Platby na mobilní telefonní číslo

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Rop 11. 9. 2023 17:58

Chemitrails ovlivňuje jeho chování už dávno. To je viditelné na první pohled. Tomu už alobalová čepička nepomůže.

Btw. já se taky registrovat nebudu. Čísla soukromých účtů si pamatuju z hlavy, čísla toho podnikatelského bohužel ne, ale tam částky do 5 000 Kč moc často nepřijímám.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod pulmann 11. 9. 2023 19:58

Pokrok se nedá zastavit.
Kde to skončí .
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DrumSession 27. 10. 2023 15:50

Platby do 5t Kč asi kolem 15.listopadu 2023 plánují ČS ČSOB KB RB poději MMB
https://www.novinky.cz/clanek/finance-c ... y-40447324
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 30. 10. 2023 13:06

Já jsem senilní konzerva, takže k tomu mám lehký odpor a zatím nevidím žádný přínos. Svoje čísla účtů si moc nepamatuju, jen jednoho a to mi zcela stačí (přehodit OP jinam není problém a nakonec k tel. č. půjde přiřadit jen jeden účet). Ostatní mám někde napsaná, resp. se tam, kde mám připojení, mohu snadno podívat do IB/SB. Ale asi je po tom poptávka, každý jsme jiný.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Noxik 30. 10. 2023 15:52

1. Bude to jen pro fyzicke osoby nebo i pro firmy?
2. Pred casem nekde kolem me probehlo, ze pri 6 mesicich nepouziti se telefonni cislo vyradi z databaze, je tomu skutecne tak?

Jinak za me celkem zbytecne nahrazovat jedno cislo s korekci chyb jinym, bez teto vlastnosti, ale vymysleji se dneska horsi zbytecnosti a nastesti to neni udelane tak, ze by to clovek nejak extra potreboval, takze at se klidne ostatni vyblbnou.
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 30. 10. 2023 16:13

Ad 1. Zatím to má být jen pro fyzické osoby a OSVČ. Některé banky ale chtějí, aby se to později rozšířilo i pro právnické osoby (pro firmy).
Ad 2. Nevím, toto info jsem nikde nezaznamenal.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod ... 30. 10. 2023 17:24

Ja doufam, ze pujde zakazat nejenom prijimani, ale i odesilani plateb, nechci dopadnout jako kolega u Zenu. Budou to zneuzivat podvodnici, protoze cislo protiuctu bude dohledatelne az se zpozdenim a nebude mozne, aby policie protiucet ihned po oznameni zablokovala. Z telefonniho cisla nezjisti policie od oznamavatele ani k jake bance platba sla.

http://superforum.zive.cz/viewtopic.php?p=13596016#p13596016
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Schwarzie 12. 11. 2023 08:54

Jen pro pripominku: tiskova konference Ceske bankovni asociace a CNB je 14.11., takze ocekavam spusteni max. ve stredu.
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 12. 11. 2023 13:03

Páteční aktualizace RB appky:
Novinky
Platba na kontakt je tu! Už nepotřebujete znát číslo účtu. Ulehčujeme vám platby mezi přáteli, známými a v rodině. Jednoduše si se svými blízkými můžete posílat částky do 5 000 Kč na telefonní číslo.
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod myšpulín 12. 11. 2023 15:49

Já tu službu chápu tak, že když třeba mám poslat 200 Kč Pepovi protože zaplatil společně třeba taxíka, tak v aplikaci zvolím platbu na kontakt, otevře se mi telefonní seznam z telefonu a tam vyberu Pepu a vyplním jen 200 Kč a potvrdím.
Nemusím si nic pamatovat, žádná čísla účtů, telefonní čísla a o to jde.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 12. 11. 2023 20:31

Předpokladem ale je, že Pepa bude mít tu službu aktivovanou :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Joolppp 14. 11. 2023 01:10

Dnes aktualizace Fio SB s platbami na kontakt (Android). Možnosti v appce jsou, ale moje číslo při registraci služby mi to nenabízí (jen prázný výběr).
Joolppp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukaszv 14. 11. 2023 07:52

Mám to stejně, snad se to rozeběhne během dne.
lukaszv
Návštěvník

Odeslat příspěvekod peter23p 14. 11. 2023 09:43

Tak KB, AirBank i CS již umožňují v aplikaci číslo registrovat.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod jenda_s 14. 11. 2023 09:47

i RB už to umí
jenda_s
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka