Cvak - platební služba od Airbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 24. 1. 2024 14:27

Mám Motorolu s Androidem 13 a vypínání/zapínání NFC v liště rychlého spuštění normálně mám. Díval ses pořádně? :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 1. 2024 14:46

To jsem rád, že můj telefon má Android 8.1.0. :). Zapínání NFC mám na liště.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod ... 24. 1. 2024 17:38

I na Androidu 14 mam NFC ikonu na liste, ale ja to nikdy nevypinam.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod polda 24. 1. 2024 17:54

Možná ji má schovanou v dodatečném nastavení.
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ... 24. 1. 2024 17:59

Mozna to je vec nadstavby od vyrobce?
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod budman 24. 1. 2024 18:15

PatrikChrz píše:To jsem rád, že můj telefon má Android 8.1.0. :). Zapínání NFC mám na liště.

Promiňte Patriku, ale radovat se z toho, že použiváte archaickou verzi systému na kterou už nevychází bezpečnostní aktualizace, mi přijde poněkud krátkozraké... Ostatně možná i proto Vám to funguje tak podivně, protože normální fungování Peněženky je opravdu takové, že musíte otevřít aplikaci a tam platíte zvolenou kartou, jiná v tu chvíli aktivní není
budman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 24. 1. 2024 18:57

Je rozdíl mezi:
a) zapínám NFC - to mám na liště
b) výběrem karty v Peněžence

Pokud je vypnuto NFC nezplatím žádnou kartou.
Pokud je zapnuto (a nemám otevřenou žádnou aplikaci, která umí "platit" NFC) zaplatím výchozí kartou v Peněžence
Pokud je zapnuto a vyberu v Peněžence jinou kartu, tak zaplatím touto kartou.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 1. 2024 20:32

budman: bohužel, žádný qwertz/qwerty telefon s novým systémem na trhu není (no, jsou tu Unihertz, ale i ty už mají starší systém, byť ne TAK starý) a pro takového grafomana, jako jsem já, je klávesnice velmi důležitá. Mám si služenbní telefon, kde mám Android 13 a kam už jsem musel některé aplikace přesunout (třeba věrnostní systém od Albertu :-o ). Ale píšu na něm skutečně děsně nerad a když třeba musím poslat ze služebního telefonu třeba jen SMS, je to utrpení. Přispívat z něj do diskusí si nedovedu představit.

A hlavně, v pondělí jsem se práskl přes kapsu a investoval do upgrade, koupil jsem si do mého BlackBerry novou baterii, takže teď musí ještě pár let odsloužit :!:

Rop: přesně takhle to u mne funguje
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod beet 24. 1. 2024 21:03

... píše:Mozna to je vec nadstavby od vyrobce?

Jj. Bohužel je to vlastnost Google Pixelu. Nevim jestli vsech, ale minimalne dve generace urcite. Lidi si na to stezuji, ale narky nebyly vyslyseny. Asi na to existuje nejaka apka, nebo neco, ale uz jsem se s tim nevypinanim naucil zit.
beet
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dalich 24. 1. 2024 21:51

Když jsem si četl OP Cvaku, tak smlouva se uzavírá s Global Payments. Podrobnosti tam nejsou, ale z toho vyplývá:
- Paušál se neplatí
- Cvak 0,80 %
- Platební karty dle podmínek Global Payments (a pochybuji, že za 0,80 %)
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Milos 25. 1. 2024 13:34

Docela zajímavý pohled na Cvak :-)

Air Bank nepochopila, že u terminálů vůbec nejde o poplatky, ale přiznání zisků
https://medium.seznam.cz/clanek/ne-spok ... isku-41955
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod lukas1107 25. 1. 2024 13:49

Pochopili, ale přistoupili na hru obchodníků, kteří teď budou nepřítel číslo jedna pokud nějaký takový typ bezhotovostní platby neumožní.
lukas1107
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod P_H_ 25. 1. 2024 13:56

Částečně to možná bude pravda, v mém okolí se na některých místech "zázračně" začala vyplácet akceptace karet v průběhu několika měsíců po zavedení EET a skončila tak nějak podobně po jeho zrušení.

Ale přečetl jsem si diskuzi a pořád mě fascinuje, kolik podnikatelů se snaží tvářit, že manipulace s hotovostí nemá žádné náklady. To bude sranda, až po vzoru některých jiných evropských států začnou banky třeba zpoplatňovat vklady do vkladomatu nad určitý měsíční objem. Zas je pravda, že tihle jsou obvykle první, kdo kašle na zákony ohledně hotovosti (třeba že odmítají přijmout běžně poškozenou, třeba natrženou, bankovku, i když podle zákona jako právnické osoby musí).
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod losalamos 26. 1. 2024 13:13

@budman možná jsi Patrika jen nepochopil. Jemu aplikace taky funguje správně. Bez ohledu na verzi androidu. Jen si ne vždy vzpomene, že by měl kartu přehodit na tu, kterou zrovna zamýšlel platit.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod anonymni 13. 3. 2024 12:30

Platební řešení Cvak je v ostrém provozu

https://m.mobilmania.zive.cz/clanky/pla ... -a-1359325
anonymni

Předchozí stránkaDalší stránka