Platby na mobilní telefonní číslo

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 24. 1. 2024 17:05

Uběhly dva měsíce od spuštění této služby, jak moc ji využíváte? Já osobně jsem si telefonní číslo ještě ani neregistroval, neměl jsem zatím příležitost ani potřebu tuto službu využít.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod ... 24. 1. 2024 17:32

Ja to registrovat nebudu, vyhodnotil jsem to jako zbytecnost.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod minarjo 24. 1. 2024 17:45

Registroval jsem, vyzkoušel jsem jednu dvě platby, to je ale vše :D. Kdo používá online bankovnictví v mobilu, tak tam typicky už čísla účtů přátel, kterým někdy něco platí, má uložené v šablonách. Tak proč to nahrazovat za čísla mobilů a navíc u dotyčných příjemců zjišťovat, zda to vůbec mají na své číslo zprovozněné funkční, že...
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod losalamos 5. 2. 2024 09:35

Pro mě je to zatím zbytečná věc, neměl jsem potřebu registrace a použití. Pocitově jsem spíš proti této funkci.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod polda 5. 2. 2024 09:51

minarjo píše:Registroval jsem, vyzkoušel jsem jednu dvě platby, to je ale vše :D. Kdo používá online bankovnictví v mobilu, tak tam typicky už čísla účtů přátel, kterým někdy něco platí, má uložené v šablonách. Tak proč to nahrazovat za čísla mobilů a navíc u dotyčných příjemců zjišťovat, zda to vůbec mají na své číslo zprovozněné funkční, že...

Nemusíš nic zjišťovat. Po potvrzení platby na telefon se ti objeví ověřené kontakty z tvého telefonního seznamu.
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EmPí 5. 2. 2024 13:25

Pro mě také zcela bez využití a také mi to přijde jako zbytečnost. Mě to připomíná stav společnost jako ve VALL-I, tohle "zjednodušení" plateb na číslo a tedy jeden účet není pro mne, to je stejné třeba jako Honzíkova babička u ČSOB s Kate apod. :-D
https://www.youtube.com/watch?v=CjviJ9WT-jc
https://www.youtube.com/watch?v=mcNphb1xUAo

v tom registru nechci být
https://www.youtube.com/watch?v=D1682JE8lIo
EmPí
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ... 8. 2. 2024 01:53

Po nadsenem testovani jste vsichni zjistili, ze je to uplne zbytecna sluzba, presne jak je to napsano uz v druhem prispevku tohoto tematu, jehoz autor k tomu dosel i bez testovani.
:mrgreen:
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod hyper9 9. 2. 2024 12:13

Kámoš si v úterý aktivoval platby na telefonní číslo.
Mobilní aplikace Air Bank ještě ani ve čtvrtek neukazovala u jeho jména zelenou fajfku.
Mobilní aplikace RB byla OK, tam ho to zobrazilo v seznamu podporovaných kontaktů ihned, navíc je tu tlačítko Obnovit.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 9. 2. 2024 12:18

To už zde zkraje po zavedení této služby padlo, že mobilní appka Air načte telefonní seznam a rozpoznání kdo tu službu z registru ČNB udělá snad jen jednou na začátku, šetří tím čas i data. Tedy pro aktualizaci je třeba něco udělat, možná ji zakázat a zase povolit přístup k seznamu či podobně, nebo použít nějakou funkci v menu, aby data platných čísel na kontakt aktualizovala. Sám nepoužívám, takže možnosti nevím :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod losalamos 15. 2. 2024 19:13

Místo spekulací - obrátil bych se s aktuálním dotazem na AirBank.
U RB po aktivaci, nezaznamenal jsem žádný problém. O pár příspěvků výš jsem psal o zbytečnosti, no kamaádi mě dotlačili k vyzkoušení.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 15. 2. 2024 20:16

Já jsem psal do Air Bank, že jejich aplikace nefunguje správně, u kontaktů zobrazuje aktivní příznak zapnuté služby s velkým zpožděním. Řádově dny. Přitom příklad RB ukazuje, že to jde zobrazit hned správně. Odpověď z banky začíná slovy:
Nejdříve Vás poprosím, ať zkusíte aplikaci odinstalovat a znovu nainstalovat. Jedná se o první krok, který nelze přeskočit...

Pak už jsem přestal číst.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod bubocz 17. 3. 2024 07:24

... píše:Po nadsenem testovani jste vsichni zjistili, ze je to uplne zbytecna sluzba, presne jak je to napsano uz v druhem prispevku tohoto tematu, jehoz autor k tomu dosel i bez testovani.
:mrgreen:

Loni v létě při opětovné návštěvě polských Krkonoš jsem zjistil, že na horských chatách už nikde neberou karty, jen hotovost či právě platba na telefonní číslo. Upřímně jsem čekal / čekám podobný use case tady…
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 123123123 17. 3. 2024 07:36

Asi by to mohlo být konkurencí proti nenažraným MC, Visa, GooglePay a ApplePay. Ale zas pouze v ČR, neboť je to omezeno na česká tel.č., české účty a transakce v CZK.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Milos 17. 3. 2024 10:09

@bubocz: Pokud někdo přijímá platby na telefonní číslo, tak určitě umí přijímat i okamžité platby. Aby ti nemusel diktovat číslo účtu, tak ti ukáže QR kód a peníze obdrží stejně rychle a jednoduše, jako kdybys použil platbu na telefonní číslo.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod P_H_ 17. 3. 2024 11:08

@Milos: V Polsku jsou "klasické" okamžité převody ExpressElixir u spousty bank zpoplatněné (a ne zrovna málo, běžná taxa je 3-5 PLN za kus). Proto tam fičí převody na telefonní číslo přes BLIK, které jsou naopak většinou zdarma. U nás tato výhoda plateb na číslo padá.
P_H_
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka