Platby na mobilní telefonní číslo

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod drummond 14. 11. 2023 10:32

ČSOB rovněž
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zedna1 14. 11. 2023 11:21

Šestice bank spouští platby přes telefonní číslo. Zjednoduší posílání peněz
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekon ... nez-239730

Do projektu se od poloviny listopadu zapojí Air Bank, Česká spořitelna, ČSOB, Fio banka, Komerční banka a Raiffeisenbank. Moneta a UniCredit Bank službu spustí v příštím roce.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PULPANM 14. 11. 2023 12:00

drummond píše:ČSOB rovněž

Mne přišlo info dnes o registraci čísla
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod myšpulín 14. 11. 2023 12:59

Mohla by být někde nějaká odměna za registraci.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod jenda_s 14. 11. 2023 14:22

no mě trochu zaráží, že registrace je možná jen na číslo, které mám vedeno v bance. Není možné na jiné, které normálně používám...
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DrumSession 14. 11. 2023 14:26

https://www.novinky.cz/clanek/finance-n ... u-40450732
Platba na kontakt by měla chyby platby minimalizovat,“ dodal Vladimír Vojtíšek z ČSOB. Pomůže to ale podle něj i při ochraně před kyberpodvodníky. No zrovna pro podvodníky, kteří ve velkém řádí na Bazos to bude "výzva", jak z napálence snadněji vycucnou finance, než z něj složitě dolovat č.karty. Tak tady by to mělo být jen na pár kliknutí. Navíc pokud odpovíte na inzerát z WhatsUp, tak poměrně snadno "předáte" tlf.č. Aby se pak clověk snadněji neukliknul ?? (zatím nezprovozněno...)
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod peter23p 14. 11. 2023 15:11

jenda_s píše:no mě trochu zaráží, že registrace je možná jen na číslo, které mám vedeno v bance. Není možné na jiné, které normálně používám...
Jak ve které bance, každá k tomu přistoupila trochu jinak a některé umí přidat rovnou více čísel a některé jen to jedno registrované. viz dnešní článek https://www.mesec.cz/clanky/startuji-pl ... im-cislem/
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod wetherek 14. 11. 2023 15:33

Tak v rajfce když si vyberu platbu na kontakt tak mi vyfiltruje můj telefonní seznam jen na ty kteří tuto platbu mají povolenou. U Air Bank mi nabídne celý seznam a u těch kteří mají službu povolenou se mi zobrazí zelená fajfka. U fia mi nabídne celý telefonní seznam z kterého, ale nepoznám kteří uživatelé mají službu aktivovanou a až po výběru konkrétního kontaktu mi appka buď povolí a nebo zamítne platbu.
wetherek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jenda_s 14. 11. 2023 15:41

hm, čtu to, ale ani KB, ani ČSOB ani Air mi nenabídne jinou možnost, než registraci na číslo, které mám u nich. Evidentně možnost více čísel k jednomu účtu bude bude funkční pro různé uživatele, kteří mají přístup k tomuto účtu. Ale že bych měl na jedno telefonní číslo přivázaný účet v např. Air a na jiné telefonní číslo např. v čsob, to evidentně možné není. Nebo jsem aspoň nenašel způsob, jak to udělat.
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 14. 11. 2023 17:00

Jsem zvědavý, kolik bank nabídne platby na kontakt v IB v prohlížeči.

Vyzkoušel jsem novou funkci v Air Bank. Ta se rozhodla jít cestou pouze aplikace v mobilu. Jak už psal wetherek, Air Bank aplikace zobrazí úplně celý telefonní seznam a aktivní čísla jsou označená zelenou fajfkou. To bude nevýhodné v situacích, kdy aktivních čísel bude jen velmi malé procento. Lepší by byl přístup typu Revolut nebo Rajfka. Ale celkově spokojenost: je to přidáno do aplikace celkem hezky, hned od prvního dne, a zadarmo, tak proč ne. :tleskani
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zedna1 14. 11. 2023 18:19

Velmi podstatna nevyhoda je, ze dle telefonniho cisla si KDOKOLIV muze dohledat jmeno+prijmeni.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod peter23p 14. 11. 2023 20:11

To máš pravdu to je věc která se mi na tom od začátku nelíbí, momentálně se jméno majitele účtu zobrazí pouze pokud je účet ve stejné bance a to mnohde až po provedení transakce a tady se to bude zobrazovat i bez potvrzení transakce.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod hyper9 15. 11. 2023 00:48

Hehe, aplikace RB po chvíli hraní zobrazuje hlášku: Počet pokusů o zobrazení jména majitele účtu byl v tuto chvíli vyčerpán, v platbě však můžete pokračovat. :-)
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod ... 15. 11. 2023 02:39

Nejcasteji posilam penize sam sobe, z jedne banky do druhe, treti, ctvrte, ... Jde to pres telefonni cislo?
:D
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Milos 15. 11. 2023 07:28

Když budeš mít registrovaná čtyři různá telefonní čísla (čtyři různé bankovní účty), tak ti to půjde :-)
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka