Platby na mobilní telefonní číslo

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ... 15. 11. 2023 08:56

To nebudu. Uplne zbytecna funkce. :D
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod hyper9 15. 11. 2023 09:42

Aplikace Air Bank má velké problémy dohledat v seznamu kontaktů lidi, kteří mají aktivované platby na mobilní číslo. Jako pravděpodobné vidím dva důvody:

1. když někoho mám uloženého bez předvolby +420
2. Air Bank si kontakty prolustrovala na začátku a později už to neaktualizovala, ale to je zásadní chyba, protože lidi si to postupně zapínají. Air Bank tyhle dodatečné změny nevidí.

Takže implementace Air Bank se mi už moc nelíbí, v Rajfce to funguje mnohem líp, tam mají jednak tlačítko Obnovit, jednak si Rajfka dokáže +420 sama doplnit v případě potřeby.

BTW hezký článek:
https://www.mesec.cz/clanky/test-platby ... ani-cisla/
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Noxik 15. 11. 2023 19:32

Dovolim si doplnit:
Současně je v pravidlech stanovený limit, kdy by měla banka po šesti měsících neaktivity klienta varovat ohledně nevyužívání služby. (tj. půl roku od poslední příchozí platby na telefonní číslo nedorazila žádná další platby), a za další tři měsíce tuto registraci zrušit. V pravidlech jsou však stanoveny různé výjimky a akce, které dokáží registraci čísla automaticky prodloužit.

Zdroj:
https://mobilmania.zive.cz/clanky/staci ... fault.aspx

Opraven odkaz.
Naposledy upravil Noxik dne 16. 11. 2023 11:52, celkově upraveno 1
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 15. 11. 2023 20:55

Ten odkaz na zdroj odkazuje zpět na tuto stránku. Uvedeš správný odkaz na zdroj? :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod peter23p 15. 11. 2023 22:07

Už o problému zobrazení jmen vyšel i článek https://mobilmania.zive.cz/clanky/staci ... fault.aspx
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 16. 11. 2023 07:15

Jak to bude fungovat, kdyz prijemce bude mit platby na tel. cislo regsitrovano ve vice bankach? Odesilateli to krome jmena nabidne seznam vsech regiostrovanych uctu prijemce? To bude deal :lol:

Samozrejme do tohodle nejdu, nemam za potrebu poskytovat sve jmeno a cislo uctu kdekomu se zamane, kdyz kazdeho tel cislo na 99% koluje po ruznych seznamech marketingovych firem.
Tohle se osefovat neda i kdyz se snazim pri objednavani z eshopu odskrtavat ruzne poskytovani svych informaci tretim stranam, ale vzhledem k tomu, ze mi sem tam volaji, moje cislo je davno venku a zije si svym zivotem...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod P_H_ 16. 11. 2023 07:22

K jednomu telefonnímu číslu může být přiřazen jen jeden účet.
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod losalamos 16. 11. 2023 22:13

@slavo93 jedno číslo registrovat pro více účtů (pro latby na číslo) nelze. Že ho máš registrované kontaktní ve více bankách je věc nesouvisející.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zedna1 21. 11. 2023 18:00

Platba na kontakt se stává bankovním hitem roku. Klienti Air Bank jsou napřed
https://www.e15.cz/byznys/finance-a-ban ... ed-1411761

Službu takzvaných plateb na kontakt, kdy místo čísla účtu v internetovém či mobilním bankovnictví stačí zadat mobilní číslo příjemce platby, si za týden aktivovalo zhruba 300 tisíc klientů bank. Službu spustila před týdnem Air Bank, Česká spořitelna, ČSOB, Fio banka, Komerční banka a Raiffeisenbank. Moneta a UniCredit Bank ji nabídnou v příštím roce.
...
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod LaNov 26. 11. 2023 19:37

Zatím tu nikdo nepopisoval praktické zkušenosti, tak začnu: funguje to. Cvičná platba Fio - ČSOB proběhla ve večerních hodinách jako okamžitá. Nastavení konkatků bez problémů (zde mi trochu chybí informace, jestli je možné přijímat platby ihned, nebo se musí aktualizovat nějaký seznam v ČNB přes pracovní den nebo jak dlouho to trvá) - já to platil až den či dva po nastavení na obou stranách. Ano, viděl jsem jméno adresáta, což mi ale přijde logické a vůbec mi to neuráží: pokud mám někoho v seznamu, tak vím, jak se jmenuje a takto je mi to je objeví dvakrát pod sebou (kliknu v propojeném tel. seznamu na Míša a je tam Michaela Novxxxx).
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Schwarzie 27. 11. 2023 07:20

Jestli si dobře vzpomínám, tak posílat platbu na kontakt šlo za pár minutek, co se protějšek registroval, takže aktualizace seznamu by (alespoň v pracovní dny) měla být téměř okamžitá.
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DrumSession 27. 11. 2023 22:19

Tak funkčnost OK a co zájem klinetů? :nenapadne
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod ... 28. 11. 2023 13:02

Vidi odesilatel platby na kontakt v historii transakci i cislo protiuctu?
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod FRENKY33 28. 11. 2023 13:23

Ano vidí. V historii je to uvedeno jako normální platba na účet a v poznamce je uvedeno že jde o platbu na kontakt a telefonní cislo.
Naposledy upravil FRENKY33 dne 28. 11. 2023 13:26, celkově upraveno 1
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ... 28. 11. 2023 13:24

Alespon ze tak. :tleskani
...
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka