceny-html/ nebo http://www.ubytovanivchorvatsku.cz/chorvatsko/ceny.php
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 23. 6. 2023 19:45

Mam porovnani s min rokem, oblast Makarska. Ceny v soukromi stejne jako min rok(nezvysovali od r 2019 pro covid sezony, pristi rok navysovat budou).

Jidlo v restaruacich vyssi o cca 30-40%, docela ranec, alko nealko o 10-15%....predchozi leta byly min. rozdily, o +- inflaci 2-3%.
Asi se chteji zahojit po covid letech + inflace + zneuziti vstupu do eurozony.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod DrumSession 23. 6. 2023 20:11

Třeba jaká je asi cena večeře pro 4 v pizzerii nebo raději v restauraci apod. v konkrétním lokalitě.
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 26. 6. 2023 08:05

Nejake ceniky Zivogosce, zahradni restaurace/grill u plazove promenady, jinde se samozrejme muzou lisit.
Ceny hlavnich jidel jsou jiz s prilohou dle pozadavku(brambory, ryze, hranolky, atd..)

Tam nejvice zdrazily pizze, ktere byly kolem 55-60 HRK(8€), nyni kolem 90 HRK(12€), pivo 0,5l min rok 24 HRK(3.20€), nyni 27 HRK(3.60€), nealko 0,25l 20 HRK (2,65€) , nyni 24 HRK(3 €), napoje zdrazily nejmene.
Takova jejich typicka Pljeskavica zdrazila ze 75 HRK(10€) na 100HRK(13.20€), jak jsem psal, obecne jidla o min 30%, pizze extremne o 50%, ale mozna byly v minulosti levne i na pomery CR a ne to jeste v Chorvatsku u plaze.
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg
Přílohy
7.jpeg
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 26. 6. 2023 08:28

To je opravdu síla, díky za užitečnou inspiraci. Mám moře taky rád, letos jsem byl už 4 měsíce, ale za ceny pod úrovní českých. Tohle bych nedal ani týden.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 26. 6. 2023 08:36

lze i usetrit samozrejme, pljeskavicu za euro a pivko za druhe :-D
https://www.konzum.hr/katalozi/
plj.jpg
plj.jpg (40.1 ) Zobrazeno 4616 krát

ozu.jpg
ozu.jpg (30.58 ) Zobrazeno 4621 krát
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 26. 6. 2023 08:59

Tak je otázka, jestli v té hospodě neprodávají to samé, jen s horskou přirážkou. Každopádně třeba pizza je výrobně skoro to nejlevnější.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod jir.vesely 26. 6. 2023 12:37

To teda koukám! Jestli tohle nejsou ceny nějaké luxusní restaurace, tak je to teda pěkně drahé. Já teď projel Itálii a Rakousko na motorce a obecně to bylo o dost levnější. A to jsme narazili v obou zemích na pár velmi dobrých podniků, na jejichž jídlo budu s láskou vzpomínat. Ale cena za pivo je ještě pořád dobrá ;)
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod marecek29 26. 6. 2023 12:46

Byl jsem v květnu v Makarské tak jsme měli přesně tu stejnou večeři (pro tři)co minulý rok a byla cca o 100Kč levnější.Asi kurz.
marecek29
Návštěvník

Odeslat příspěvekod LaNov 26. 6. 2023 18:21

marecek29 píše:Byl jsem v květnu v Makarské tak jsme měli přesně tu stejnou večeři (pro tři)co minulý rok a byla cca o 100Kč levnější.Asi kurz.

To asi ne. Vloni v květnu koruna oslabila a letos byla naopak nejsilnější, ale kurz by měl dělat rozdíl max. 7 - 8 %
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dalich 27. 6. 2023 00:02

Byl jsem tam minulý týden. Ceny potravin ještě zpracovávám v datech. Ve zkratce:

Obchodní sítě: ceny jako u nás, spíše levnější.
PHM: Levnější.
Restaurace: výrazně dražší, než ve Slovinsku. Pro Čechy drahé, ale pro Němce a Italy ne. Na Krku bylo plno i v restauracích.
Kopeček zmrzliny: 2 € u moře, 1,50 Zagreb.
Ubytování: raketa. Pod 100 € najít něco je zázrak (pokud to není úplný holobyt nebo 10 km od moře).

Základní pravidlo: nelíbí se mi cena, tak to nekupuji, neplatím.

Moje milované Řecko je pořád levnější. Ale výhoda HR je jasná: autem je to 8-9 hodin. Do GR je to nejméně 15 hodin. To se blbě vysvětluje ženě i dětem :mrgreen: (Ale stejně jedu do GR.)
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod drkarel 27. 6. 2023 16:05

Jj, GR je fajn, podobně BG. Ovšem na té cestě je problém absolutní nepředvídatelnost daná výstupem ze Schengenu ... a stejným směrem cestujícími německými Turky. Cesta může ubíhat podle plánu a pak do celého itineráře hodí několikahodinové vidle hraniční přechod HU-SRB, SRB-BG/SRB-NMK.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod dalich 27. 6. 2023 16:27

drkarel: Bohužel, TR jsou problém. Zkusil jsem to posledně jet přes RO a BG a pak jsem se pokorně vracel do SRB :D
dalich
VIP uživatel

Další stránka